Слаб снијег и велика хладноћа

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће бити претежно облачно и веома хладно вријеме, у већини предјела са мјестимичним слабим снијегом, на југу слабом кишом.

Република Српска 16.12.2018 | 15:45
Слаб снијег и велика хладноћа
Јутро ће бити облачно и веома хладно, са слабим снијегом, који ће падати и током дана, а у Херцеговини киша, саопштио је Хидрометеоролошки завод Републике Српске.

Према вечери и у ноћи на уторак, очекује се престанак падавина у већни предјела.

Сутра ће вјетар бити слаб сјеверни и сјевероисточни, а у Херцеговини умјерена бура, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Јутарња температура од минус осам до минус три, на југу до минус један, а у вишим предјелима до минус 12, а максимална дневна минус четири до нула, на југу до шест, а у вишим предјелима минус седам.

у Републици Српској и ФБиХ данас преовладава сунчано вријеме, а једино остаје промјенљиво до претежно облачно у планинском појасу.

Температура у 13.00 часова: Чемерно минус шест, Хан Пијесак минус пет, Калиновик, Соколац минус четири, Мраковица, Иван Седло минус три, Гацко минус два, Крупа на Уни, Невесиње, Нови Град, Ливно, Сански Мост, Сарајево минус један, Бијељина, Рудо, Сребреница нула, Фоча, Мркоњић Град, Приједор, Бугојно, Градачац један, Шипово, Брчко, Тузла, Србац, Зворник, Вишеград два, Билећа, Рибник, Бањалука три, Добој четири, Мостар, Широки Бријег пет, Требиње шест и Неум седам степени Целзијусових.

У уторак, 18. децембра, јутро ће облачно, хладно и мјестимично са слабим снијегом на истоку. Током дана доћи ће до дјеломичног разведравања, па ће бити сунчаних интервала, суво и хладно.

Јутарња температура од минус осам до минус три, на југу око минус један, у вишим предјелима до минус 12, а највиша дневна од минус један до три, на југу до шест, а у вишим предјелима минус три степена Целзијусова.

У сриједу, 19. децембра, јутро ведро и веома хладно. Током дана сунчано и прохладно, уз малу до умјерену дневну облачност. У појединим котлинским предјелима и око ријека магла ће се задржавати и током дана.

Јутарња температура од минус девет до минус три, на југу око минус један, у вишим предјелима до минус 12, а највиша дневна од минус један до три, на југу до осам, у вишим предјелима минус два степена Целзијусова.

У четвртак, 20. децембра, јутро ће бити претежно облачно и даље хладно, али уз попуштању јаке хладноће. Током дана остаје облачно а поподне и према вечери слаб снијег прво на планинама, с тенденцијом ширења према свим предјелима у ноћи на петак.

На југу са мјестимичном кишом, а према високој Херцеговини и са кишом која леди при тлу.

Јутарња температура од минус шест до минус један, на југу око два, а највиша дневна од један до пет, на југу до 10, у вишим предјелима минус један степен Целзијусов.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Татјана

16.12.2018 15:50

Како је леп куца!! Предивна сличица!!

ОДГОВОРИТЕ