Томић: Покушавам да нађем нешто лоше...

Тренер црвено-белих оценио је да је чврста игра у одбрани произвела ефикасан напад и "плус 43" на полувремену меча против Бреше.

Кошарка 13.12.2018 | 17:30
Томић: Покушавам да нађем нешто лоше...
"Када бих после овога био незадовољан, то би значило да са мном нешто није у реду".

Реченица из изјаве дате на телевизији, одмах након утакмице, у суштини сублимира игру Црвене звезде у победи над Брешом (103:67) и утиске захтевног тренера црвено-белих.

Потом је на конференцији за медије само проширио причу...

"Била је то утакмица у којој смо 40 минута играли одлично. Покушавам да нађем нешто лоше, али не могу", рекао је Томић и честитао својим играчима.

"Показали су да знају да играју тешке утакмице, попут данашњег. У овом мечу имали смо само један пут, а то је победа. Могу да кажем да је ово прва утакмица у сезони, у којој смо морали да победимо. Показали смо карактер и када је било неопходно да победимо, одиграли смо на посебан начин. Било је лепо гледати ову утакмицу".

Уследило је питање да ли је задовољнији одбраном или нападом?

"У првом полувремену смо постигли 65 поена и то не може да се деси у свакој утамици, као ни да имаш 66 одсто шута за три поена", насмејао се Томић.

"Што се тиче одбране, због ње је дошло до тих 65 поена. Одиграли смо феноменално у дефанзиви, било је много лаких поена и на полувремену је зато било 65:22".



Звезда је поразом Галатасараја у Монаку дефинитивно осигурала пласман у Топ 16 фазу, али њен тренер није желео да коментарише потенцијални састав нове групе од четири тима.

"Значи нам пуно што смо прошли, али никад не гледам унапред с ким ћемо играти, већ само прву утакмицу пред собом".

Звезда ће идуће среде у Истанбулу гостовати Галатасарају, након чега ће бити познато са које ће позиције у Топ 16 и са ким ће одмеравати снаге током јануара и фебруара.

Тренер Бреше Андреа Дијана оценио је да његов тим није одговорио на противникову енергију и да самим тим није могао да буде равноправан.

"Не могу да причам као тренер, јер вечерас нисмо одиграли кошаркашку утакмицу. Посебно у првом полувремену. Имали смо лош приступ. Звезда се борила 40 минута, комплименти њој, заслужила је победу. Мој тим није играо. Веома сам љут", поручио је Дијана.

Он је додао да екипа Бреше није селектирана да освоји Еврокуп, већ да се бори у свакој утакмици и игра колективно, што у Београду није био случај.

Италијански тим је заједно са Галатасарајем елиминисан из даљег такмичења.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар