Закачили се Јокић и Вестбрук!

А, све због Мареја, који је одбраном потпуно избацио из игре прву звезду Оклахоме.

Кошарка 15.12.2018 | 14:30
Закачили се Јокић и Вестбрук!
Џамал Мареј и остатак исповређиване спољне линије Денвер Нагетса одиграли су јутрос у Колораду покретљиву и лукаву одбрану на Раселу Вестбруку и спустили Оклахомину "трипл-дабл" машину на 13 поена уз шут из игре 5/15.

Важније од тога, некадашњи МВП није успео да се наметне као главни протагониста са лоптом у неизвесној завршници, у којој је подбацио и Пол Џорџ, па је у поразу Тандера најважније шутеве морао да "узме" Денис Шредер (и промаши их).

Видно нервозан због свега, "Рас" је у финишу ушао у вербални дуел и умало физички контакт са Марејом, што се очигледно није било допало нашем Николи Јокићу, па су судије на крају морале да раздвајају и Вестбрука и њега.

Иако је "започео кавгу", "намазани" Вестбрук је у једном тренутку почео да смирује ситуацију и наглас говори: "Добри смо, добри смо", међутим то као да није било довољно Јокићу, који је наставио дуел са Вестбруком и на крају остао једини некажњен у овој "лаганој" кавги између дивизијских ривала.

Судије су Вестбруку и Мареју поделиле по техничку на 35,7 секунди пре краја, када је свима у дворани било јасно да су Нагетси добили и други окршај ове сезоне после оног у Оклахоми (98:105).



У интервјуу на паркету одмах по завршетку меча, Јокић није био упитан за дуел са Вестбруком, али јесте у "миx зони" испред свлачионица.

"Он је тип који воли да се такмичи, не воли да губи. Све је у реду. Желео сам само да их раздвојим", рекао је српски центар, ком је недостајала једна асистенција за "трипл-дабл".

Вестбрук каже да је постојао разлог због ког је настала тензија и да је то био Мареј.

"Стао ми је на пут", рекао је Вестбрук.

Мареј, међутим, каже да се само нашао ту, а не покушавао да испровоцира ривала.

"Стајао сам у месту и покушао је да ме помери да би прошао. Први ме је одгурнуо. Тако је, како је. Нисам урадио апсолутно ништа", изнео је бек Денвера своје виђење целе ситуације.

Денвер (19-9) је победом одбранио прво место на Западу, испред Голден Стејт Вориорса (20-10), који су такође победили у ноћи између петка и суботе. Оклахоми (17-10), после пропуштене прилике да претекне Нагетсе победом на њиховом паркету, остаје да "пазе" на тимове из Лос Анђелеса, Клиперсе и Лејкерсе (17-11).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар