Новак 007 Ђоковић...!

Српски ас припрема се за седму титулу на Аустралијан Опену.

Тенис 29.12.2018 | 22:15
Новак 007 Ђоковић...!
Новак Ђоковић је нову сезону започео на егзибицији у Абу Дабију. Тај турнир му је припрема за Аустралијан Опен, први гренд слем сезоне, који стартује 14. јануара у Мелбурну.

Најбољи тенисер света ће у Аустралији имати прилику да се упише у анале, уколико поново освоји трофеј.

То би му био седми пехар и постао би рекордер. Сада са шест титула дели прво место са Ројом Емерсоном и Роџером Федерером.

Новак је Аустралијан Опен освајао 2008, 2011, 2012, 2013, 2015. и 2016. године.

"То што играм тенис произилази из осећања и љубави које гајим према овом спорту. Када сам на терену желим да се фокусирам на оно што се дешава у том тренутку и како могу да добијем меч. Покушавам да усмерим сву неопходну енергију у оно што желим да урадим на терену. Очекујем увек да дам максимум. Био сам у ситауацији да шест пута подигнем трофеј на овом турниру, па ми то даје довољно разлога да верујем да то могу поново да урадим", изјавио је Ђоковић.

Српски тенисер направио је и распоред првог дела сезоне за предстојећу 2019.

Први такмичарски турнир биће Доха, од 31. децембра до 5. јануара 2019, а потом ће сигурно учествовати на Аустралијан Опену.

Након тога планирао је наступ у Индијан Велсу, 7. марта, потом у Мајамију, 20. марта, а онда и мастерсе у мају - Мадрид, 5. маја и Рим, две недеље касније. Након тога извесно је да ће наступати на гренд слемовима - Ролан Гаросу, који почиње 26. маја у Паризу, а затим и на Вимблдону, 1. јула, на којем брани титулу.

Не рачунајући Доху, сви турнири које је Ђоковић пријавио су обавезни, али постоји простор да у свој календар уврсти још неколико наступа на којима је имао успеха током претходних сезона, попут турнира у Монте Карлу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар