ЕП: Српкиње разбиле Данску!

Сјајне Српкиње надиграле Данску! Рукометашице Србије одиграле су најбољи меч на Европском првенству у Француској. У последњем мечу А групе победиле су Данску са 30:25.  У последњем колу прве фазе на Европском првенству у Француској, Србија победила Данску 30:25 (17:13) и пренела два бода у другу фазу.  Феноменална Србија освојила групу: Одбрана сломила Данску, у другу рунду са два бода! Наша репрезентација такмичење у Групи А окончала триумфом 30:25.

Остали спортови 04.12.2018 | 22:40
ЕП: Српкиње разбиле Данску!
После победе Шведском над Пољском (23:22) и пораза од Шведске, Српкиње су одиграле фантастично против фаворизованих Данкиња и пласирале се у другу фазу преневши два бода.

Била је то одлична партија изабраница Љубомира Обрадовича од првог до последњег минута. Имале су предност од самог почетка и заслужено су на крају славиле са пет голова предности.

Бриљирала је Андреа Лекић која је са осам постигнутих голова проглашена играчицом утакмице, али ни остале нису биле ништа мање импресивне. 

Србија је у утакмицу ушла свесна да је прошла у другу фазу пошто је Шведска била боља од Пољске, али је требало победити јер је једино то гарантновало да ће се у другу фазу такмичења пренети бодови.

Победом над Данском, Србија је освојила прво место у А групи, али су све три репрезентације пренеле по два освојена бода.

Ушле су наше девојке у меч орне за борбу и игру и од почетка су ставиле Данкињама до знања да их занима само победа. Из минута у минут играле су све боље и сигурније, а тако је расла и предност.

Од почетних 2:1 до 6:3 у 7. минуту, да би у финишу првог дела стигли до плус четирим 14:10.

Та предност је била и после првих пола сата игре (17:13), за разлику од меча са Шведском када нису успеле да се одлепе на више од два гола, што их је на крају коштало пораза.

У другом полувремену, ношене одличном игром Андрее Лекић и Катарине Крпеж-Шлезак, изабранице Љубомира Обрадовића су се убрзо одлепиле на великих плус осам (22:14) у 41. минуту.

После тога, све је било у паметном чувању предности. Успевале су Данкиње у појединим моментима да смање на пет голова разлике, на крају меч се и завршио том разликом (30:35).

У победничкој екипи најефикасније су били играч утакмице Андреа Лекић и капитен Катарина Крпеж-Шлезак која није промашила још ниједан седмерац на турниру и најефикаснија је играчица после прве фазе турнира са 26 голова.

Јелена Лавко је постигла четири, колико и Јована Стоиљковић, док је Слађана Поп-Лазић три пута погодила циљ.

У тиму Данске, Јоргенсен и Волер су постигле по четири гола.

За који дан креће друга фаза такмичења, у којој ће бити формиране две групе са по шест екипа. Србија је у Групи И са Шведском, Данском, те Русијом, Француском и Црном Гором.

Први меч Србија игра против Русије у суботу 8. децембра у 18 часова. Меч ће се такође играти у Нанту. Два дана касније на реду је сусрет с Црном Гором (21 час), а затим са домаћином Француском, 12. децембра од 21 час.

Србија у другу фазу Европског првенства преноси два бода!

"Орлице" су уз последњем колу Групе А пружиле најбољу партију у досадањем делу шампионата савладавши Данску 30:25 (17:14). Од првог до последњем минута изабранице Љубомира Обрадовића одиграле су одлично и заслужено победиле, а могло су и још убедљивије да славе.

Ни гол разлика није занемарљива, јер ће она одлучивати у евентуалном кругу.

А у Групи И чека нас паклено тежак посао. Дуели са Рускињама, Францускињама и Црногоркама, све самим кандидатима за медаље. Али, и Србија није за потцењивање, јер игра модеран и одличан рукомет и када има свој дан, као што је био овог уторка, тешко да неко може да је заустави.

Све је у игри Србије функционисало против Данске. Од чврсте одбране, сјајних голманки, до разноврсног напада, печатираног сјајном партијом Андрее Лекић. Средњи бек нашег тима и капитена Катарина Крпеж Шлезак постигле су по осам голова.

Бекови Јелена Лавко и Јована Стоиљковић по четири, Слађана Поп-Лазић три, Драгана Цвијић два и један Дијана Радојевић. Најискуснија у нашем тиму, Катарина Томашевић, имала је девет одбрана, а Марија Чолић једну.

Трине Остергард Јенсен је са шест голова била први стрелац Данске, четири је постигла Кристина Јоргенсен…

Пре три године тукле су нас девет разлике на Првенству света. Имале су подршку домаће публике. На неутралном терену иде то мало теже, мада има и до очигледног напретка наше селекције, која је у завршном колу прве рунде такмичења на Првенству Европе у Француској вратила Данској мило за драго – 30:25.

После три кола у Групи А у Нанту, тим Љубомира Обрадовића има разлога за задовољство, јер је у следећу рунду, као првопласирани у овом друштву, пренео два бода. Колико и Шведска и Данска, сви тимови су тукли Пољакиње, за које је турнир готов, а резултати против најлошијег састава из групе се поништавају, па у новоформирано Групу И носимо два бода.

Још важније, можемо да се радујемо због начина игре, протока лопте, брзог завршетка акција, а пре свега одбране, која је Скандинавке задржала на само гола. Какав је то подвиг види се на основу податка да је у прва два кола тим Клавса Бруна Јоргенсена постизао 30 и 28 голова. Данас само 25, између осталог због сјајних одбрана нашег голмана Катарине Томашевић.

На супротном крају терена сјајно издање репрезентације Србије. Највише су повукле повратник АндреаЛекић, показавши зашто је најбоља на свету, затим капитен Катарина Крпеж Слежак (по осам голова),  одлична је била Јелена Лавко, попут ње четири пута прецизна била и Јована Стојиљковић, погађала Слађана Поп Лазић (три од четири), два гола дело су Драгане Цвијић, која се на позицији пивота сјајно носила са противницама, а преостали гол је дело Дијане Радивиојевић.

Испиоставило се да је меч преломљен још на почетку кад је Србија стекла опипљиву предност од три гола разлике, до полувремена је она износила четири (17:13), а та одбрана сјајно је функционисала и у наставку меча у XXл арени, што нам је на крају донело заслужено славље.

На врло добро издање наше репрезенатције против полуфиналисте претходног Првенства Европе можда су утицале и вести из сусрета Шведска – Пољска, играног раније. Швеђанке су славиле 23:22 и тад је постало јасно да Пољакиње немају шансе да прођу даље, као и да је Србија аутоматски у наредној рунди. Преостало је само да се сазна колико ће бодова пренети. Испоставило се два. Баш ова из дуела са Данском. 

Србија - Данска 30:25 (17:13)

Хала у Нанту. Судије: А. Ковалчиук и М. Ковалчиук (Молдавија). Искључења: Србија 4', Данска 8'.

СРБИЈА: Томашевић, Чолић, Радосављевић, Крпеж-Шлезак 8, Лекић 8, Штевин, Лавко 4, Ковачевић, Николић, Т. Радојевић, Поп-Лазић 3, Д. Радојевић 1, Вукајловић, Стоиљковић 4, Цвијић 2, Дмитровић. 

ДАНСКА: Тофт, Раинхард, Педерсен 1, Иверсен, Хансен 3, Волер 4, Хаиндал 1, Хогестед, Григел, Офендал, Нилсен 3, Транборг 2, Јоргенсен 4, Јенсен Остергард 6, Дорнонвиле де ла Кур, Хојлунд 1.

ПАРОВИ 3. КОЛА

Шведска - Пољска 23:22
Србија - Данска 30:25

ТАБЕЛА

1. Србија 2 2 0 1 (84:73) 4
2. Шведска 3 2 0 1 (74:73) 4
3. Данска 2 2 0 0 (83:80) 4
4. Пољска 4 0 0 3 (69:84) 0

ДОСАДАШЊИ РЕЗУЛТАТИ: Србија - Пољска 33:26, Данска - Шведска 30:29, Пољска - Данска 21:28, Шведска - Србија 22:21.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар