Прича: Да ли је Интер баш таква катастрофа?

Неразури синоћном елиминацијом разочарали миланску јавност и навијаче, али многи занемарују чињеницу да је у последње две сезоне направљен огроман искорак у комплетном функционисању клуба.

Фудбал 13.12.2018 | 23:00
Прича: Да ли је Интер баш таква катастрофа?
Апенини кључају! Миланска штампа, на челу са Газетом дело спорт, осула је дрвље и камење на Интер, назвавши њихов синоћни реми са ПСВ Ајндховеном - масакром. Горчина је огромна, Интер је заслужио да буде силно искритикован због тога што није успео да искористи меч лопту на свом терену, а Спалети због тога што је у другом полувремену више чувао нерешен резултат него што се трудио да дође до победе. Можда је тако и било, а можда је само деловало. Шта ако је у овом тренутку то само реалан дометНеразура? Чак и да је милански великан прошао даље, свакако не би био један од озбиљнијих кандидата за пласман у завршницу такмичења.

Али Италијани су такви. Слични као и јавност на овим просторима. Иде се из крајности у крајност, очас посла се заборави тек недавна прошлост, а она каже да Интера чак шест узастопних сезона није било сцени Лиге шампиона. У исто време се пораз Наполија у Ливерпулу назива некаквим херојским испадањем, а заборавља да је Интер ове сезоне био у групи са Барселоном и Тотенхемом, која је тек нешто слабија од "групе смрти" у којој су се нашли Наполитанци.

Интер, какав год да је, успео је у последње две године да се консолидује. Од тренутка када је Сунинг група (2016) преузела клуб од дезорјентисаног Ерика Тохира, кренуло се са финансијском стабилизацијом клуба. Проблем "финансијског фер-плеја" готово је анулиран уласком бројних спонзора, а било је неопходно само да се доведе адекаватан тренер који би успео да направи резултатски искорак и обликује тим који је у стању то да се бори за врх Серије А. Спалети је можда тренер са милион мана, али је прошле сезоне успеооно што са Франком де Буром и Стефаном Пиолијем није могло ни да се замисли. Стабилизовао је екипу и изборио толико чекани пласман у Лигу шампиона, а ове сезоне оформио још бољи састав, који можда није за завршницу елитног такмичења, али је после Јувентуса и Наполија обејективно најквалитетнији у Серији А. Значајно озбиљнији од оних које имају Милан, Рома и Лацио.

Спалетију се замерају лоше одлуке на самим мечевима, како синоћ, тако и у недавном дербију са Јувентусом, када је Политана заменио Валером и изгубио кључну битку на средини терена. Политано је и синоћ био међу најбољим играчима Неразура, асистирао је код поготка Маура Икардија, али га је у финишу заменио Врсаљко. Из Интера се може чути да је бивши играч Сасуола био уморан и да се због тога нашао ван терена, али то није сачувало Спалетија од озбиљних критика.

Велико је питање у овом тренутку шта мисле газде Сунинга по питању шефа струке. Са Апенина се може чути да кинески власници сматрају бившег тренера добрим прелазним решењем и да се чека да се Дијего Симеоне коначно опрости од Атлетико Мадрида и започне стварање шампионског тима. У оптицају је и увек актуелни Антонио Конте, а потајна жеља навијача Жозе Морињо...

Да у Сунингу верују да је могуће у скоријем временском периоду направити шампионски тим показује и постављање Бепеа Мароте на позицију генералног директора. Искусни тржишни Лисац је већ започео са стратегијом јачања екипе, а у томе ће му значајно олакшати посао готово потпуно решена ситуација са финансијским фер-плејом. Бивши оперативац Јувентуса ће своју снагу и снажне везе у свету фудбала покушати да имплементира већ ове зиме, како би Интер наредног лета имао озбиљно снажан тим.

Оно што је актуелна управа до сада успела да уради, јесте да сачува оне најбоље играче који су чинили костур тима, као што су Икарди, Перишић, Шкринијар и Брозовић, што је значајно олакшало посао комплетирања састава, који би ове сезоне без проблема требало да избори учешће у Лиги шампиона наредне сезоне.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар