Приштина затвара врата дијалогу

Наша највећа мука је Косово и Метохија, рекао је вечерас предсједник Србије Александар Вучић за Прву телевизију.  

Србија 15.12.2018 | 21:06
Приштина затвара врата дијалогу
Он је рекао да је Приштина вечерашњим усвајањем резолуције о дијалогу “жељела да суштински затвори врата дијалогу”.

Најавио је и да ће присуствовати сједници Савета безбједности УН у понедјељак у Њујорку.

Резолуција Приштине, каже предсједник, подразумијева три кључне ствари: да сваки договор мора да води пуној независности Косова, да нема промјене граница , тј, да Косово мора бити признато у оквирима садашњих граница, те да мора бити задржана цјеловитост територије Косова по унитарном принципу, што значи да неки дијелови територије не могу да имају аутономију.

– Што ће рећи да су жељели да суштински затворе врата сваком дијалогу. Овим папиром су недвосмислено рекли ”ми хоћемо све и по сваку цијену – рекао је председник. 

Тобоже спремни су на дијалог, каже, али је питање – о чему послије овога што су изнијели у резолуцији.

Он је, на питање водитеља шта је пресјек стања, рекао да је то чињеница да Србија у 2018. има раст од 4, 5 одсто, и једна је од најбољих европских землаја по томе, међу пет -шест, да има суфицт у буџету трећу годину за редом.

Све што радите је да економија буде успјешнија и да људи живе боље, људи су још сиромашни, за 5 година то не можете да промијените али можете да промијените тренд – рекао је он.

Србија има највише страних директних инвестиција, отвара највише фабрика, може да се похвали економским резултатима каквим мало ко може.

Али, остаје највећи проблем Србије, истакао је, проблем Косова и Метохије.

Извор: Тањуг

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Јоја

15.12.2018 20:18

неце вас србија признати па макар сва изгорела , ето вам и војска протерајте и србе све це вам окупатори прогледати кроз прсте битно је само да не потписе признање само то је битно неце нато... вјецно владати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еx Yу

15.12.2018 20:34

Пусти те приче око економије и лажи.Људи одлазе масовно ти причаш о бољем животу и расту економије.Ко је овдје луд.По твоме још мало па ће долазит из други држава да раде у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

15.12.2018 21:03

Народе Сфпски Вуциц предсје Косово,договорио,потписао итд.са пријатељима народа Српског.Са дфуге стране Додик финисира улазак РС у НАТО и БиХ,убрзава унитаризацију своим глуматањем и млатерањем у БиХ.Продају се као Српске водје и спасиоци.Заиста несреца нас снасла са тим људима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта рећи

15.12.2018 22:27

Кад се боље и искреније размисли, без пристрасности, изгледа да сте у праву. Констатација је страшна, али...

Name

Крсто

15.12.2018 21:04

Па и ти затвори врата дијалогу прогласи окупацију ста висе цекас

ОДГОВОРИТЕ
Name

@202

15.12.2018 21:08

Наша највећа мука си ти. Нико те није терао да прихватиш Бриселски споразум иако си на власт дошао обећавши да ћеш да га одбациш као против уставан каошто он и јесте и да ће држава теретити те жуте издајнике. После си рекао да се не могу олако државни споразуми одбацити и тада већ признао да су Косово и Метохија држава. А они су све одбацили. Твоји медији су канцер Србије. Ти си потпуно зло. Од нрода си направио масу дебила а од државе кловна а све јер си умно болестан. У ствари, ти си другосрбијанац пре подне а после подне неко размажено дериште.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богумил

15.12.2018 23:26

Свака цаст за коментар...апсолутно се слазем брате !

Name

Хд

17.12.2018 04:07

ТИ.СИ.КРИМИНАЛАЦ.СА.КРИМИНАЛЦИМА.ИЗ.ПРИСТИНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

18.12.2018 01:38

који бре дијалог не лази за тај дијалог никад није ни било интереса само ето да се иде тамо ко фол на руцак и каву а од неког ресења никад ниста само пуста обецања и лази.

ОДГОВОРИТЕ