Дјечија столица и у Парламенту РС

У жељи да се чује дјечији глас и поштују права дјетета, представници Дјечије земље одлучили су да једну од пет столица, које представљају симбол дјечијих права, поставе у Парламент Српске.

Република Српска 07.12.2018 | 16:26
Дјечија столица и у Парламенту РС
Пет празних дјечијих столица симболише пет олимпијских кругова. Прва столица је предата локалном парламенту у Бијељини, друга у Парламент Српске, остале три столице биће смјештене у Парламент БиХ, Савјет Европе и у скупштину Уједињених нација у Њујорку.

"На овај начин желимо да дјечији глас и дјечија права допру до свих парламентараца", поручује дјечији амбасадор Мишел Мишковић и додаје:

"Дошли смо у скупштину да би донијели једну дјечиију столицу која служи за то да одрасли предсједници и остали кад буду примали битна рјешења да увијек погледају и да размисле да ли ће њихово рјешење да нашкоди нашој дјеци”. 

Столица ће привремено бити у кабинету предсједника Парламента, а касније ће бити у скупштинској сали, да би сваком посланику била подсјетник да треба да се бори за дјечија права.

Предводник у томе биће најмлађи посланик у Парламенту Српске којег је дјечији амбасадор изабрао да се у народној скупштини бори за права дјеце.

“Да будемо свјесни сваки пут кад доносимо одлуке, законе и врло важне ствари за сав народ РС и дјецу и будућу дјецу која тек треба да буду рођена. будемо свјесни важности наших одлука и да погледамо у ту столицу која је данас столица дјеце али прије свега столица наше будућности”, казао је Драшко Станивуковић, посланик ПДП у НС РС.

“Драшко ће бити чувар те столице и да се сваке године отвори питање положаја дјеце у РС”, каже Душко Томић, генерални секретар и оснивач прве Дјечије амбасаде.

У наредном периоду, Дјечији амбасадор Мишел Мишковић ће у моментима када парламентарни представници буду вијећали о породичном праву, имати улогу да на тој столици изнесе захтјеве који се тичу дјечијих права.



БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

07.12.2018 16:45

овог томића што даље...типичан кум зла!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Г. С.

07.12.2018 19:47

Ово је фантастично, права прилика да се критикује и укаже на проблеме у друштву јер опозиција углавном као и власт прво гледа свој лични политички интерес. Душку Томићу све честитке.

Name

Нострадамус

07.12.2018 16:54

Нови перформанс без сансе да се било ста промијени.Права дјеце се везу за права родитеља јер као дијете сам презивио неправду према мојим родитељима која су и данас оставиле посљедице на мене. Сада исто ту неправду трпим ја која има последице и на моју дјецу. Зато ова столица је ниста друго него само један перфоманс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сељацкаполитика

07.12.2018 18:48

Не дозволите нилском коњу из лактаса да сједне на ову столицу, сломице је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дука

07.12.2018 21:41

То је Цубро наруцио себи по мјери

Name

БРАВО

08.12.2018 21:11

ТОМИЋУ, БОГ ТЕ ПОЖИВИО.

Name

САВО ИЗ МЕЂАША

09.12.2018 11:09

СРЕЋАН САМ ШТО МОЈИ МЕЂАШИ ИДУ У СВИЈЕТ ХУМАНИЗМА. ХВАЛА НАШЕМ ДУШКУ ТОМИЋУ, КОГА САМ ТЕК НЕДАВНО У ПОТПУНОСТИ СХВАТИО. БРАВО ДУЛЕ, САМО НАПРИЈЕД. ЦИЈЕЛИ МЕЂАШИ СУ САД УЗ ТЕБЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИВО ИЗ САРАЈЕВА

13.12.2018 18:11

КАД ЋЕ СТИЋИ СТОЛИЦА У САРАЈЕВО ДА ОРГАНИЗУЈЕМО ДОЧЕК СА НАШОМ ДЈЕЦОМ? ОДЛИЧНА АКЦИЈА ЗА СВЕ ПОХВАЛЕ.