Бата Мирковић: "Четворка" - оцјена полусезоне!

Пред последњу првенствену утакмицу уочи зимске паузе, тренер Партизана тражи од својих играча победу и игру као против Рада. Марко Јанковић иде на операцију у Немачку. Дарко Тешовић: "Волео бих победу над Партизаном".

Фудбал 13.12.2018 | 21:00
Бата Мирковић: "Четворка" - оцјена полусезоне!
Првенствена полусезона за Партизан (и Мачву) завршава се у петак, дан пре осталих клубова Суперлиге.

Београдски и шабачки клуб отвориће последње, 21. коло у петак предвече на стадиону Партизана (почетак у 18 сати, ТВ пренос Арена спорт 1), а тренер црно-белих Зоран Мирковић од својих играча тражи нови тријумф. Биће то дуел трећепласираног и десетопласираног на табели Суперлиге, које раздваја чак 21 бод (у корист Партизана).

Партизан је без пораза више од 100 дана, мрежу је сачувао 14 пута у првенственим дуелима. Мирковић тражи од тима да понове игру са Бањице, када је лако савладан Рад.

"На Бањици смо одиграли добар меч и то је један од модела како би Партизан требало да игра. Постигли смо гол на време, па други. Исто то тражим и за Мачву, која је чврста, борбена екипа, често игра на граници дозвољеног", рекао је Мирковић на конференцији за новинаре.

Упитан је да оцени полусезону, на скали од 1 до 5.

"Задовољан сам, нека буде четири. Висока, врло добра оцена. Дошао сам у незгодном моменту, нефудбалском. Полазна тачка није била најсјајнија. Знамо колико смо времена имали и шта смо све успели, а шта нисмо. Више смо се бавили корекцијама. На целом том путу било је лоших периода, где смо губили бодове и просипали их. Али, било је и доста добрих момената. Цео тај пут када погледам, не могу да будем незадовољан. Играчи су показали карактер", оценио је Мирковић.

За меч против Мачве, Мирковић може да рачуна на све играче, осим Марка Јанковића кога чека операција у Минхену.

За тренера Мачве Дарка Тешовића, који је од своје девете године био у Партизану и у њему научио фудбал, овај меч има посебан значај. 

"Моја суперлигашка каријера у Мачви је почела утакмицом са актуелним шампионом Црвеном звездом, а ова полусезона се завршава са Партизаном, што је за мене један леп детаљ, где никада не знате шта вас чека. Нисмо знали ни у првој утакмици, а не знамо ни сутра шта да очекујемо, јер какве год приче да се причају да Партизан има слаб ритам, да не игра добро, Партизан је увек Партизан и не можете никада да причате за тај клуб да је слаба екипа", рекао је Тешовић.

Додао је да су за играче попут оних у Мачви овакве утакмице - најлепше.

"Знам врло добро шта играчи Партизана не воле и то ћу пренети мојим момцима и начин на који треба да играју. У оваквим утакмицама морате да покажете мотив, да будете сконцентрисани на сваки детаљ јер се сваки кажњава. Партизан из вас извлачи нешто што вас тера у грешку. У утакмицу морамо да уђемо мирно, терен ће бити добар и очекујемо један леп амбијент у којем ћемо покушати да играмо онако како ми знамо - борбено, јако, чврсто. Ја бих наравно волео да победимо Партизан, идемо тамо да играмо, као што нигде никада и нећемо отићи да бисмо изгубили", поручио је Тешовић.

Мачва је озбиљно хендикепирана пред дуел са Партизаном, јер чак шест стандардних играча нису на располагању Тешовићу, што због повреда (Ристивојевић и Ђоковић), што због картона (Јовановић, Гаврић, Обровац и Адамовић).

Првотимац Мачве Стефан Милосављевић каже да је спреман у одсуству стандардних играча да преузме одговорност и да са саиграчима заједнички изборе повољан резултат.

"Сутрашња утакмица биће занимљива, више опуштенија за нас него за Партизан који сигиурно жели да упише нова три бода пред својим навијачима. Имамо кадровске проблеме, али спреман сам да преузмем одговорност. Сигуран сам да ко год да изађе на терен, мислим да ће дати све од себе у борби за повољан резултат", рекао је он. 

Иако са мањом минутажом, Александар Стевановић верује да ће у сутрашњем мечу оправдати поверење клуба. 

"Жеља свих момака је да покажемо и Партизану и свима у нашем клубу, да могу да рачунају на све нас у борби да се испуни заједнички циљ, пласман међу првих осам екипа на табели и плеј-оф. Не игра доста играча, али и сви остали момци ће дати свој максимум како би показали да са разлогом да припадају Мачви“, каже Стевановић. 

Иначе, у Спортском центру Партизана у Земуну данас је била мала свечаност, јер је прослављен 27. рођендан црногорског репрезентативца Александра Шћекића.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар