Србија влада одбојком!

Српске репрезентације прве на европским листама! Девојке, светске и европске шампионке и олимпијске вицешампионке усамљене на врху, док момци деле лидерску позицију с Русијом.

Остали спортови 15.12.2018 | 17:15
Србија влада одбојком!
Србија је светска, али и континентална одбојкашка велесила са тренутно две најјаче сениорске репрезентације и у женској и у мушкој категорији!

Актулене светске шампионке и освајачице сребрне медаље на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. године најбоља су пласирама репрезентација у Европи, док њихове колеге деле прву позицију на ЦЕВ ранг-листи са Русијом.

Европска одбојкашка конфедерација, ЦЕВ, објавила је нову ранг-листу националних репрезентација у сениорској конкуренцији. Женска сениорска репрезентација Србије, налази се и даље на првом месту са 294 бода, шест више од другопласиране Холандије, односно 16 од Италије и Русије које деле треће место. Мушка сениорска репрезентација Србије, четврта са СП и бронзана са ЕП, поправила је пласман за два места и дели прву позицију са Русијом са 280 бодова. Француска је на трећем месту са 276 поена.

У конкуренцији јуниорки Србија је покварила пласман за три места и сада је четврта са 278 бодова, док су јуниори Србије на деоби осме позиције са Украјином са по 214 бодова. Кадеткиње Србије су поквариле пласман за два места и сада су треће са 278 бодова, 12 мање од Русије и Италије које деле прво место, док су кадети 11. са 160 бодова.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар