Фејс популарнији од свих новина

Све више људи се ослања на портале, друштвене мреже, па чак и радио.

Свијет 16.12.2018 | 14:15
Фејс популарнији од свих новина
Штампани медији све више одлазе у заборав - истраживања показују да су новине последњи извор информација на који су се читаоци ослањали у 2018. години, а "прешишале" су их чак и друштвене мреже.

Фејсбук, Твитер, Инстаграм и други су са собом оставили штампане новине. Док петина читалаца у Америци тврди како вести добија са друштвених мрежа, тек 16 одсто још вести сазнаје из штампе, показују резултати Пју истраживачког центра у САД-у.

Најпопуларнија је и даље телевизија, чак и ако је од 2016. број људи који је гледају опао (са 57 одсто на 49). Следећи су портали, онлајн издања дневних новина, потом радио и онда друштвене мреже. На последњем месту су штампане новине.

Ако се гледају само онлајн издања - портали и друштвене мреже - они су заједно јаки скоро колико и телевизија.

Портале углавном читају особе који имају између 30 и 49 година, али и трећина читалаца старости од 18 до 29 година.

Тинејџери се махом ослањају на друштвене мреже, онлајн издања дневних новина и нешто мало на радио. Само два досто тинејџера чита штампане новине. Оно што је за њих специфично јесте да се не ослањају на само једну палтформу, на начин на који њихови старији угалвном поклањају своје поверење једној ТВ станици.

Телевизију углавном гледају људи старији од 65 (81 одсто) и група од 50 до 64 године (65 одсто), док се млади све ређе хватају за даљински.

Од прошле године повећао се број публике која вести гледају ТВ преносе на телефонима, таблетима и другим мањим уређајима, у односу на класичан телевизор.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар