Најава: Дерби с врха Јадранске лиге!

Мега има своје планове, Звезда би да заокружи савршени циклус! За крај првог дела сезоне. . .

Кошарка 15.12.2018 | 15:00
Најава: Дерби с врха Јадранске лиге!
Дерби за финиш првог дела Јадранске лиге и меч који може да одлучи да ли ће борба за прво место поново бити жива или ће она већ сада припасти тиму са савршеним учинком.

Тако би се у најкраћим цртама могао описати надолазећи сусрет Мега Бемакса и Црвене звезде (ТВ Аренаспорт 1, 19.00) у утакмици која са собом носи посебну тежину за оба такмаца. 

Црвена звезда у меч улази после бруталног издања против Бреше и Милан Томић сада мора да води рачуна о томе да се његови играчи не успавају, већ да покушају да остану истог мајндсета и покушају да тешко гостовање у Сремској Митровици претворе у сигурну победу. 

"Мега је све мечеве са кандидатима за висок пласман у АБА лиги досад одиграла одлично. Победили су Цедевиту у Загребу, изгбили добијену утакмицу против Будућности у Подгорици и против Партизана су одиграли добро. Млади су, изузетно перспекивни, агресивни, растрчани, имају веики број скокова, украдених лопти, асистенција. Јасно је да нас очекује тежак посао и да, ако желимо да добијемо ту утакмицу, морамо да будемо на максималном нивоу. И што се тиче игре и концентрације на терену, како бисмо дошли до победе и наставили са добрим низом у АБА лиги", поручио је Милан Томић у најави утакмице. 

Капитен црвено-белих Бранко Лазић свестан је колико сусрети с Мегом могу да буду тесни и неизвесни. 

"Очекује нас утакмица са младом и амбициозном екипом, која игра агресивно, о чему говори и податак да имају у просеку скоро 40 скокова по мечу и осам украдених лопти, али и добро и несебично у нападу, са 20 асистенција по утакмици. Одмах по завршетку меча са Брешом окренули смо се овој утакмици, јер желимо да наставимо у добром ритму и да на прави начин у завршници календарске године одиграмо утакмице које нас очекују", истиче Лазић.

Како је и Томић потврдио, Марко Кешељ једини неће конкурисати за састав, што значи да ће се у протокол можда вратити Филип Човић и(ли) Огњен Добрић. Али, коначна одлука о саставу који ће изаћи на мегдан Меги биће донета уочи сусрета. 

Мега Бемакс је у прошлосезонском издању Суперлиге коначно прекинула низ црне серије од 25 пораза у мечевима са Црвеном звездом кроз сва такмичења. Био је то, сетиће се присталице црвено-белих, пораз након којег је Душан Алимпијевић отишао са места првог тренера. После одличног почетка сезоне, у Сремској Митровици апетити су порасли, па је тако
сада жеља да се Црвена звезда још једном нађе на коленима. 

"После меча у Подгорици где је мало недостајало да направимо велико изненађење, сада у Сремској Митровици дочекујемо Црвену звезду која ове сезоне још не зна за пораз у АБА лиги. Уз нашу препознатљиву агресивну одбрану и добру енергију на паркету, морамо да будемо концентрисани током целог тока сусрета јер ће у супротном Звезда умети да казни наше падове у игри. Црвено-бели су свакако фаворити а меч у суботу ће бити добра прилика да покажемо где се налазимо у односу на најквалитетније екипе у лиги, а ако нам се укаже шанса за изненађење, надам се да ћемо успети да је искористимо", изјавио је Дејан Милојевић.

Тренер Меге потврдио је да у саставу неће бити младог плејмејкера Костје Мушидија, а капитен Бранислав Ратковица најавио је озбиљну борбу за сваки поен и победу. 

"Играмо против изузетно квалитетне екипе која је без пораза ове године у АБА лиги. На свакој позицији имају по два изузетно искусна и квалитетна играча. Ми морамо да одиграмо на највишем нивоу у одбрани и нападу да би дошли у ситуацију да се боримо за победу. Позивам публику у Сремској Митровици да дође у што већем броју на утакмицу а ми ћемо дати све од себе да им се одужимо на терену", поручио је некадашњи играч Партизана. 

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар