Видим Јокића као ол-стара, а за 20 година у Кући славних!

Тренер Денвер Нагетса Мајк Малоун верује да ће иза Николе Јокића остати велико име, након што 23-годишњи Сомборац заврши своју НБА каријеру.

Кошарка 15.12.2018 | 12:30
Видим Јокића као ол-стара, а за 20 година у Кући славних!
Малоун каже да је највећи изазов у раду са Јокићем претходних сезона била његова физичка спрема и можда га је баш она до сада делила од тога да буде ол-стар.

Кошаркашке интелигенције центар Денвера има на претек, па је само питање колико може да "погура" своје физикалије, како би у сваком аспекту био доминантна сила на терену.

"Мислим да ће бити редовни ол-стар, члан најбољих петорки НБА лиге, који ће за 15, 20, 25 година бити и у Кући славних. Људи једноставно немају бројке какве он прави. Мислим да је већ сада други на листи страних играча по броју трипл даблова, утиче на игру на толико начина и може да доминира, а да не постигне ниједан кош. Само кроз скокове и организацију напада", рекао је Малоун за ЕСПН и додао шта му је највећи изазов претходних година био са Јокићем. 

"Тај изазов није имао везе са кошарком, он већ има вештине. Мој изазов са њим је био да стално физички напредује, да ментално постане чвршћи, да се другачије понаша у односу према судијама, да постане лидер. Видео сам велики играчки напредак, али још важније код њега као особе. То је младић који је дошао у нову земљу и нову културу, а успут је радио на учењу, адаптирању и сазревању успут, због чега могу да захвалим управи што је то препознала и изабрала га као звезду тима око кога ћемо моћи да се градимо у годинама које долазе", каже Малоун.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар