АБА: Божић срушио Игокеу!

Нова бриљантна партија Божића донела победу против Игокее! Кошаркаши Задра победили су Игокеу на домаћем терену са 95:80 у првом мечу 11. кола АБА лиге.  Нови пораз Игокее, Задар коначно славио код куће! У премијерном мечу 11. кола АБА лиге у дворани "Крешимир Ћосић" Игокеа је уписала нови пораз од Задра - 95:80 (30:19, 17:26, 25:18, 21:17).  Литл и Божић прејаки за Игосе.  Задар славио после три пораза на последње четири утакмице.

Кошарка 14.12.2018 | 22:10
АБА: Божић срушио Игокеу!
Задар је прекинуо низ од два узастопна пораза, док је тим из Лакташа претрпео други негативан резултат у низу, после пораза од Партизана.

Обе екипе сада имају идентичан скор од по четири победе и седам пораза.

Задрани су противника "сломили" у трећој четвртини, а у четвртој им је било довољно да одржавају предност и дођу до веома важне победе.

Код победника су се истакли Марио Литл и Лука Божић. Американац је меч завршио са 21 поеном, док је Хрват имао учинак од 19 поена, десет скокова и шест асистенција, а на крају био и играч утакмице.

У гостујућем саставу бољи од осталих био је Сава Лешић са 22 поена и осам скокова, а потребно је истаћи да је шутнуо чак 17 слободна бацања, од којих је погодио 12.

Поред њега, Латавијус Вилијамс је постигао 13, а Данило Анђушић 11 поена.

Задар је упао у серију лоших утакмица у АБА лиги, па је против Игокее желео што пре да промени ту ситуацију. Успео је тим Анта Назора у тој намери и добио је важан дуел с 95:80.

Довољно је само видети да је Задар дао 30 поена у првој четвртини и јасно је колико су домаћи желели да тријумфују вечерас.

Ово је победа Задра после три пораза на последње четири утакмице на Јадрану. Наравно, било је доста осцилација у игри Задрана, друга четвртина је припала Игокеи, али је у другом полувремену тим из Александровца пао у игри.

Најефикаснији у победи Задра били су Марио Литл са 21 датим поеном, док је Лука Божић убацио 19, а Кевин Вон 14. Код Игокее је најефикаснији био Сава Лешић са 22 поена, док је Латавијус Вилијамс додао 13.

Тим из Лакташа је отпутовао у Хрватску с ровитим Томиславом Зубчићем и капитеном Вуком Радивојевићем, али су најавили жестоку борбу за бодове у посљедњем колу јесењег дијела регионалног такмичења.

Александровчани су се у Задру добро држали до самог финиша посљедње четвртине, кад је Задар стигао до убједљиве побједе, прве на свом паркету у досадашњем дијелу сезоне - 95:80.

Игокеа је добро ушла у утакмицу, најприје је тројку погодио Данило Анђушић, а потом је Сава Лешић погодио оба бацања за 0:5, али је тројком на истеку напада, а потом и новим поготком узвратио Марио Литл (5:5).

Наставио је домаћин и брзо стигао до прве предности да би Литл другом тројком довео Задар до плус пет (12:7).

"Игоси" су у тим тренуцима изгубили ритам и чак пет лопти, па је серија далматинске екипе констатно расла, да би новом тројком Александра Дашића први пут отишли на девет разлике (16:7).

Беспотребно је свој тим "оштетио" тренер Задрана Анте Назор техничком грешком, па су Александровчани преко Саве Лешића а потом и "НБА акцијом" Данила Анђушића и Латавијуса Вилијамса смањили на "минус четири".

Нова акција са НБА паркета виђена је у финишу прве четвртине када је Вилијамс "Алеј-Уп" закуцавањем завршио сјајну асистенцију Оливера Лафајета!
 
Ипак, домаћин је успио у посљедњем нападу у првом периоду да продором Квамеа Вона стигне први пут до двоцифрене предности (30:11).

Иако има проблема са повредом рамена, Томислав Зубчић је заиграо али и зарадио техничку грешку, али у тиму није било капитена Вука Радивојевића.

Управо је Зубчић отворио други квартал првим поенима и то закуцавањем, да би потом Ђорђе Милошевић послије продора погодио, а предност се лагано топила до "минус пет" погоцима Филипа Адамовића (32:27).

Било је и само два разлике послије поентирања Саве Лешића (34:32), али су Задрани до одласка на одмор успјели да одбију нападе гостију из Босне и Херцеговине све до финиша полувремена.

Пет разлике се "вртило" све до посљедњег минута прије полувремена, кад је Сава Лешић са пенала погодио само једно бацање, да би потом Вилијамс са звуком сирене смањи на "минус два" (47:45).

Марио Литл је новом тројком отворио посљедњи минут у трећем кварталу (69:63), а након тога је искључен Томислав Зубчић због друге техничке грешке коју је зарадио због "флопинга".

Ситуацију је искористио поново Литл и послије продора поентирао за "плус девет" пред одлучујућих 10 минута (72:63).

Американац из Задра је новим погоцима отворио посљедњу четвртину и послије дужег времена нову двоцифрену предност коју су домаћи одржавали док Игокеа није повезала двије тројке (Домен Лорбек и Ђорђе Милошевић), а потом полагањем Филипа Адамовића ухватили прикључак (78:73).

Услиједиле су тади промашаји Игокее и лош дефанзивни скок у неколико наврата, па је Задар у неколико напада поново дошао до шест-седам поена предности, које је сачувао до самог краја.

Продором Вона и погоцима уз прекршај Задар је стигао до "плус девет" на минут и по до краја и практично "преломио" меч.

Сава Лешић са 22 поена и Латавијус Вилијамс са 13 погодака били су најефикаснији код Игокее, док је у домаћем табору најбољи кошгетер био Марио Литл са 21 кошем и Божић са два мање.

АБА лига, 11. коло:
Задар – Игокеа 95:80

субота:
17.00 Морнар – Цедевита
19.00 Мега – Црвена звезда
21.00 Партизан – ФМП

недеља:
17.00 Олимпија – Крка
19.00 Цибона – Будућност

Табела: Црвена звезда 10-0, Будућност 8-2, Мега 7-3, Цедевита 6-4, Партизан 5-5, ФМП 4-6, Цибона 4-6, Игокеа 4-7, Задар 4-7, Олимпија 3-7, Морнар 3-7, Крка 3-7.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар