Велика потрага за нападачем

Стотине полицајаца у источној Француској учествују данас у потрази за бјегунцем који је починио напад на божићну пијацу у Стразбуру, у којем је погинуло двоје људи.  

Свијет 13.12.2018 | 11:42
Велика потрага за нападачем
У потрази учествује 700 полицајаца, а постављени су контролни пунктови на граници са Њемачком и у току је испитивање особа које су повезане са Шерифом Чакатом, главним осумњиченим за напад.

Француска је подигла ниво безбједносне пријетње на највиши степен, а полиција је објавила потјерницу за главним осумњиченим, који је раније уврштен на листу особа под полицијским надзором као потенцијална пријетња безбједности.

Портпарол Владе Француске Бенжемон Гриво рекао је да није важно да ли ће Чакат бити ухваћен жив или мртав и да је важно само да се то што прије догоди.

Власти тврде да је познато да је Чакат (29) развио радикалне религијске ставове док је био у затвору. Свједоци напада тврде да је Чакат узвикнуо “Алаху екбер” прије него што је отворио ватру. 

Његова фотографија у полицијском досијеу показује брадатог мушкарца поријеклом из Сјеверне Африке. Осумњичени је 27 пута осуђен за крађу и насиље, а казне је служио у затворима у Француској, Њемачкој и Швајцарској.

У оружаном нападу 11. децембра двоје људи је погинуло, једно особа је на апаратима због престанка рада функција мозга, док се још шест људи бори за живот.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ББ

13.12.2018 10:46

Храни кера да те угризе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Холивуд продукција

13.12.2018 16:15

Наравно да га неће ухватити живог и наравно да се неће појавити пред француским судовима, сценарио већ познат. Наводна потрага за овим наводним терористом је уствари потез сузбијања акција "жутих прслука", тј. њихова преманентна контрола. Власт ће тражити овог наводног терористу док год буде протест 'жутих прслука" у Француској трајао. Тип убија неколико људи, размјењује ватру с полицијом, полиција га рањава, он успијева побјећи с таксијем, данима му нема ни трага ни гласа, овако креативан није ни Холивуд.

ОДГОВОРИТЕ