Вавринка: Ђоковић ће у 2019. бити корак испред свих!

Швајцарски тенисер Стен Вавринка причао је о очекивањима у наредној години и новој тениској сезони.  "Не знам шта носи 2019, али ће Новак бити корак испред"! Стен Вавринка спреман је да у новој сезони поново осваја трофеје, али поручује да ће то њему и осталима бити отежано због најбољег на планети

Тенис 04.01.2019 | 20:30
Вавринка: Ђоковић ће у 2019. бити корак испред свих!
Вавринка је прошлу годину већином провео повређен у опоравку од повреде, али током 2019. планира да се врати у сам тениски врх.

Вавринка не зна шта ће се у свету тениса дешавати током наредне сезоне и једино је сигуран шта ће бити са Новаком Ђоковићем.

"Имам очекивања и желим поново да освајам титуле. Није битно које, да ли је то 250 или 500 или већи турнири. За 2019. видим доста 'упитника', али сам уверен да ће Новак Ђоковић, ако буде физички спреман, бити корак испред свих нас. Да ли ће Рафа бити без повреда, може ли Роџер опет до Гренд слема? А, шта је са Ендијем? Све у свему, жељно ишчекујем годину", изјавио је Вавринка.

Вавринка је 2018. завршио на 66. месту.

Стен Вавринка је у 2018. години имао доста проблема са повредама, али је у другом делу сезоне успео да направи скок на АТП листи и са 263. места, на којем је био у јуну, стигне до 66. позиције.

Нову сезону дочекао је спреман, што је и потврдио на турниру у Дохи.

"Нисам се овако добро осећао већ дуго времена. Физички сам се добро припремио и осећам се свеже", поручио је некадашњи светски "број три".

У 2019. жели да поново осваја турнире, након што у години иза нас није успео да подигне ниједан пехар.

"Желим опет да освајам титуле, без обзира на то да ли ће то бити на турнирима из серије 250, 500 или на оним највећим", поручио је Швајцарац.

Ипак, Вавринка је свестан да ће тај посао њему и конкуренцији бити отежан због једног човека - најбољег на свету.

"У 2019. биће много узбуђења и питања на које треба одговорити, али у једно сам уверен - уколико буде здрав, Новак Ђоковић ће бити корак испред нас. Хоће ли Рафа Надал бити здрав? Може ли Роџер Федерер да освоји још неки гренд слем? Или Енди Мареј?",запитао се Вавринка.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар