"Федерер без ГС-а, нове епизоде у ривалству Новака и Рафе!"

Тони Надал, стриц и бивши тренер Рафаела Надала, сматра да Роџер Федерер неће бити у стању да у наредној сезони повећа број Гренд слем трофеја.

Тенис 21.11.2018 | 20:30
"Федерер без ГС-а, нове епизоде у ривалству Новака и Рафе!"
Швајцарац је ове сезоне био најбољи у Аустралији, Надал је победио у Паризу, а Новак Ђоковић на Вимблдону и УС Опену.

Српски тенисер се тако вратио на прво место АТП листе, међутим, Тони Надал сумња да ће Федерер у 38. години бити у стању да се носи са млађима.

"Поново су Роџер Федерер, Новак Ђоковић и Рафаел Надал завршили на врху АТП листе, освојили су и највеће турнире у сезони. Због тих тријумфа, али и високог квалитета игре, оставили су поклонике тениса у уверењу да ће после њиховог повлачења, кад год оно буде, остати празнина.Година је почела Федереровим тријумфом у Аустралији, уследила је Надалова одлична игра на шљаци, што је кулминирало 11. титулом на Ролан Гаросу. Све је указивало на то да ће Рафа завршити сезону на првом месту, али поново су га омеле повреде", поручио је искусни тениски стручњак.

Он је потом одао признање Ђоковићу на одличним играма у 2018. години.

"Ову сезону ћемо памтити по повратку Ђоковића на ниво на којем је био пре неколико година. Сећате се да сам сумњао у то. Знао сам да његов повратак зависи само од његове жеље. Имао је спектакуларну другу половину сезоне, освојио је Вимблдон, Синсинати, УС Опен и Шангај. Заслужио је да буде на првом месту АТП листе", додао је Надал.

Он је потом прешао на Федерера и очекивања од Швајцарца за наредну сезону.

"Шта можемо да очекујемо од 2019. године? Тешко ми је да помислим да ће Федерер да освоји још неку Грен слем титулу. Не кажем то због његове игре, већ због отежавајуће околности да се игра на три добијена сета. Ово кажем иако ме је Федерер у неким ранијим приликама изненадио својом свежином".

Када је реч о младим тенисерима, поручио је да морају много да напредују.

"Млади су наставили да напредују. Разумем да су многи од нас виделио дефинитивну консолидацију играча попут Зверева и Тима, мада из очигледних разлога желим да се то догоди касније. Нове генерације су у свим спортовима надмашиле рекорде претходника. Мајкл Фелпс је потукао рекорде Иана Торпа, Јусеин Болт она времена која су постизали Карл Луис и Бен Џонсон. Сумњао сам и да ће млади играчи моћи да надмаше игру Федерера на трави, Ђоковића на брзим подлогама, Рафе на шљаци. И имао сам тај утисак да ће до смене снага доћи пре свега што ће они најстарији отићи пре него што же их ови млаши потиснути. Не желим да ово звучи као недостатак поштовања за млађе, јер заиста не осећам тако нешто", поручио је Тони.

За крај, оставио је оно наслађе.

"Финале у Лондону ме је натерало да расзмислим о свему. Верујем да ће се Рафа у потпуности опоравити физички и осећам да ћемо гледати нове епизоде у његовом ривалству са Ђоковићем, док генерално, очекујем да млађе генерације буду више укључене у битке за трофеје", закључио је шпански стручњак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар