ЕП: Српкиње у налету, амбиције расту...!

Нека падну и Швеђанке! После сјајне победе над Пољакињама, изабранице Љубомира Обрадовића имају чему да се надају и против неугодних Швеђанки.

Остали спортови 02.12.2018 | 10:04
ЕП: Српкиње у налету, амбиције расту...!
Отишле су српске рукометашице на Европско првенство у Француску тихо, без помпе, али на старту пуцале су изабранице Љубомира Обрадовића из свих оружја. Прво полувреме против Пољакиња је било траљаво, али у наставку рапсодија Српкиња. Сјајне су биле искусне Андреа Лекић и Катарина Крпеж-Шлезак, на голу је била одлична Катарина Томашевић. Ако се зна да је Драгана Цвијић, једна од најбољих пивота света, била ровита, па није много играла у нападу, јасно је да наше селекција може много. Пирмарни циљ – друга рунда је на дохват руке, али зашто се задовољавати мрвицама.

Следећи ривал Србије у Нанту је Шведска, стари познаник. Ове две селекције играле су у 2018. години два сусрета у кваликфикацијама за шампионат Старог континента. Обе репрезентације су победиле код куће, с тим да је наша селекција била убедљивија, добила је 30:23, док су се Скандинавке реванширале пред својим навијачима, када су славиле 31:30. Последњих шест година, ове две репрезентације су играле седам пута и скор је изједначен 2:2 у победама, уз чак три ремија. Драму бисмо могли да гледамо и данас. Нијансе ће да одлуче. Швеђанке, као уосталом и све репрезентације из Скандинавије играју брзо, на контре, са брзим центром. У јурњави немамо шансе, али у позиционим нападима искуство и индивидуални квалитет Андрее Лекић би могао да дође до изражаја.

"Швеђанке добро познајемо. Видели сте њихову утакмицу против Данске, морају да се ваде на Србији. На нама је да им то не дозволимо и све урадимо како бисмо добили утакмицу. То је практично иста екипа из квалификација уз додатак младог левог бека Масинг. Једино је ту она неко кога нисмо познавали од раније, а против Данске је постигла три гола. Морамо на њу да обратимо пажњу у припреми", рекао је селектор Обрадовић за сајт Рукометног савеза Србије.

Најбоља шведска рукометашица је Изабела Гулден. Он ње све полази. Ипак, ровита је па није у најбољој форми.

"Слажем се да не делује добро и да се тек враћа у форму, али Гулден је Гулден. Има одличан преглед игре, добру лопту, озбиљан је то играч", опрезан је искусни стручњак.

За разлику од Србије која је славила на старту, Швеђанке су поклекле у трилеру против Данске 30:29. Искусна Натали Хагман, десно крило репрезентације Шведске, почетнички је извела седмерац који је њеној селекцији могао да донесе бод. Осим Гулден и Хагман, треба обратити пажњу на Јамину Робертс и Оливију Мелегард. Србија је дефинтинво кадра за нову победу. У првом мечу наше Групе А, Данкиње не би смеле да дозволе изненађење против Пољске, којој гори под ногама после убедљивог пораза од Србије.

У "групи смрти", домаћин Француска жели да се искупи у Нансију за пораз на старту шампионата од Рускиња, олимпијских шампионки. Нису деловале Триколорке добро у уводном мечу, а сада имају импратив победе против аутсајдера групе, Словеније. Дерби дана је судар олимпијских шампионки Рускиња и Црногорки. Обе селекције су кандидати за медаљу. Благи фаворит је Русија. У односу на шампионат света у Немачкој прошле године шведски стручњак на клупи Црногорки Пер Јохансен сада рачуна на Мајду Мехмедовић и Анђелу Булатовић. На старту, европске шампионке из Београда 2012. године су очекивано славиле против Словеније, са чак 36 постигнутих голова. Најефикаснија је била Јованка Радичевић са седам, док је Ђурђина Јауковић постигла шест погодака. На голу је одлична бил Марина Рајчић. Сви виде Норвешку, Русију и Француску као главне фаворите, али Црна Гора може да помрси рачуне овом трију.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар