Клоп блиста: Дајте ПСЖ, да се осветимо!

УЕФА мислила да може Лига шампиона без Ливерпула, е па не може. . . ! И низ похвала на рачун голмана Алисона. . .

Фудбал 14.12.2018 | 12:45
Клоп блиста: Дајте ПСЖ, да се осветимо!
У алманасима ће писати како је Мохамед Салах у 34. минуту постигао гол вредан пласмана у осмину финала Лиге шампиона. А само ће привилеговани сведоци утакмице Ливерпул – Наполи ореол јунака меча прикачити Алисону Бекеру, пошто је бразилски голман једнако заслужан, ако не и више од Египћанина, за то што је на семафору Енфилд роуда остало да светлуца 1:0, као доказ да су Црвени, ипак, бољи тим од италијанског представника.

Није то била парада, није лет кроз ваздух, није „вађење“ лопте из рогља, али начин на који некадшањи чувар мреже Рома разуме однос простора и времена побија утисак оних који верују да је унадокнади времена инстинктивно зауставио шут Аркадијуша Милика и сачувао Енглезе у елитном купу.

Не може се то једном речју описати, те Јирген Клоп сипа комплименте на рачун човека кога је довео за око 80.000.000 евра.

„Да сам знао да је Алисон оволико добар голман платио бих га дупло више од летошње цене. Људи, како је само бранио! Одбрана у надокнади је била чудесна, а осим ње допало ми се заједништво тима. Да нисмо под контролом држали цео терен не би нам вредело ни 20 његових одбрана. Невероватно шта је човек зауставио. Живот нам је спасао. Никад ништа слично нисам видео, али да би то извео потребни су му сарадници, што значи да је остатак тима био феноменалан. Није Алисона само једна одбрана у надокнади учиникла великим. Имао је још посла на овој утакмици. Доста нам је помогао у зачетку акција својом смиреношћу“, везе похвале Јирген Клоп очаран формом Алисона, који је на 22 утакмице ове сезоне у свим такмичењима примио само 13 голова, а на чак 12 мечева остао несавладан.

То што је сачувао предност стечену продором и егзекуцијом Мохамеда Салаха донело је олакшање на Енфилду и пролаз вицепрвака Европе у наредну рунду.

„Једина повољна околност из пораза у Италији, кад нас је Наполи тукао, јесте што то уопште нисмо били ми. Нисмо личили на Ливерпул. На Енфилду смо добили прилику да покажемо више него у Напуљу, момци су то искористили и били изванредни. То што смо извршили пресинг значило је да Наполи мора да мења план игре и да нема решења за нас. Мо је постигао невероватан гол, а ја и даље појма немам како је Алисон одбранио оно на крају. Чудесно“.

Мада, да су Црвени искористили бар упола створених зицера Алисон не би био тема.

„Могли смо да постигнемо још који гол, међутим, промашај Манеа на крају није утицао на поредак у групи. Ма, луда је утакмица била, са доста контри на обе стране. Енфилд роуд у пуном сјају. Не верујем да постоји тренер поноснији на своју екипу него што сам ја на Ливерпул“.

Петоструки првак континента је сачувао шансе да се опет бори за пехар, с тим да му као другопласираном у Групи Ц следује дуел са неким од победника група у осмини финала (Дортмунд, Барселона, Порто, Реал, вероватно Јувентус, Сити и Бајерн). Према пропозицијама, немогуће је да се на почетној елиминационој станици сретну ривали из групе, али Немац, очигледно, планира да иде до краја и прижељкује Пари Сен Жермен у некој каснијој нокаут фази, јер га и даље боли начин на који је изгубио на Парку принчева.

Зато не сања освету Реалу за пораз у Кијеву, већ му се чини изазовнијим нови сусрет са тимом Томаса Тухела, од четвртфинала па надаље.

„До последњег кола нисам био сигуран да ћемо се наћи у жребу за осмину финала. Сад ме баш брига кога ћемо добити. Једино што знам јесте да многи навијачи сањају освету Пари Сен Жермену, да се опет сударимо с њима. Претходно, као други у групи имаћемо снажог ривала у осмини финала и то је то“, рекао је Клоп, успут поткачивши челнике Европске куће фудбала због судијског третмана баш на мечу у Паризу. „У УЕФА су вероватно мислили да могу да наставе такмичење без Ливерпула. Не, не. Бар је још. Рекао сам, да ћемо, ако испаднемо, то бити због пораза у Напуљу, а не због утакмице на Енфилду. Једноставно, ово смо заслужили да добијемо“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар