Пике: Са Новаком имам коректан однос

Он брани интерес играча.  Фудбалер Барселоне Ђерар Пике, један од оснивача групације "Космос", спонзора новог формата Дејвис купа, каже да Новак Ђоковић одлично брани интерес играча.

Тенис 14.12.2018 | 17:30
Пике: Са Новаком имам коректан однос
Пике, који је у опширном интервјуу за "Екип" рекао како верује да реформисани Дејвис куп има будућност, потврдио је има добар однос са првим тенисером света.

Новак је пролетос рекао како је за промене у дејвис купу, али је касније критиковао то што ће се турнир играти крајем новембра, практично ставши на страну АТП купа, такмичења које ће бити организовано током јануара. 

"Имам добар однос са Новаком Ђоковићем . он је председник борда играча АТП и штити интерес својих колега, што је сасвим нормално. Први пут смо се срели пре две године на Мастерсу у Лондону и одувек сам покушавам да будем отворен у разговорима са њим, јер једино тако нешто може да функционише. Мислим да су његове идеје сличне нашима и моја намера није да се пројекат сведе на нешто што је предмет разговора између Новака и мене, јер је то у ствари дискусија између ИТФ и АТП. Ми у "Космосу" смо партнери ИТФ и наша улога је да учинимо све да до споразума дође", рекао је Пике. 

Многои играчи су ове једени изразили незадовољство предложеним променама у термину и због промене формата такмичења, практично најавивши да немају намеру да играју на премијерном турниру у Мадриду у новембру 2019. 

"Играчи се боре за своје интересе, ми желимо само да поједноставимо све. рилагодили смо се, променили формат и уместо што се игра четири недеље у години, све смо скратили на две недеље. Имамо подршку Рафаела Надала, Доминика Тима, Марина Чилића. Има и оних који су за два такмичења, неки опет имају другачије солуције. Имамо преко 200 играча и свако има своје мишљење. Нешто мора бити жртвовано, па и играчи морају да учине исто", додао је Пике. 

Штопер Барселоне није желео да открије докле су стигле консултације са ИТФ и АТП. 

"Не можемо да објавимо све детаље јер још нисмо постигли споразум, али могу да кажем да смо ближи коначном решењу него што смо били пре АТП тур финала у Лондону. У сваком случају, Дејвис куп ће се играти током две недеље, тако да АТП има две недеље више у свом календару. Разматрали смо могућност доделе поена у Дејвис купу, као што ће АТП куп додељивати 750 поена победницима. Наш наградни фонд биће 20 милиона долара за светску групу. Радимо на томе да се договоримо за годну, две, три. Морамо задржати дејвис куп јер је то срце ИТФ и тениса уопште", закључио је фудбалер Барселоне.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар