Ко ће послије Вучка пробудити олимпијски дух?

"Босна и Херцеговина је спремна да оживи олимпијски дух", поручио је директор ЕYОФ-а 2019. године, Сенахид Годињак, потврдивши да су градови Сарајево и Источно Сарајево спремни за реализацију највећег олимпијског фестивала за младе спортисте.

Остали спортови 23.12.2018 | 08:30
Ко ће послије Вучка пробудити олимпијски дух?
Од 9. до 16. фебруара 2019. године, спортска борилишта градова домаћина, угостиће више од 1.500 такмичара из 46 европских земаља.

Највећи спортски догађај за младе Европе, који промовише вриједности и идеале садржане у Олимпијској повељи, као и мир, суживот и фер-плеј, подржаће и Кока-кола у Босни и Херцеговини, која у 2019. години слави и 50. година пословања у земљи.

"Чини ме срећним и поносним да се могу захвалити у име младих и цијелог ЕYОФ тима што сте подржали овај пројекат и допринијели да комплетан фестивал изгледа још свечаније. Читав олимпијски покрет бива богатији за једног партнера, с којим ћемо доказати да ће Сарајево и Источно Сарајево бити центар младости. Чини ме срећним што Кока кола и ЕYОФ тим раде већ дужи период на припреми овога што данас видимо. Требало је пуно вјере и напора да овај пројекат доведемо до овога. Желим да предсједник Европског олимпијског комитета након 16. фебруара каже да је ЕYОФ 2019. године, најбоље организован ЕYОФ икада, као што је Хуан Антонио Самаран 1984. године рекао да је Сарајево било најбољи домаћин икада", додао је Годињак.

У част ове сарадње у сриједу је представљен и визуелни идентитет посебног издања бочице која ће носити лик маскоте Гроодвy (Грудви), која је насљедник легендарног Вучка са Зимских олимпијских игара у Сарајеву 1984. године.

Бочица, којом ће се приближити олимпијски дух и заједнички с купцима славити ово партнерство, инспиративне младе људе и Олимпијаду младих ЕYОФ 2019, на нашем тржишту биће доступна од почетка фебруара.

Дисциплине у којима ће се млади спортисти такмичити су: алпско скијање, бијатлон, скијашко трчање, умјетничко клизање, хокеј на леду, брзо клизање, сноуборд и карлинг.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар