Ентони Џошуа ''букирао'' Вембли за 13. април!

И чека - Дионтеја Вајлдера! Још само да се разарач из Алабаме огласи и имамо боксерски мегаспектакл!

Остали спортови 16.12.2018 | 22:15
Ентони Џошуа ''букирао'' Вембли за 13. април!
Опасно се закувало у врху "краљевске" категорије профи бокса. Након скоро дводеценијске, углавном монотоне владавине браће Кличко, дошло је неко ново време и неки нови шампиони. У првом ешалону ту суДионте Вајлдер, Ентони Џошуа и Тајсон Фјури, од којих се очекује да међусобно одлуче ко је тренутно најбољи у најтежој тежинској дивизији племените вештине.

Најнестрипљивији је, чини се човек који је магичним аперкатом на Вемблију прошле године послао Владимира Кличка у пензију, Џошуа, власник WБА, WБО и ИБФ шампионских појасева који сања "мегаборбу" с Вајлдером. Толико да је веч букирао стадион ВЕмбли за 13. априла идуће године, дакле исто место на којем је победио малђег Украјинца.

"Спреман сам да се побијем са Дионтеом Вајлдером 13. априла у Лондону!", изјавио је Британац за ЕСПН,"Не знам какву још поруку треба да пошаљем, али колико чујем, он је више заинтересован за меч са Тајсоном Фјуријем, иако овај нема нити једну титулу"

Као што је познато Вајлдер је недавно у Лос Анђелесу "на гурку" судија успео да одбрани WБЦ појас против Краља Цигана пошто је меч проглашен нерешеним, те сада сви очекују реванш. Али, Џошуа не жели више да чека, већ сања "велику исплату" у мечу са разарачем из Алабаме.

"Не интересује ме Тајсон Фјури, он није шампион. Унапред сам букирао Вембли и желим да свима буде јасно да сам спреман да се борим са свима који ми се нађу на путу, а нарочито са Дионтеом Вајлдером. Ја сам вођа од како сам дебитовао у профи рингу и пет година касније и даље водим чопор. Ово је мој посао и не знам какву више поруку морам да пошаљем да стигне на други крај света!"

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар