Бајернове четири мете и Лука од 60.000.000 евра!

Сваким даном Немци све пише пишу о тоталној реконструкцији у Минхену. . .

Фудбал 15.12.2018 | 23:45
Бајернове четири мете и Лука од 60.000.000 евра!
Најава Улија Хенеса да ће Бајерн на лето кренути с реновирањем тима покренула је низ спекулација о томе ко је све на листи жеља баварског гиганта. Дилеме нема да шампиона Немачке чека реконструкција у правом смислу те речи, а као потврда стижу и информације да Арјен Робен игра своју последњу сезону у клубу из Минхена, односно да уговор неће бити продужен ни Франку Риберију, тандему који је носио Бајерн готово 10 година. 

Листа жеља постоји и о њој се последњих дана дискутује у Немачкој, баш као и о листи за одстрел. Наводно, сигурно остају само Нојер, Улрајх, Зуле, Кимих, Горецка, Тијаго, Толисо, Коман, Гнабри и Левандовски. Играма Матса Хумелса шеф струке Нико Ковач није задовољан и постоји велика могућност да он заједно са Џеромом Боатенгом буде продат, тврде поједини извори. Уосталом, чињеница да га хрватски стручњак све чешће изоставља из тима говори у прилог томе. Ако се појави адекватна понуда задржавани не би требало да буди ни Давид Алаба, односно Ренато Санчез. 

Поред тандема Робери у Бајерну готово сигурно више не рачунају на Рафињу и Хавија Мартинеза, док је статус клупске иконе Томаса Милера под великим знаком питања. И наравно, све то то у случају да Ковач опстане на клупи.   

Кикер на данашњој насловници доноси четири имена која су приоритет и ту су наш Лука Јовић, Тимо Вернер, Кристијан Пулишић и Торган Азар. Бајерн је по наводима медија већ договорио долазак Бенжамена Павара из Штутгарта за 35.000.000 евра, за њега би требало да је резервисано место штопера, а сада следи напад на нападача и крило. Кикер пише како је Јовић на врху листе жеља Ника Ковача и да је његова овосезонска експлозија само појачала жељу Бавараца. Нико не сумња у то да ће Ајнтрахт од Бенфике откупити Лукин уговор за 8.000.000 евра, те да ће га онда продати пет, шест пута скупље. Штавише, Кикер помиње суму од 60.000.000 евра и позива се на своје стручњаке, наводећи да у Бајерну младог српског нападача не виде као алтернативу за Роберта Левандовског, већ за његову замену у будућности. 

По играчким карактеристикама Јовић је нешто сасвим друго, међутим уколико Ковач добије поверење и остане, па у догледно време у Минхену имплементира свој систем из Ајнтрахта, српски нападач могао да има веома важну улогу.  

Кристијан Пулишић је мета број два и ништа мањи залогај. Без обзира што ове сезоне код Лусијана Фавра има потпуно маргиналну улогу. Бајерну је прекопотребан квалитетан крилни нападач да одмени Франка Риберија, ако узмемо да је Гнабри заузео место Арјена Робена. Наравно, млади Американац имао би опасну конкуренцију у Кинглисију Коману. Борусија ће упирати и ногама и рукама да Пулишић не заврши на Алијанц арени, али оно што олакшава посао Бајерну јесте чињеница да њему уговор истиче кроз годину и по дана. Ако желе да зараде на њему у Дортмунду ће озбиљно морати да размишљају о продаји већ ове зиме. 

Најдаље и најскупље опције тренутно су Тимо Вернер и Торган Азар. Обојица носиоци својих тимова. И Менхенгладбах и РБ Лајпциг већ увелико преговарају о новим уговорима са двојицом нападача. Дитер Хекинг чак је свој нови уговор условио останком белгијског крилног нападача. Вернер је, с друге стране, већ месцима у преговорима са својим клубом и близу је парафа. Њега прате готово сви европски великани и "пунишићи". Од Реала, преко Манчестера, до Бајерна. Његов уговор такође истиче 2020. и Баварци ту виде своју шансу.

Тимо Вернер уклапа се у нову клупску филозофију окупљања немачких репрезентативаца у Минхену.

Било како било, пред Бајерном је лето какво млађи навијачи сигурно не памте. Између пет и седам појачања се очекује, а за тај подухват спремно је преко 200.000.000 евра. Многи спекулишу и као део кампање Улија Хенеса за предстојеће изборе...   

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар