Њен стан плаћен робном резервом?!

Дугогодишња парламентарка Милица Марковић је добила петособан стан у Бијељини, плаћен робном резервом мазута. Иако је ентитетска власт у то вријеме дијелила станове функционерима, Марковић није прошла законску процедуру, већ је за њен случај смишљен други план.

Република Српска 12.12.2018 | 08:57
Њен стан плаћен робном резервом?!
Средином 2000. године тадашња посланица Српског народног савеза (СНС) у Народној скупштини Републике Српске (РС) Милица Марковић је тражила од премијера Милорада Додика да јој Влада РС купи стан. Она је у то вријеме бринула о двоје дјеце и живјела у туђем стану из којег је морала изаћи.

Власт је тада увелико помагала функционерима који су живјели у „неадекватним“ становима или их нису ни имали. Уобичајен начин је био да функционери поднесу захтјев Комисији за стамбена питања. Добијене станове касније су могли откупити од Владе за симболичан износ.



Марковић је сматрала да и она има право да добије стан, а премијер Додик јој је обећао помоћи. Три мјесеца касније Републичка дирекција за робне резерве РС-а је у договору са државним предузећем „Дрина“ платила петособан стан у Бијељини приватној фирми „Wелтинг“. Директори ових предузећа су 2001. године оптужени да су оштетили буџет РС-а у намјери да Марковић купе стан. Једанаест година касније су ослобођени оптужби јер Марковић у том тренутку није била формална власница стана, а буџет није оштећен. 

Новинари Центра за истраживачко новинарство (ЦИН) су открили да је Милица Марковић од 2016. године уписана као власница стана.

Договор кућу гради
 
Овај стан је био предмет неколико судских поступака у протеклих 18 година. У тим поступцима Марковић је тврдила да је након разговора са премијером Додиком Влади предала молбу за стан.

„Тадашњи предсједник Владе Милорад Додик рекао ми је усмено да у Бијељини пронађем стамбени простор и да потпишем уговор, а који ће Влада финансијски затворити“, рекла је полицији 2001. године.

Касније је на суду изјавила да је уговор потписала на сугестију директора Дирекције за робне резерве који јој је рекао да он има инструкцију из Владе како да то заврши.

У родном граду је пронашла приватно грађевинско предузеће „Wелтинг“ – фирму која ће изградити њен будући стан. У згради коју је градила у центру Бијељине ова фирма је за Марковић спојила два стана у један од 120 метара квадратних. „Размишљала сам: ако ми Влада купује стан, да ми тај одобри“, рекла је судијама на почетку процеса.

 

Чинећи све да што прије дође до стана, Марковић је у септембру 2000. године позвала на састанак страначког колегу Душана Илића, директора државног предузећа „Дрина“. Илић је бијељинској полицији испричао да га је Марковић тада питала шта „Дрина“ може узети из робних резерви. Како ова циглана свакодневно користи мазут за гријање својих пећи, договор је лако постигнут. 

„Она је тада рекла оријентациону цијену стана у вриједности око 160.000 КМ, што је одговарало количини мазута око 300 тона“, описао је Илић. 

Марковић је потом потписала Уговор о удруживању средстава за изградњу са замјеником директора „Wелтинга“ Страхињом Вуковићем. У њему је писало да она плаћа стан, иако су обоје знали да се то неће десити. 

Даље се све брзо дешавало: „Дрини“ је преко Дирекције испоручен мазут који је Влада РС платила скоро 150.000 марака. Иако је то била донација, на фактурама није тако писало па је у „Дрини“ евидентирано као набавка коју треба платити. Према унапријед утврђеном договору „Дрина“ је новац требала уплатити на рачун „Wелтинга“. Међутим, финансијска служба фирме је одбила то учинити јер није имала документ којим би правдала то плаћање. Предложили су директору Илићу да то ријеши цесијом. Кроз цесију је Дирекција своје потраживање за мазут од „Дрине“ пребацила на „Wелтинг“. Тако је „Дрина“ умјесто Дирекцији вриједност мазута платила „Wелтингу“.

Исти мазут плаћен је буџетским новцем два пута. „Уговор о цесији је послужио да се реализује одлука, договор некакав, да се Милици купи стан. (…) Ми смо радили по инструкцијама оног чије су биле паре“, каже за ЦИН тадашњи директор Дирекције Мирко Ножица, објашњавајући да је то од њега тражио Додик који је одбио разговарати са новинарима ЦИН-а. Ножици је, такођер, неколико мјесеци прије Влада додијелила стан који је купљен јавним новцем за 135.000 марака.



Девет мјесеци прије него што су Марковић и Илић договорили да Дрина узме мазут од Дирекције, Влада РС је наложила Дирекцији да испоручи мазут за 53 буџетска корисника. Посљедње предузеће на листи била је „Дрина“. Тадашњи директор „Дрине“ Илић каже за ЦИН да ни он ни његов претходник нису тражили донацију мазута: „Та одлука о донацији дјелује ми као да је дописана, као да се ишло да се мени сломи врат“. 

Међутим, директор Дирекције Ножица каже да је рјешење о донацији мазута за сва предузећа стигло истовремено.

„Дрина“ је брзо исплатила новац „Wелтингу“ који је након тога у децембру 2000. године Милици Марковић издао лажну потврду, као да је она платила стан.

Зграда у којој се налази стан завршена је тек крајем наредне године.

Различити судови – различита мишљења
 
У јануару 2001. године долази до смјене власти у РС-у. Владу Милорада Додика замијенила је влада Младена Иванића. У то вријеме положај СНС-а у Скупштини слаби па Милица Марковић напушта ову странку и постаје чланица Додиковог Савеза независних социјалдемократа – нове опозиције.

Недуго након смјене власти Основно јавно тужилаштво из Бање Луке је подигло оптужницу против Мирка Ножице, Душана Илића те власника и директора „Wелтинга“ Неђе Ђокића. Оптужени су за злоупотребу службеног положаја или овлаштења како би Марковић прибавили стан. Суђење је трајало 11 година.

Један од свједока је био и Додик који је тврдио да мазут није био донација, иако је он лично потписао рјешење о испоруци мазута на терет буџета. Суд је током суђења ангажовао финансијског вјештака који је процијенио да је „Дрина“ оштећена јер је платила донацију. 

Упркос томе, Судско вијеће је закључило да ово предузеће није претрпјело никакву штету тако што је умјесто Републичкој дирекцији мазут платило „Wелтингу“.

Закључили су и да није оштећен буждет РС-а јер је Влада за уплаћени новац добила стан по одговарајућим тржишним цијенама. Влада РС-а се никада није уписала као власник стана, већ је он све до 2016. године био „Wелтингов“. Коначно, Ножица, Илић и Ђокић су ослобођени кривице.

Док је овај процес трајао у Бањој Луци, приватизована „Дрина“ је 2008. године пред Основним судом у Бијељини затражила од „Wелтинга“ власништво над петособним станом. Суд је тужбу одбио јер „Дрина“ није имала документ који је предуслов за стицање власништва – уговор о промету некретнина. Имала је само уговор о цесији који свједочи о плаћању мазута Дирекцији.

Према томе, ни Влада, ни Дирекција, а ни „Дрина“ не могу бити власници стана јер купопродајни уговор не постоји. Бивши директор Ножица је сада свјестан пропуста: „Да је требало направити уговор, вјероватно јесте. Да то буде чисто и да се зна: Владин је стан док га не додијели некоме“.

Међутим, формалног додјељивања није било. Ипак, Марковић је 2009. године добила кључ од адвоката Предрага Јешурића. Њему га је дао пријатељ Душан Лазаревић, власник фирме „ЛД“ која је била суинвеститор при градњи зграде. Лазаревић је тада био и један од сувласника „Дрине“.

За све ове године нико из Владе или „Wелтинга“ од ње није тражио да врати кључеве. 

Њена политичка каријера је у међувремену доживјела процват. Посљедњих 12 година била је посланица у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине. Сваки мјесец је примала око шест хиљада марака и 2011. године је у центру родне Бијељине купила други петособни стан. Без обзира на то, тражила је од „Wелтинга“ да јој препусти власништво над станом купљеним јавним новцем и тужила их пред Основним судом у Бијељини 2013. године.

Суд је њен захтјев одбио. Влада РС је у овом процесу тврдила да посланица нема доказ да је стан плаћен за њу. Тиме су порекли оно што је Додик раније рекао – да је он тражио да се мазутом плати стан за Марковић.

Окружни суд у Бијељини је 2015. године донио другачију пресуду и признао Марковић да има право на стан.

У пресуди пише да је постојала јасна намјера органа РС да јој плате стан. Суд је ово закључио на основу изјава свједока који су потврдили да је уговором о цесији плаћен стан за Марковић, иако то у њему не пише.

Захваљујући овој пресуди, Марковић је у земљишним књигама уписана као власница стана.

Одлуком Врховног суда РС ова пресуда је укинута 2017. године и борба за власништво над 120 квадрата у Бијељини је враћена на почетак. Од тада до данас су се репризирали потези из првог процеса: Основни суд је опет одбио захтјев Милице Марковић па се она опет жалила. Коначно, Окружни суд у Бијељини је у новембру 2018. одлучио да Марковић има право на власништво над станом.
 
Суд је утврдио да је обавезу плаћања стана за Марковић испунила Републичка дирекција за робне резерве РС. Током суђења није узето у обзир да ли је Влада РС на законит начин рјешавала стамбено питање Марковић. 

„Према стању списа, законит појединачан акт о томе не постоји“, наводи се у пресуди Окружног суда у Бијељини.

Влада РС и „Wелтинг“ су прије посљедње пресуде имали прилику да траже њено брисање из земљишних књига и исељење, али то нису урадили.

Адвокат „Wелтинга“ Миодраг Стојановић каже да власник Неђо Ђокић нема интерес за то јер је добио паре за стан. „Ако није Влади стало до тог стана, Влади Републике Српске, шта ће Неђи стати до тога?“

Замјеник правобраниоца РС Милан Радујко, који је заступао Владу у овом процесу, није хтио разговарати са новинарком ЦИН-а, а Марковић није хтјела објаснити зашто јој је Влада РС оспоравала право на стан: „Ма, не тиче се то Вас. Нисте Ви мјеродавни да ја Вама о томе причам“.



(БН/Цин)

Коментари / 121

Оставите коментар
Name

Мицо

12.12.2018 08:00

Шта смо ми себи дозволили? Фуј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

12.12.2018 08:33

Жена је то заслужила , да ње нема и свих остали из СНСД неби било РС а ми неби овако добро живјели, ја сам за то да дају и Кошарцу и Мајкићки они пазе на Џаферовића.

Name

иЗБОРИ

12.12.2018 08:45

Избори су скоро били, гдје је господин Додик побиједио. Ви сада што кукато, боље је да нешто паметно радите. Народ је рекао кога жели на власт, сада сви завежите и чекајте нове изборе. Нарад воле смијешне преставе и то је добио.

Name

XXЛ

12.12.2018 08:57

ДА НАС НЕМА ТРЕБАЛО БИ НАС ИЗМИСЛИТИ. КАКВА ИТАЛИЈАНСКА МАФИЈА..ОНИ СУ ОБДАНИСТЕ ЗА ОВЕ НАСЕ ФАКИНЕ И ЛЕЗИЛЕБОВИЦЕ...ФУУУЈ.

Name

Деба

12.12.2018 08:58

Па оволикој крмаци и треба стан од 120 квм јер се у мањем немозе ни окренути! Смета јој трбусина и виме

Name

То

12.12.2018 09:16

је нас Срба брука ,ова главата кука ко ће јој платити бању а размеће се имовином која је поклоњена и купљена од наших пара... багру у затвор и то почети од врха власти..

Name

За Бн Цин;

12.12.2018 09:43

господо , Није истина ; да је стан дзаба "стан је изплачан, још за време социализма су фирме делиле станове својим запосленим . и тако решавајте становањске стиске људи ! идруго подпирали смо градевинарство ( и запослене ) молим вас не пљувајте брез везе по народу.

Name

сркс

12.12.2018 10:00

у соцјализму породица од 6 чланова би добила овакав стан а не крмача самица да вози бицикло по њему. соцјализам је био праведан и додјељивао станове онима којима стварно треб... а ово је спрдачина од система и насиље над народом

Name

Дудук

12.12.2018 10:17

Додик је њима свима дао што су тражили и више, јер се њихови апетити стално проширују. Ја ево 40 година стажа, а никад од државе нисам добио стан или кредит, а издвајано је од плате у ту сврху.

Name

Рагиб

12.12.2018 10:20

Плачен, не пљувајте, брез. Неписменог ли клоца.

Name

реално

12.12.2018 10:48

А колективни смјестаји, РВИ, породице погинулих бораца, зиве у нељудским условима. Спонзоруса којој је вријеме истекло, без икаквих заслуга за народ се јако добро окористила уз криминалну хоботницу, на грбаци напаценог народа.

Name

Трт

12.12.2018 14:15

Тако и треба, да сам на њеном мјесту узео бих јос један, овај пут за цумур. Мозе јој се.. народ тако хоце..

Name

Гацо-крузни ток!

12.12.2018 16:04

Слуцај цу да истразим, али тренутно имам контролу крузног тока.

Name

крмача

12.12.2018 17:14

Редовно ова у Бијељини прелази преко кружног тока пјешице, куда нико нормалан не прелази.

Name

Враз

12.12.2018 18:57

А јес' била добра риба, Боже...

Name

Јадна

13.12.2018 09:48

Милице ако ниси ушла у бању ја ћу ти дати плату 430 км па иди лијечи јичму и скини фоју са главе..

Name

Јадна

13.12.2018 09:48

Милице ако ниси ушла у бању ја ћу ти дати плату 430 км па иди лијечи јичму и скини фоју са главе..

Name

ре сркс

13.12.2018 12:57

Социјализам је био неправедан јер је некима давао станове џабе и те љенчуге су знале и годинама да станују као подстанари и чекају стан.Они поштенији су сами куповали плац и правили кућу а од државе нису ништа добили.Погледајте старе зграде у којима живе ти који су навикли да им из СИЗА дођу и промјене каду,не могу се договорити да промјене улазна врата.

Name

хм

13.12.2018 16:30

Појма немас, предузеца су својим радницима дијелили станове да станују и плацају, од тога су се даље куповали итд.... а и кредите дугороцне без или са веома малим каматама па бирате ста зелите без хипот. није то кредит банке, Станови за социј. угркозене су ријесавалw опстине.

Name

Тактика

13.12.2018 17:21

Ова свима исприцала да це јој Влада платити стан.Ста јој је ? Сто не ћути? Не говори се то јавно!!!!!!!!!!!!

Name

Перо

14.12.2018 23:02

Није фуј је блага ријеч, БЉАК

Name

Милко

12.12.2018 08:06

и шта? Опет би се насле хиљаде будала да гласају за њу. Ми смо такво друство, морално пропало у цијелости. Људима је вазно кад кловн кога су изабрали да их води масе заставом. Није им ваxно сто их је покрао и од њих направио биједнике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Милко

12.12.2018 12:09

Тако је МИлко, зато и јесу оволико навалили на Вукоту, јер он измедју осталог, јако заговара испитивање поријекла имовине, а ста би се ту све открило људи моји? Ово је дефинитивно трулез куд се год окренес.

Name

Ре Милко

12.12.2018 13:01

Браво за коментар.

Name

Бангладеш

13.12.2018 17:25

Такво друство...ограниĉен колрктивни мозак...зато паметни и млади напустају ове просторе!

Name

Дзоо

12.12.2018 08:06

Немој те зену нападати она се бори за себе.Ко јој је дозволио и доделио њега треба хапсити остало је све спиновање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре РАСПУЦХИН

12.12.2018 08:38

Чуј то , "бори се за себе". А шта ако се народ почне борити за себе па почне враћати све отето и кажњавати све те који се "боре за себе"? Што се мене тиче , све би то требало као у Кини.

Name

к

12.12.2018 11:01

За 90% градјана поциње борба за праведно друство, за све нас, у тој борби нам је и то "бори се за себе".

Name

Аууу

12.12.2018 08:07

Црна Жено ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕМИ

12.12.2018 17:46

Треба ли јој оволики стан. зна ли неко колику породицу ова има. Колико би се породица погинулих или инвалида могло збринути.

Name

Цг

13.12.2018 17:50

Сваw среца па није зивотима људи плацен Кад им нестане новца токијо су висе омоцали да це народ свој продавати ал бвуквално продавати ко робље

Name

царлито

12.12.2018 08:09

Ма какав добила, она је постено радила, зарадјивала, стедјела и купила стан. Као и сви политицари. Него, пустите ви стан, ста је нама са заставом јутрос у Предсједниству? Има ли ста ново? Миле не посустај, истрај да остане ту у цоску иза врата гдје си је изнио и поставио, моли те цитава Република Српска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАСТАВНИК МИЛЕ

12.12.2018 08:39

Немој тако о застави.Борба је џиновска.Порашће нам стандард од махања заставом.

Name

Авуууу

12.12.2018 12:23

Толијииии квадратииии а малааа јој платааа па није могла купитииии!!јаднааа и сиромаснааааааа треба је стрпати ј социјалнииии дрзавни проблем и јос да јој се направи који кабинет па док имааа нека климаааа!!!Милицеее Мајкицкеее а тек зељјицееее а зенааа јесу незајазљивееееееееее алапаце неспособне и као раднице и као мајке и као супруге а наградјене до небесааааа!!бас љепотаа од зивотааа!!!брукаааа невидјенааааа

Name

Младен

12.12.2018 08:09

Способност прије свега. Скидам капу. Многи би вољели да то могу да ураде. Као и ја први.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

12.12.2018 08:27

Зато и немаш, што ниси у могућност. Она је лопов, као и ти, само она је на позицији. А требали бисмо сви на поштен начин стицати имовину, онда би имао већу шансу. Е Младене,Младене. Она хоће све себи, зато ми немамо. Зато нам и јесте овако.

Name

ре Младен

12.12.2018 09:07

До је таквих што скидају капу, оста народ без гаћа.

Name

истина

12.12.2018 12:01

Дрзава треба да је ефикасна и од користи свима.Супротно од овога неце ни постојати.

Name

КОМШИЈА

12.12.2018 08:11

ЂЖАБА ЈОЈ КАД ЈЕ РУЖНА И ДЕБЕЛА А ПОСЕБНО НЕЗАДОВОЉНА И НЕСРЕТНА ЖИВОТОМ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.12.2018 08:20

Комшија, што се мало не попнеш...

Name

Ја На Њу Не Бих

12.12.2018 09:32

сто би ми семберци рекли " тоцак" наслонио.

Name

Сара

12.12.2018 08:13

зато је народ гладан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Италијан

12.12.2018 08:14

каква је то уш од жене,познајем дотицну добро,одувијек је била пулинка мајмунчића доде :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

12.12.2018 08:15

Ово би требало да буде превисе и за бурлетове гласаце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијаспора

12.12.2018 13:47

Рале, а ко је то Бурле?

Name

жика

12.12.2018 08:16

Не знам је ли јој Влада одобрила 300 КМ за бањско лијечење кичме коју је искривила у скупштинским клупама. Питам се како рудари не искриве своју кичму у јамама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

12.12.2018 09:41

Одобрила је Влада њој паре зато што само такве и подржава. Кичму је искривила од терета. Видите да не личи ни на женско ни на мушко. Средњи род. Ждере масну свињетину. Само што јо прасећа ребра не вире из уста. Ко је са њом имао дјецу, треба му орден дати. А тек са таквим створом живјети?!Исто мислим и за Мајкићеву.

Name

за Јецу

12.12.2018 10:12

Ово је коментар године! Најјача си!

Name

Никола Тесла

12.12.2018 08:18

цист доказ да је дрзава и сам уцесник великих махинација.... тако да је обицан градјанин ниста друго него роб овог лоповског система... доказ да нема правног система ни правног лијека за све политицке мисеве рацунајуци и господју... СРАМ ВАС БИЛО !!!! НАКРАЛИ СЕ ДА БОГ ДА ЗА ЗИВОТА !!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

12.12.2018 08:18

Ста се деси кад кафанске пијеваљке постану политицарке,биједно да биједније немозе бити

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

12.12.2018 08:57

Страсно, узас, да она и такви као она неспособни на политицкој сцени, у власти све ове године. Последице су оците.

Name

Цупоња

12.12.2018 17:28

Робне резерве су измедју, треба само разгрнути.

Name

Никола Тесла

12.12.2018 08:19

цист доказ да је дрзава и сам уцесник великих махинација.... тако да је обицан градјанин ниста друго него роб овог лоповског система... доказ да нема правног система ни правног лијека за све политицке мисеве рацунајуци и господју... СРАМ ВАС БИЛО !!!! НАКРАЛИ СЕ ДА БОГ ДА ЗА ЗИВОТА !!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вања

12.12.2018 08:21

Тоооо Миииицоооооо! Хапај да боли, пусти ста це марва реци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

12.12.2018 08:24

Волио бих знати који је њен допринос овом друству? Цим је то заслузила? Бице да има царобну коку ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Црни

13.12.2018 17:29

Ти знас ција је кока чаробна??? Ниси јој ти свијећу дрзао!

Name

И?

12.12.2018 08:25

Шта ћемо сад? Појео вук магарца... Слика и прилика како функционише систем... Држава (појединац) ти поклони стан...а затим те постави на доброплаћену функцију (5-6.000 КМ) да би дио новца враћао том појединцу и сви задовољни... Ако претпоставимо да је таквих 100-ак у разним установама, органима, комисијама и да мора свако од плате да одвоји 1.000 КМ мјесечно то значи да та особа само по том основу има 100.000 КМ примања МЈЕСЕЧНО!!!! Па ко је луд да се одрекне власти...сад мало боље разумијем Чубриловића, разне прелетаче...а посебно БОГА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

црвени хоризонти

12.12.2018 08:28

Петособан стан? Откуд толика потреба за простором који не користиш? Једино што ми се намеће као одговор да су у питању тешки комплекси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сека

12.12.2018 08:30

Боли њу брига што ви пишете. Она не види ништа осим пара, можете пљувати на њу, викати, вријеђати, ма не реагује уопште. Попут Талића из БЛ, шта човјек направи, као и Чавић. Покупише гласове и промјенише дрес. И још хода дигнуте главе. Задњи шљам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дусан

12.12.2018 08:32

Мени Милице један једнособан

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОС

12.12.2018 08:34

ФУЈ БАНДО ЛОПОВСКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда за Милицу!

12.12.2018 08:35

Мало на лизинг, мало на пушинг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људиии

12.12.2018 12:32

Људииии немојтеее на Милицууу кицму је искривилааа за дрзавуу а платаа маленааа а онааааа вејикааааа вејикааа зинулаааааааа мора се е то је нас дрзавни апарат!!!!сви су они милицааа мајкицкааа здрВко крсмановиц петровиц цубре све имена звуцнаааа али закон цутиии и трпииии а они се љуљајууу у бајци на криминалуууу!!балкан луди баљан неписмени сто година за европом

Name

Q

12.12.2018 08:36

То власти уби стоку од овог народа .Е Ма како си глупа само један стан а имас дбоје деце требала си сваком по један сран и онда и музу а и свекру а теби тај петособни.Видис да народ не реагује људи су постали ко споменици по парковима на којима голубови серу а пси писаји а они скамењени некрдају пису и графите и тако це стојаyи док непадне нека киса да то мало сапере и онда опет голубови сљецу серу пси писају а народ скамењен стоји и немрда.Зато ко их сиса па избаци неког ко имаземљу и викендицу узми те им све ста це неце се они бунити неце вас русити .То је народ зомбиран .Свака ти цаст е бесплатно стан добити. И треба само сестро мало мало.Треба да нестанемо на нетреба вам ни пензије ни плате давати и то узмите себи па ста стока је то јесце траву и Србовати и онако ниста друго није зањи .

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

12.12.2018 08:43

Опасао Баја Бебу и рјесен проблем...Ту су негдје у пар грама и тезине,а и мозга..Обзиром на његов истанцани укус за све она му је таман

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

12.12.2018 08:58

Мозда је тад вриједила таквог стана, данас не би добила ни гарсоњеру нашта личи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

усе, насе па и подасе

12.12.2018 08:58

Шта је народе, није ово ништа, ово је ВРХ ЛЕДЕНОГ БРИЈЕГА. Обичан поштен народ деценијама одваја од уста да купи обичну гарсоњеру, а види ове тзв. заштитнице српских националних интереса, код Срба је све такозвано само су заштитници националних интереса прави, они нису такозвани. фууј

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

12.12.2018 09:06

Браво јели вама народе обицни ста јасно из овога видео ста данас политицари вецином раде цаст појединим политицарима који то нису данас раде не само у РС бих Хрватској , Србији и свагдје то ти је данасњи свијет теско се обицним градјанима који се боре како да презиве од мјесеца до мјесеца народе питајте се?????оваквих има мореее

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент

12.12.2018 09:24

Ово је кап у мору што знате, а шта тек незнате, ееее.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб

12.12.2018 09:25

Радеци за стан отисла јој је кицма сад мора у бању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулија

12.12.2018 12:05

Тражила је Бању Ковиљачу на 3 седмице, 3.000 КМ да јој се да онако, с народне грбаче. Од њих се и стид постидио, колико су алаве, незасите и бахате. Овдје мислим на Мајкићку и остале из тзв "елите", јада и биједе наше.

Name

Боб Марли

13.12.2018 17:33

Нема ђабе ни код старе бабе! Страдала кићма!

Name

Пера Писар из Административног Одјељења

12.12.2018 09:28

Само да вам јавим први, господја Марковиц је освојила читавих 2 289 гласова на протеклим парламентарним изборима. Главна фаца за свађе и манипулације била. Е сад за тај број освојених гласова добија мјесто АМБАСАДОРА БиХ у СРБИЈИ. Нема шта 100% је заслужила.....!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера Писар Из Административног Одјељења

12.12.2018 09:31

Само да вам јавим први, госпођа Марковић је на протеклим изборима освојила читавих 2 289 гласова само да знате. За толики број освојених гласова се као награда добија мјесто АМБАСАДОРА У СРБИЈИ. Нема шта 100% је заслужила. Нек нам је бог у помоћи ко треба да нас представља у нама братској Србији....!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберски берберин

12.12.2018 09:36

О ви завидници, даље руке од наше Милице, материне јединице, никад љепотице, народне посланице. Кварна јесте, да кварнија бити не мере, али ипак наша. Парламентарка наша семберска, али не за њом, са њом никад до берићета и слободе, већ до прве кривине у пропаст и хелаћ. Пропаст народну, наравно, не њену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wелтинг

12.12.2018 09:47

Ето нам баксуза у комсилук..ионако их је пола гузоваце стан добило а рацуни за заједницку потросњу слабо или никако плацени...огласна табла све говори...'дје да идем све вам ј***м, цијели зивот ме овакви прате, правдо кад цес висе, ста цекас..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Релативност правде

12.12.2018 12:07

Изгледа да за народ нема правде, јер нам они пишу своју истину и дијеле правду, на свој начин.

Name

мад маx

12.12.2018 10:11

Ста се себи допустили. Бас сте овце за сисање. Народ гладује и нема кров над главом како треба а они бахато тросе новац саком и капом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма богати

12.12.2018 10:22

Требала би господја Марковиц зивјети под дрветом, да би ви који се бавите трацевима неби помињали. А и тада би ви насли разлог да је помињете зато сто вам је трн у оку СНСД, јер вама је за све васе лицне промасаје у зивоту крив СНСД. Боље се висе себи посветите јер урадицете несто корисно себи и својој дјеци и мање цете мрзити друге који вам назао ниста нису урадили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

12.12.2018 11:21

Дали је за тебе нормално да неко уложи 30 мил у Српску банку и то пропадне , и развлачи се да би застарило и да нико не одговара, и ако неко указује на тај и на многе друге случајеве одма неко неког мрзи или ти мрзиш што имаш велику корис од СНСД па неби волио да ту привилегију изгубиш, видиш шта се дешава у ДНС и колико се воле кад их је Баја завадио.

Name

Ма богати

12.12.2018 11:47

Јес' ти нормалан

Name

Ре Ма Богати

12.12.2018 12:10

Ти си мени цар , баш те волио за пријатеља.

Name

ЗА МА БОГАТИ

12.12.2018 13:05

СМРАДУ ЈЕДАН,ЗАБОЛЕ НАС ГДЈЕ ЦЕ ОНА ЗИВЈЕТИ, ОВО НИЈЕ ЗАРАДИЛА,НИ ОВО НИ ОНО ПРИЈЕ ОВОГА..ТО ЈЕ СВЕ ОТЕТО ОД НАРОДА И САМИМ ТИМ КАД ТАД ПРОКЛЕТО...ПА АЈМО СВИ КОЈИ НЕСТО РАДИМО ПОТРАЗИВАТИ ПО КОЈИ ПЕТОСОБАН СТАН..БАКСУЗЕ ЈЕСИЛ ГЛЕДО ПРИЛОГ НА КОЈИ НАЦИН ЈЕ ДОСЛА ДО СТАНА...КОЈИ МАЗУТ..КОЈИ WЕЛТИНГ, СТАНАРИ СУ ПЛАЦАЛИ ГРИЈАЊЕ..ИСПАДЕ ДА СЕ ИСТО ГОРИВО ДВА ПУТА ПЛАТИЛО...И??? ЕТО ДЕБЕЛОЈ СТАНА ДРУГОГ ПО РЕДУ..ЈЕБО ТЕ И СНСД И СВИ ОСТАЛИ КОЈИ НА ОВАЈ НАЦИН ЗИВЕ И УЗИВАЈУ..ПУ БАГРО ЈЕДНА ПРОКЛЕТА..А ВИ ОБЈАВЉУЈТЕ ОВО..СТРАСНО СТА НАМ РАДЕ И ДОКЛЕ ЦЕМО ТРПИТИ ОВЕ РЕТАРДИРАНЕ КОЊЕ И КОБИЛЕ КОЈИ НАМ СЕ У ФАЦЕ СМИЈУ И РУГАЈУ, НЕ МОЗЕ ИМ НИКО НИСТА..СУДБИНУ ВАМ Ј**ЕМ.

Name

ре ма богати

12.12.2018 13:22

Теби је овај слуцај сасвим нормалан?! Изгледа да вама СНСД-овцама треба јаца терапија! И теби је потребна. Да није оваквих као вас, народ би имао. Ви сте тих који крадете од народа и мислите да сте неко и неста. Без васих манипулација не бисте опстали. Фуј банда лоповска!

Name

Смислов

13.12.2018 03:57

Под дрветом и молити се да загрми.

Name

амадеус

12.12.2018 10:27

А пита ли неко како јесавјетница Гајић Дијана "купила стан", код Меркатора....од којих то пара и како их је и којом памећу стекла и зарадила? јел то зато што је "потребно да буде близу ћерки Рудоњиновој" или зато што је љубав јача од рација......има њих још, то ће тек доћи на ред кад се мало овај народ освјести и свати да је глупо заведен будалама који само мисле о себи и својима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

12.12.2018 10:45

Ааааах Дијана,та ФИИИНАА дама, ВИСОКОГ морала...САВЈЕТНИЦА за ....

Name

Ре

12.12.2018 10:50

То је она са поцјепаним чарапама што дира конобаре у влади

Name

М

12.12.2018 10:38

Дабогда поцркали сви редом

ОДГОВОРИТЕ
Name

еко-рецyцлинг

12.12.2018 11:07

Мало је пет соба за овакву љепотицу. Ја бих јој додјелио 2 таква стана сама да напусти политику. Због оваквих духовних табула-раса немамо ниста.

Name

А

12.12.2018 12:36

А зна ли ико је ли насла смјестај у Бејограду на води!!!а гдје це јадна становати тамоооо!па неце ваљдаа у подстанарееее јаднаа зенааа!!

Name

Пензионер

12.12.2018 11:28

Како је није срамота,што само не погледа на ТВ колико се пута обрћу бројеви за помоћ тешко болесној дјеци и омладини.То није срамота само ње него гора је влада и Додик који кумују таквим стварима као и лијечењу Чавића преко пара фонда.Нека кажу колико је његово лијечење до сада коштало ако смију.За њега може а за друге обичне и њихову дјецу не може.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

12.12.2018 11:51

Ово је страсни суд ста се десава! На страну политика СНСД-а која је годинама одвратна, а нароцито политика појединаца те странке. Мене висе брине правосудје које је у рукама политике. Због тога нема великих страних инвестиција јер неце нико да додје у ситуацију да има посла са политицком мафијом која влада у РС и БиХ, а цим нема посла, народ иде одавде. Све је као зацарани круг. Оно сто је најгоре у овој прици јесте да они који су украли несто висе се и не стиде. Говорим о великом криминалу. Стравицно је колико је морал отисао доле код оних којих нас воде. Сто је такодје лосе, овдје не постоји колективна свијест да крадја јавне имовине није само крадја која погадја тамо неког вец крадја насе будуцности. Ова пљацка није само пљацка ко и свака друга вец и разлог засто фондови одосе на будзет јер су пропали, а то све се крпи кредитима. Фактицки ми народ плацамо кредите подигнуте на основу тога сто нема пара, а пара нема због корупције сто фактицки знаци да да се дизу кредити за отплату корупције. Узас ста нам ради резим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тачно тако!

14.12.2018 23:08

Браво!!! Свака част на коментару, све је управо овако.

Name

рациц

12.12.2018 12:01

Од овог би се могла направити лијепа серија у десет, петнаест наставака минимум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

12.12.2018 13:05

СВАКИ КОМЕНТАР ЈЕ СУВИШАН.ГАДЉИВА ЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арена

12.12.2018 14:25

Зивио криминал,то јос добро расте код нас.Има га и за извоз

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

12.12.2018 15:48

Она је сматрала да треба да добије стан а ста је са србима из сарајева книна и цјеле хрвацке сто јос зиве по камповима и плацају кирије то ником ниста или њима нетреба кров над главом или они сто су на власти грабе себи само а за наведене људе нетреба ниста нека цркну е па неце ваљда тако бити само се ви расипајте ал пукнуце овој сиротињи па цете видјети свој лоповлук

ОДГОВОРИТЕ
Name

Те Брецало

15.12.2018 01:32

Ову станцугу кад би преградили било би то 3 стана за три породице из алтернативног...залосно...нема ту среце.отела народне паре за сирење дупета у толиком стану а сиротиња нек спава у супама..фуј дјубре једно...цекала 18 година и нацекала оно сто је купљено и цувано за морза незаситог.

Name

Трт

12.12.2018 16:16

Мандулица моја слатка. Цуј, петособан... Па лутко, ко це тебе такву гањати по толиком стану?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бомбон

12.12.2018 18:17

Има ње тако да у свакој соби има по несто!

Name

Карамела

13.12.2018 17:38

Теско се она креце, не мозе све собе обици у току дана....

Name

Бахатистан

12.12.2018 18:32

Ста би ви,да оваква интелектуална громада буде на улици,наравно да јој треба велики стан,теретана,сауна,огромна кухиња,соба за куцне љубимце.Заслузила је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да дааа

15.12.2018 01:34

Садце јој комсије и рацуне плацати...навикло се на то...отупили смо....оглупили такодје а о кукавицлуку да не прицам...па нек нас газе овакви како и докле могу..

Name

Турбоскара

12.12.2018 18:32

Па одузмите јој стан дта цекате и вратите паре у робне резерве .Цуј петособан стан .Ма народе дизи се помлати ово врати покрадено и достојанство и поцни нормално да зивис па стварно фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фронтеx

13.12.2018 06:41

Аммо Сипа Муп хапси прво њу а онда оног ко је ставио параграф са робних резерви И злоупотребио положај И функцију за рад личних И партијских интерест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

парадоxални

13.12.2018 09:57

многи су дали живот и добили 2 квадрата под земљом да би данашња политичка олигархија се разметала имовином. паметном довољно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бака

13.12.2018 15:54

Залосно Милице ,гдеце ти дуса?????

Name

За парадоx

14.12.2018 23:11

Ово је досад најоригиналнији коментар. Похлепни, алави, незасити до одвратности, присјело им!

Name

Патриота

13.12.2018 16:03

Па то се поновим дефиницијама СНСД-азовре "ПАТРИОТА". Самоза такве гласајмо-за20 дкг каве. То нас,просперитетно,води у будуцност. Са таквима, веома брзо, "Стацемо сви под једну сљиву",кАКО ПРЕТСКазасе Тарабици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДраганП

13.12.2018 17:20

Похлепна кучка,два петособна стана лепо богами,

ОДГОВОРИТЕ
Name

српски гадови

13.12.2018 19:58

Ђаволска власт манипулира годинама свим и свачим за себе на штету проклетог и блентавог народа РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

13.12.2018 22:58

ПО ФАЦИ ЈОЈ СЕ ВИДИ ДА ЈЕ ДРЧНА НЕ ЗАДОВОЉНА СВОЈИМ ИЗГЛЕДОМ ИМА ЖЕНА СТО КИЛА .НЕКА УЖИВА .КОЛИКО ЈЕ ПОХЛЕПНА САМО БУЈА.ЈОШ МАЛО НЕЋЕ МОЋИ СТАТИ НА ТВ ЕКРАН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

13.12.2018 23:44

Њен стан је отет И оплацкан од народа РС као и све друго сто је оплацкао милокрад и братија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре галеб

15.12.2018 01:36

Отето,кад тад проклето...од срца свима из те и слицних прица зелимо.

Name

молим лијепо

14.12.2018 05:55

Па видите ли да нико нормалан кога знате неце у политику. Знате ли иког паметног ко је у политици, посебно у задње вријеме? Зар би била толика потреба за папцима да није толико људи поштених ван политике. Отуда стално исти људи у свимпартијама. Отуда Милице разне свуда и увијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мода

14.12.2018 06:03

Ова Милица диктира модне трендове у СНСД у. За њих је ово идеална жена, покрупна, усне уоквирене оловком(то им је заститни знак), слаба способност а велика дрчност. Погледати како држи главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасно

14.12.2018 09:25

Ма шта причате ,то је ситница без ње Мајкићке и Шпирића нема нама живота!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТНТ

14.12.2018 12:53

Господја Марковић има још један стан од 126 м2 у Бијељини, који је купила 2012. године, кредит ИРБ преко Бобар банке 178.000 КМ! Пошто је Бобар банка у стечају, да ли је тај кредит вратила?

ОДГОВОРИТЕ
Name

за тнт

15.12.2018 08:13

По закону би дузници требали да врате дуг, али повјерници тј. они коју су улозили у банку губе, јер сваки улог је ризик. А сад како то пролази у овом слуцају зависи од проводјења одлука и контроле стецајних органа.

Name

Ниста ново на истоку

15.12.2018 08:23

Комунистицка пракса! Иста банда само је обикла друго одијело. Тако је било и код комуниста! Директор предузеца додјељивао стан од свастке до љубавнице. Такви су ме и отјерали давне 1980-те у иностранство. Биједно постанарство цијели зивот, па одох само стан зардити, а послије куда назад, нема посла, треба створити зивотну егзистенцију, треба улозити огроман новац образовање, дипломе да би се досло до бољег посла. А сада пред крај радног зивота остаде новаца за тај стан, треба се вратити са сломљеном кицмом и јос сломљенијом дусом. Па кад процитам овако несто додје ми да вриснем до неба!

ОДГОВОРИТЕ