Тавамба уништио Муслинову Ал Феиху!

Некадашњи нападач Партизана постигао три гола у победи Тавона против Феихе.  Савршени хет-трик Тавамбе за статус најбољег стрелца лиге! Гол петом права мајсторија! Некадашњи голгетер Партизана сам победио тим Славољуба Муслина.

Фудбал 15.12.2018 | 11:15
Тавамба уништио Муслинову Ал Феиху!
Леандре Тавамба бриљира у најјачем такмичењу Саудијске Арабије. Бивши нападач Партизана је немилосрдан према противничким одбранама и голманима, а такав је био и овог петка против Ал Феихе, екипе коју води Славољуб Муслин.

Тавамба је за Ал Тавон постигао сва три гола, додуше последњи из пенала, али је зато први дао "штиклом".

Није успео са Партизаном, међутим, како се залетео са Ал Тавоном можда добаци до Лиге шампиона Азије или бар квалификација за то такмичење. Леандре Тавамба се распуцао у Саудијској Арабији, о чему сведочи хет-трик у тријумфу његовог тима над Ал Фајхом – 3:0.

Камерунац је пактично сам поразио састав некадашњег селектора Србије, Славољуба Муслина и довео своју екипу на треће место табеле тамошње Про лиге. Прве две екипе ће директно осигурати пласман у Лигу шампиона, док ће трећепласирана – а баш ту је тренутно Ал Тавон – у квалификације.

Све као последица серије од четири тријумфа, три без примљеног гола,  а за укупно седмо славље у првенству најзаслужнији је био Леандре Тавамба. Разлог је савршени хет-трик (левом, онда главом, па десном ногом), с тим да је први погодак бившег офанзивца црно-белих право ремек дело, јер је колумбијског голмана Бониљу савладао петом!

У наставку меча погодио је главом, па успешно реализовао једанаестерац и тако претекао БафетимбијаГомиса и вратио се на прво место листе стрелаца. Са данашња три комада Тавамба има 11 голова у сезони, а Француз из Хилала десет.

Иначе, ово је Тавамби био други хет-трик у каријери. Претходни је постигао играјући за Златне Моравце у Чешкој, против Скалице (21. новембра 2015).

Што се Муслина тиче, са Ал Фајхом је претрпео други узастопни пораз и тренутно је 11. на табели, док бивши нападач Црвене звезде Александар Пешић није био у протоколу утакмице у којој је Ал Итихад у гостима савладао Ал Батин 3:1.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар