Отворени РАТ Партизана и Ватерполо савеза!

Ко лаже и ко коме отима?! Док траје судски спор око тога коме припада базен на Бањици, увелико се у јавности води рат на релацији ВК Партизан - Ватерполо савез Србије.

Остали спортови 05.12.2018 | 20:15
Отворени РАТ Партизана и Ватерполо савеза!
Суд још није донео одлуку око власништва базена на Бањици, Партизан тврди да треба да припадне њима, док Општина Вождовац тврди да је базен њихов, а ситуација се из дана у дан заоштрава.

За то време, трпи ватерпло спорт у Србији и наш најтрофејнији клуб који се, као се чини, никад није налазио у тежој ситуацији него што је сада. Новца и помоћи ниоткуда, следи зима и питање је како ће се грејати вода у базену, ситуација је катастрофална. 

ВК Партизан је недавно упутио јавни апел за помоћ . 

"Обраћамо Вам се у име Ватерполо клуба Партизан. ВК Партизан је много година синоним за успех у овом спорту. Много освојених медаља су доказ нашег квалитета. Клуб који је цењен и признат у целом свету. Најуспешнији ватерполисти су поникли из наше школе ватерпола. Код нас вредно тренира 350 деце различитог узраста у нади да ће сутра наследити своје старије колеге… 

Нажалост ВК Партизан се суочава са много проблема. Једно од горућих питања је како обезбедити адекватно грејање у зимској сезони? Ватерполо клуб је дошао на идеју да пронађе фирме, поштоваоце нашег клуба који би нам скромном донацијом помогли да решимо проблем грејања током зиме и обезбедимо деци и првом тиму услове какве заслужују", стајало је између осталог у саопштењу клуба. 

У Ватерполо савезу су месецима уназад, како тврде у Партизану, остајали неми на апеле за помоћ. Ипак, председник ВС Србије Виктор Јеленић се у понедељак огласио рекавши да је Савез неколико пута помагао клубу. 

"Од када сам ја председник, Савез је четири или пет пута помогао Партизану. Међутим, ми не можемо да се мешамо у судски спор између Општине Вождовац и црно-белих око власништва на базену Бањица. По подацима које имам, базен припада Вождовцу", рекао је Јеленић. 

Из Партизана му је одговорено да судски спор између ВК Партизан и општине Вождовац у току и да тренутно Касациони суд тек одлучује о томе који суд ће бити надлежан да суди у овом предмету.

Отказ због подршке клубу

У Партизану су такође били огорчени на вест да је доскорашњи извршни директор Ватерполо савеза Србије и председник Скупштине ВК Партизан, Зоран Аврамовић, добио отказ у ВСС, како кажу, само зато што је подржао Партизан. 

"Председник Скупштине ВК Партизан господин Аврамовић добио је данас отказ у ВСС, у ком је годинама успешно обављао функцију извршног директора. ЗАУСТАВИМО одмазду ка Партизану због иступања у јавност. Ватерполо савез Србије НИЈЕ приватно власништво и не смемо дозволити на невини људи добијају отказе због подршке ВК Партизан", поручили су у уторак из ВК Партизан. 

Шта ће даље бити, тешко је рећи. Од момента када су црно-бели затражили помоћ, у акцију помоћи укључио се велико број навијача, али и познатих личности, који су желели својим примером да подстакну остале да помогну опстанку нашег најтрофејнијег ватерполо клуба.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар