Припреме на топлом сан прволигаша РС!

Само водећи двојац Прве лиге РС, Борац и Слога обавиће припреме на приморју, сви остали ће да се сналазе код куће на снијегу.

Фудбал 16.12.2018 | 00:00
Припреме на топлом сан прволигаша РС!
Лоша финансијска ситуација и ове зиме одразиће се на квалитет припрема прволигаша Српске, а само два од 12 клубова успјеће да дио тренинга обаве у топлијим крајевима, док ће остали морати да се сналазе како знају и умију.

Водећи тандем, Борац и Слога обавиће припреме у иностранству, а и Бањалучанима и тиму из Горњег Црњелова дестинација ће бити Анталија, пише „Глас Српске“.

"Готово је извјесно да идемо у Турску, а ако се то случајно изјалови ићи ћемо на црногорско или хрватско приморје. Иако имамо терен са пластичном травом, ефекти рада ће бити пуно бољи ако одемо у топлије крајеве, као и могућност да нађемо адекватне ривале за контролне утакмице“, рекао је спортски директор Борца Марко Максимовић за бањалучки лист.

Фудбалери Слоге ишли су на припреме у Анталију још док су били у нижим лигама, а устаљену праксу неће мијењати ни сада када су једини конкурент Борцу за пласман у Премијер лигу.

"Устаљену праксу, која се показала као добитна комбинација не мијењамо. За разлику од већине других клубова немамо финансијских проблема и сасвим је нормално да побјегнемо од ових тешких услова, негдје гдје ћемо моћи нормално да радимо“, рекао је тренер Слоге Драган Мићић.

 За разлику од њих Рудар Приједор, Жељезничар, Козара, Подриње, Славија, Сутјеска, Модрича, Слобода, Дрина и Текстилац нису у могућности да обаве припреме у топлијим крајевима па се надају да ће им временски услови омогућити колико, толико нормалан рад.

"Једноставно нисмо у могућности, као и већина осталих клубова, да си приуштимо одлазак на припреме. Остаје нам да навијамо да зима буде блага и да не буде превише снијега како бисмо ипак могли некако да се припремимо“, рекао је тренер Рудар Приједора Неџад Жерић.

Од клубова који неће на припреме, тек нешто боља ситуација је у Жељезничару и Текстилцу, који имају терене са вјештачком травом.

„Сада смо у много повољнијем положају и имаћемо колико, толико нормалне услове за рад“, рекао је тренер и голман Дервенћана Дејан Плиснић.

Премијерлигаши на припремама

Сва три премијерлигаша из РС обавиће дио припрема у иностранству. Радник ће бити у Будви, Крупа ће највјероватније у Истру, а Звијзеда у Словенију.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар