Провокације: Нови притисци на Србе

На Јарињу, на улазу на Космет, заустављен је одбојкашки тим из Лознице који је требало да одигра утакмицу у Косовској Митровици, а излазак са Космета на Мердару онемогућен је представницима Дома културе из Грачанице, који су се упутили на изложбу младих сликара у Нови Сад, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохији.

Регион 25.11.2018 | 17:29
Провокације: Нови притисци на Србе
У саопштењу се наглашава да се тиме, као што се и очекивало, настављају дивљачки притисци на Србе на Косову и Метохији са намјером да српски народ буде затворен у гето и приморан на напуштање својих огњишта, а Приштина се више и не труди да прикрије “фашистичку природу својих ‘мјера'”.

– Приштини и овом приликом поручујемо да неће моћи да заустави живот српског народа на Косову и Метохији и да ће Срби, уз подршку своје државе Србије, проналазити начине да заобиђу и превазиђу њихове антицивилизацијске баријере – наводи се у саопштењу. 

Екстремисти из Приштине, наглашавају у Канцеларији за Косово и Метохију, могу да покушају да српском народу ускрате хљеб, млијеко, лијекове и све остало што му је потребно за живот, могу да Србе опашу и бодљикавим жицама, али њихову вољу за живот и опстанак на Косову и Метохији нико неће моћи да угуши и поколеба.

– Наш народ на Косову и Метохији ће се одлучно, непоколебљиво и истрајно гетоизацији супротставити мирним, ненасилним, гандијевским методама – наведено је у саопштењу.

Извор: Срна

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Сиптари

25.11.2018 16:36

Неце моци ово неце моци оно . А људима све успјева..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микиц

25.11.2018 17:02

Како смо неслозни и мрзимо се сами измедју себе, сто да нас и они мало не притисцу.

Name

Ово се исто

25.11.2018 16:36

Јеврејима радило у нацистичкој Њемачкој, а ови Шиптари изгледа претендују да буду и гори њих. Само се питам кад ће се околности промјенити, да толико буду нецивилизовани нико није могао очекивати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

25.11.2018 16:46

Лако је вама у Београду,идите на Косово па ви зивите у таквим условима,ста лозите народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.11.2018 17:08

Ваљда и они зиве у том Београду,да не спомињем Нис и јузније. Сваким даном са запада кроз Србију пролази 50ак аутобуса...итд.

Name

Гандхи??

25.11.2018 16:54

Нема од те методе ништа. Нити смо ми Индија. нити је сада половина 20 него 21 вијека. Само сила силу спречава. Основни закони физике. И не само физике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домаци Странац

25.11.2018 18:50

Како су индијанци заврсили на својој вијековној земљи? Ко ли им просљеди рецепт?

ОДГОВОРИТЕ