ЕП - Цвијић: Биле смо љуте на себе!

Српске рукометашице у одличном расположењу се окрећу другој фази Европског првенства. "Не знам када смо одиграле овако константно", каже Андреа Лекић после тријумфа над Данкињама.

Остали спортови 05.12.2018 | 13:00
ЕП - Цвијић: Биле смо љуте на себе!
Женска рукометна репрезентација Србије у дуелу са Данском је остварила победу која ће у случају неког већег успеха, у наставку ЕП, сигурно бити означена као преломна.

После несрећног пораза од Шведске, у коме су после одличног првог полувремена испливале на површину неке старе бољке, изабранице Љубомира Обрадовића су одиграле тактички перфектну утакмицу, са много самопоуздања и водиле против квалитетног ривала свих 60 минута.

На крају, 30:25 за прво место у групи и важна два бода за другу фазу, у коју су Србија, Данска и Шведска ушле поравнате.

"Биле смо љуте на себе што смо против Шведске изгубиле два бода, али то је спорт. Сада смо показале да смо боље и колико можемо. Пресрећна сам што смо овако добро играле, нисмо им дале ни промил шанси", рекла је за "Спортски журнал" Драгана Цвијић.

Још једна искусна играчица прве поставе "орлица", Андреа Лекић, сматра да је одбрана била кључ успеха, пре свега на бековима Данске.

"Не знам када смо одиграле овако константно, не остављајући противнику могућност да се нада нечему".

Друга фаза ЕП, за Србију ће почети у суботу од 18 часова, утакмицом против Русије, а следе Црна Гора 10. децембра (понедељак) и домаћин Француска два дана касније.

"Радујем се тим дуелима. Мислим да смо спремне да се супротставимо свима, само да останемо на овом нивоу", поручила је Лекић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар