Гобељић: Гол Буфону је испуњење дјечачког сна!

“О голу у Лиги шампиона сањао сам као дјечак и још се намјести да он буде Буфону”, рекао је фудбалер Црвене звезде.

Фудбал 15.12.2018 | 10:45
Гобељић: Гол Буфону је испуњење дјечачког сна!
Марко Гобељић постигао је погодак Пари сен Жермену у дуелу одиграном у уторак на београдској Маракани.

Упркос поразу 4:1 погодак Гобељића у 55. минуту усрећио је навијаче црвено-бијелих, а Гобељић је у разговору за “Глас Српске” признао је да је био ван себе када се лопта закопрцала у мрежи.

“У том тренутку преплавиле су ме емоције јер сам пред пуном Мараканом дао гол којим смо се вратили у утакмицу. То је једноставно неописив осјећај и тај тренутак среће заувијек остаје у памћењу”, рекао је Гобељић за “Глас Српске”.

Ове сезоне дао је неколико голова, а судбина је хтјела да за сада једини погодак у елитном такмичењу постигне легендарном голману Ђанлуиђију Буфону.

“Гол ми стварно много значи јер је први у Лиги шампиона, о чему сам сањао као дјечак и још се намјести да он буде Буфону, којег сам много пута гледао на телевизији, тако да има још већу тежину за мене”, истакао је Гобељић.

Поготку је претходио центаршут Марка Марина са лијеве стране, а Тијаго Силва није избацио лопту из свог петерца како је требало, па је она “сјела” на десницу Гобељића.

“Лопта није дошла како треба већ се на неки начин одбила, али сам је захватио како треба унутрашњим дијелом копачке и ушла је у први угао где сам гађао. Након тога славље, делиријум, срећа... једноставно неописиво”, нагласио је Гобељић.

Његовим доласком прошле године поклопили су се феноменални резултати Црвене звезде.

“Шта да кажем... дошао сам у најбољем могућем тренутку. Играли смо групну фазу Лиге Европе, дочекали европско прољеће, узели титулу, изборили груну фазу Лиге шампиона и не знам шта бих више пожелио. Надам се да ћемо бити и бољи и да ћемо идућег љета изборити нови наступ у Лиги шампиона “.

Звезда је освојила четири бода у “групи смрти”, а Гобељић истиче да је то феноменалан успјех.

“Презадовољан сам са четири освојена бода у “групи смрти”, где нам нису давали промил шансе, као што је то рекао директор Звездан Терзић да многи нису очекивали да ћемо прећи центар. Ова четири бода нису мала ствар и волио бих да наш наредни циљ буде пролазак групне фазе", додао је Гобељић.

И поред свега доброг, има ствари за којима жали.

“Можда само могли освојити још који бод јер смо имали шансе, поготово против ПСЖ-а, када смо имали неколико добрих прилика да се у потпуности вратимо у меч током 20-30 минута наше одличне игре, када смо били бољи од скупих Парижана”, рекао је Гобељић.

Навијачи су поново били посебна прича на стадиону “Рајко Митић”.

“Не постоји оцјена за њихово навијање. Оправдали су све оно добро што се о њима говори и давали су нам крила на свим утакмицама. Одлично су нас дочекали на другом полувремену против ПСЖ-а и то нам је дало снаге да одиграмо добро, дамо све од себе и заиста им хвала”, рекао је Гобељић.

До краја године Звезда ће одиграти још један меч у Суперлиги и иде на паузу.

“Послије ове сезоне, у којој смо одиграли ко зна колико утакмица, треба нам одмора да бисмо били још бољи. Напунићемо батерије и спремни дочекати други део шампионата, у којем нам је једини циљ дупла круна”, закључио је Гобељић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар