Видео-надзор за бољу безбједност

Припадници Полицијске станице Србац, у шест организованих акција на подручју србачке општине успјешно су разријешили дванаест тешких крађа од којих је једна имала међународни, а једна републички карактер. Извршиоци су биле криминалне групе из Лакташа, Нове Тополе и Дервенте. Ово је саопштио командир Полицијске станице Србац на сједници Форума за безбједност ове општине.

Република Српска 12.12.2018 | 20:19
Видео-надзор за бољу безбједност
Истовремено је регистровано и шест случајева присуства дроге, од чега четири случаја конзумирања опојних дрога, а два случаја односе се на производњу и промет дрога.

Регистрована су 73 кривична дјела, што је за 20 мање у односу на исти период прошле године. Тридесет и два извршиоца су била позната, а 41 непознат, од чега је 28 у истрази откривена.



„У овом периоду није било тешких кривичних дјела, попут убистава, разбојништава, педофилије и слично“, казао је први србачки полицајац Небојша Новаковић. Он је додао да ће постављање видео-надзора у овој општини доприњети лакшем откривању сумњивих лица и већој безбједности саобраћаја.

На седам локација на територији Српца до прољећа ће се поставити видео-надзор са 23 дигиталне камере.

„Од потребних 45.300 КМ путем донатора већ је обезбједјено 28.100 марака, док ће преостала средства за набавку видео опреме обезбједити локална управа“, рекао је члан Форума за безбједност Милорад Лепир.

Када је у питању јавни ред и мир, како је констатовано на Форуму, стање је повољније, али је забрињавајуће да је у нарушавању јавног реда и мира, тучама, повећан број малољетника. Догодила су се и три самоубиства и евидентиране три задесне смрти.

У протеклом периоду ове године на подручју србачке општине регистрована су 23 случаја насиља у породици, што је 4 мање у односу на прошлу годину, речено је на сједници Форума за безбједност општине Србац.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

децко

13.12.2018 08:19

Ста вам вриједе камере кад свака фукара мозе приступити снимку и брисати ста зели? Камере неце побољсати безбједност, вец це бити постављене у сврху воајеризма и евентуалног бихејвиоралног изуцавања људи... њихових покрета мимике и осталог

ОДГОВОРИТЕ