Одбијена жалба Јувентуса!

Титула из 2006. остаје Интерова! Касациони суд у Риму је одбио жалбу Јувентуса који је тражио да му се врати титула освојена 2006. а која му је одузета за зеленим столом због случаја Калчополи.

Фудбал 15.12.2018 | 20:00
Одбијена жалба Јувентуса!
Годину пре тога титула титула није ни додељена, а она из сезоне 2005/06 завршила је у витринама Интера, док је Јувентус по казни пресељен у Серију Б.

Јувентус је покушао са жалбом ФС Италије, сматрајући да није коректно да Интер, који је 2011. био оптужен за сличне махинације, на крају буде шампион.

Како су у седишту ФС Италије одбацили такву могућност, сматрајући да је прошло превише времена и да се не може више ништа мењати, Јувентус се обратио вишој инстанци, али одлучено је да она нема јурисдикцију над тим, па су се потом жалили Врховном касационом суду. 

Коначно, суд је у четвртак преломио против жалбе "бјанко-нера", са образложењем да поменути случај потпада под ингеренцију спортских органа те да би пресуда овог суда значила директно мешање у аутономију националног спортског система. 

Фактички, суд је само установио да државни судови не могу да пресуђују по питањима правних спорова између клубова, тако да Јувентусу више није остало коме да се жали. 

Поводом пресуде огласио се и бивши први човек Интера, Масимо Морати. 

"Све то је нормално, добро је и за нас, јер све остаје како је одлучено раније. Сада је на навијачима Јувентуса да исто прихвате", рекао је Морати.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар