Фјури: Свијет зна да сам ја побиједио!

Британски боксер Тајсон Фјури не може да се помири са чињеницом да није успео да освоји шампионски појас WБЦ тешке категорије.

Остали спортови 02.12.2018 | 12:45
Фјури: Свијет зна да сам ја побиједио!
У спетаклу и после велике борбе између Фјурија и Дионтеа Вајлдера било је нерешено, а тиме је Американац одбранио титулу.

Фјури је, према мишљењу већине, био бољи током већег дела борбе, али га је један муњевит ударац Вајлдера оборио на под у 12. рунди меча, те су највише због тога судије изгласале реми.

Фјури је честитао Вајлдеру, али се у његовом говору осетила "горчина" због пораза. 

"Ја сам оно што се зове професионални борац. Не знам никога на планети који може да се креће као ја. Овај човек (Вајлдер) је неустрашив ударач, али ја сам га добро избегавао. Пазите овако, ја не желим ништа да му одузмем, он је велики шампион и човек и захвалан сам му за ову борбу, али свет зна истину. Моје мишљење је да сам победио. Мислим да је требало да шампионски појас ја носим кући", рекао је Фјури после меча за "БТ Спорт". 

Британац је био у нокдауну у 12. рунди, али и једном пре тога. Популарни "Џипси кинг" је и после борбе наставио да показује колики је шоумен. 

"Јесам двапут био у нокдауну, али и даље мислим да сам победио у овој борби. Ишао сам у Немачку да се борим са Кличком и у САД да се борим са Дионтеом Вајлдером. Нека Бог благослови Америку. Џипси Кинг се вратио", додао је Фјури.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Иван

02.12.2018 20:51

Мец за сваку похвалу..Фјури је показао менталну и физицку снагу након три године паузирања..Са Са 177 кг. доци на 116 кг. је за сваку похвалу..Био је далеко техницко тактицки бољи од Вајдлера .Први нокдаун је био ударац висе у потиљак у деветој рунди..Други пред сам крај меца..Фјури се вратио и задао низ добрих удараца..За Вајдлера је среца сто је то била задња рунда..По свему судеци Фјури је добио десет рунди и то у потпуности јасно..Убиједјен сам да је требао окацити појас око струка јер је био далеко бољи..Вајдлер је једва заврсио мец !!! Ал ипак су се срдацно поздравили и показали обострано постовање сто је супер..Срецно обоици !

ОДГОВОРИТЕ