Фјури провоцирао Вајдера: Најбољи повратак свих времена!

Британски боксер Тајсон Фјури каже да је остварио најбољи повратак свих времена док се спрема за борбу са Дионтејом Вајлдером у Лос Анђелесу.  Вајлдеру 20 кг мање и милиона долара више за вечерашњу борбу! Фјури тежак чак 116 кг, а за вечерашњи меч следи му гарантованих три милиона $! 

Остали спортови 01.12.2018 | 12:30
Фјури провоцирао Вајдера: Најбољи повратак свих времена!
Тридесетогодишњи боксер се после трогодишње паузе вратио ове године са две победе, а сада ће да се бори за WБЦ појас шампиона света у тешкој категорији.

Фјури је својевремено био шампион у верзијама WБА (Супер), WБО, ИБФ, ИБО и Тхе Ринг, али су му појасеви одузети због одустајања од реванша са Владимиром Кличком, а после и коришћења кокаина.

"Не памтим већи повратак у историји. Не памтим да је неко имао 177 кг, изгубио сву ту тежину и вратио се. Не памтим да је неко толико патио због свих проблема због којих сам ја патио. Због тога је ово највећи повратак у историји", рекао је Фјури.

Двојица бораца су имала блиски контакт на прес конференцији у четвртак, а онда и на званичном мерењу у петак. 

Фјури, који је дочекан уз овације навијача, провоцирао је Вајлдера који је све време носио маску на лицу, те хладнокрвним игнорисањем додатно иритирао Британца. 

Бројно обезбеђење је морало неколико пута да га обузда како не би пришао превише близу Американца. 

Фјури, познат као "Краљ цигана" у меч улази са скором 27-0 (19 нокаути), док "Бронзани бомбардер" Вајдер има импресиван учинак од 40-0, од чега су чак 39 нокаути.

"Најважније је да се забавим. Ово је велики део мог живота, када се једног дана сетим овог тренутка помислићу како су то били најбољи дани у мом животу", каже Британац. 

Борба године између Фјурија и Вајлдера на програму је у недељу ујутру од 3 часа по нашем времену. 

Вајлдер ће за борбу да добије четири милиона долара, а Фјури три милиона, уз додатни приход од продаје ТВ права који може да нарасте за десетак милиона.



Све је спремно за вечерашњи велики окршај два мајстора племените вештине - Дионтеа Вајлдера и Тајсона Фјурија.

Меч у којем ће британски борац покушати да у Лос Анђелесу, негде на прелазу из суботе у недељу по средњоевропском времену преотме најцењенији шампионски појас у професионалном боксу - WБЦ. И тако се врати на стазу првака коју је напустио због, пре свега наркотика, алкохола и депресије пре три године након победе на поене у Дизелдорфу над Владимиром Кличком и преузимања његових WБА, WБО, ИБФ и ИБО титула које су му потом одузете.

На последњем мерењу пред борбу у Стејплс центру Фјури се појавио у класичном издању, док је Американац дошао са црном маском на лицу, која највише подсећа на некакву само-мазо лобању. И док је Краљ Цигана, који је притом коначно обријао браду, завршио у доњем вешу претивши шампиону, за разлику од претходног сучељавања Бронзани Бомбардер је углавном стајао мирно обучен у црно сакривши емоције испод маске, не реаговавши превише на провокације са друге стране.

На крају је установљено да је Фјури тежи од шампиона чак 20 кг, пошто има 116 кг, а Вајлдер 96 кг, али зато Американац има милион долара више загарантоване зараде од противника коме сигурно следи три милиона долара. То неће бити све што ће се слити на њихове ралуне, пошто им следе и проценти од продаја улазница и маркетиншких и ТВ права.

Оба борца ће вечерас у профи ринг ући непоражени, Вајлдер са 40 тријумфа, а Фјури са 27.



Извор: Б92/моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар