Новак од Едмунда тражио да бојкотује правило о ДК!

Тренер Кајла Едмунда Фредрик Розенгрен изјавио је да је први тенисер света Новак Ђоковић послао мејл британском тенисеру са специфичним захтевом.

Тенис 28.11.2018 | 14:30
Новак од Едмунда тражио да бојкотује правило о ДК!
Према шведском стручњаку, Ђоковић је од Едмунда захтевао да бојкотује правило ИТФ да играч који жели да наступи на Олимпијским играма мора да игра исте године и Дејвис куп.

Ово правило је било једно од адута ИТФ у обезбеђивању да тениске звезде учествују у Дејвис купу, али сада је све другачије јер се и формат мења.

Одлука да се Дејвис куп игра крајем новембра такође је била жестоко критикована од стране играча, а познато је и да АТП планира враћање у календар АТП Светског купа за који би се додељивали поени. 

Розенгрен сматра да је Ђоковић, као први човек Савета играча АТП, предводник таласа који жели да се челници натерају да промене спорно правилу о учешћу у Дејвис купу и на Олимпијским играма. 

"Кајл је добио мејл. Можда то нема везе са Дејвис купом, али Кајл је од Новака добио тај допис прошле недеље. ИТФ има то правило да неко ко жели да наступа на Олимпијским играма за своју земљу мора исте године да игра и у Дејвис купу. Новак жели да се то правило бојкотује од стране играча. То говори да он не жели да игра у Дејвис купу да би могао да се такмичи на Олимпијским играма. Онда је у питању само новац", рекао је Розенген. 

Шведски тренер верује да је реформа система такмичења Дејвис купа равна катастрофи и каже да су му смешне тврдње ИТФ како ће Роџер Федерер и Новак Ђоковић играти у новом формату. 

"Још нисам чуо да неко има позитивно мишљење о тој реформи. Нисам чуо да је неко од играча срећан због тога. Нека ми неко каже шта има позитивно у том новом формату Дејвис купа?. И они из ИТФ кажу, играће Ђоковић и Федерер. Глупости. То се никад неће догодити. Нек им је срећно у настојањима да их убеде да играју", додао је Розенгрен. 

Прича око овог правила и формата Дејвис купа стигла је у време када је Хрватска освојила трофеј у последњем финалу које се играло по старом формату. Председник ИТФ Дејвид Хагерти је извиждан на финалу у Лилу уочи суботњег меча дублова, што је знак да се ни публици не допадају реформе такмичења.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар