АБА: Звезда обрнула круг на Јадрану, 11-0!

Били Берон преломио отпор упорне Меге и донео црвено-белима мир у завршници 11. "везане" победе у АБА лиги.  Звездин пун круг на Јадрану! Српски шампион завршио први део сезоне у регионалном такмичењу без пораза.

Кошарка 16.12.2018 | 09:00
АБА: Звезда обрнула круг на Јадрану, 11-0!
Црвена звезда мтс победила је све ривале у првом делу АБА лиге.

После уводних 11 дуела са "јадранским" противницима, регионални лидер остао је перфектан на врху табеле, јер је у суботу победио и у дербију кола, у Сремској Митровици:

Мега - Звезда 68:78 (15:20, 10:22, 22:22, 21:14)

Екипа Милана Томића остала је у победничком ритму захваљујући одличној игри у другој и трећој четвртини, током којих је серијом 20:2 стекла огромну предност (17:36).

Одузевши Меги адуте у рекету, уз тројке Билија Берона, Стратоса Перпероглуа и Мохамеда Фајеа, црвено-бели су већ на паузи имали велики "плус", коју су одржавали кроз трећу деоницу, новим тројкама Перпероглуа, Џоа Регленда и узастопним поенима центра Мајкла Оџа.

Прибијена уз зид, Мега је реаговала у последњих десет минута и тргла се након максималног минуса од 20 поена (42:62). Искусни плејмејкер Бане Ратковица погодио је две тројке да "узбурка" завршницу и у тандему са Адамом Мококом, уз агресивну одбрану домаћих, примакао је свој тим на само два поседа заостатка (65:71).

У тим тренуцима, иницијативу међу црвено-белима преузели су најефикаснији међу њима, Стратос Перпероглу (17 поена), важном тројком, као и Били Берон, други стрелац тима (14 поена), који је у последњем минуту реализовао два продора и "оверио" још једну победу свог тима. 

Тим хицима Американца, Звезда је наставила тријумфални низ у међусобном скору са Мегом у АБА лиги... 

Милојевићевом тиму није помогла ни одлична нападачка партија центра Гоге Битадзеа (23 поена, 6 скокова), ни посебно дизајнирани - црни - празнични дресови.