Пешић: Оваквог тренера сте хтјели да мијењате...!

Тренер Барселоне почео је конференцију за новинаре на неуобичајен начин - монологом на тему односа црногорских новинара према Александру Џикићу.

Кошарка 07.12.2018 | 15:45
Пешић: Оваквог тренера сте хтјели да мијењате...!
"Мењате тренера после две утакмице", рекао је Светислав Пешић ходајући прес салом дворане "Морача".

"...сад вам је показао да није лош", додао је популарни "Кари", док је седао пред микрофоне, након пораза његове Барселоне од Будућности резултатом 67:64, у 11. колу Евролиге.

И ту није био крај "неофицијелног" дела конференције.

"Донео вам титулу после колико, 15-16 година, а ви би да га мењате због две утакмице које је изгубио у Европској лиги. Замисли тог безобразлука!", насмејао се Пешић.

"Да је изгубио у Бару, ви бисте га променили. Не газда, него ви што оперишете. Све знате, само не знате да оперишете", употребио је недовољно јасну метафору, напоменувши касније да он "не брани (Александра Џикића)", јер "њега бране његове игре".

Трофејни стручњак честитао је на победи "комплетној екипи Будућности и навијачима", нагласивши да је све било "на највишем могућем нивоу".

"Будућност је победила Басконију и ЦСКА, два врхунска тима. Знали смо да ће им то донети самопоуздање и да ће утакмица бити тешка за нас, као што ће бити и свима осталима. Јер, сада и публика и играчи знају да могу да играју са сваким и да победе",почео је анализу утакмице.

"Играли смо добру одбрану, као и Будућност. Играло се физички јако, уз добро понашање и једних и других. Нама је једино фалила мирноћа у нападу, промашивали смо шутеве које обично погађамо. Наравно да све креће из одбране и дефанзивног скока, али када је овако тешка и изједначена утакмица, мораш да убациш и нешто споља. Ми то нисмо урадили и мислим да је то разлог што смо изгубили".

Тренер Барсе оценио је да су његови играчи подбацили и у офанзивном скоку, мада су на унутрашњим позицијама за Будућност највише играле "четворке", Ерл Кларк и Данило Николић.

"У бољим утакмицама ове сезоне имали смо по 18-20 скокова у нападу. Кошарка је игра у којој је шут нестабилна категорија и зато је офанзивни скок врло битан, а ми смо вечерас ту заказали. Само 11 наших слободних бацања говори и о недовољној нападачкој агресивности генерално".

Барселона је са скором 6-5 у средини евролигашке табеле, док Будућност (3-8) са Макабијем дели 14. и 15. место. Последњепласирана Дарушафака забележила је само једну победу, уз 10 пораза.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар