''Отац неће престати да плаче до сљедеће године...''

Немачки тенисер Саша Зверев рекао је да му је тренер Иван Лендл помогао у финесама како би победио Новака Ђоковића у Лондону, али више заслуга приписује оцу.

Тенис 21.11.2018 | 22:15
''Отац неће престати да плаче до сљедеће године...''
Зверев за свог оца, за кога каже да је емотиван, каже и да је најбољи тренер на свету.

Саша је победио Ђоковића са 2-0 (6:4, 6:3) у финалу Завршног мастерса и постао шести освајач турнира од 2009. године. То је 21-годишњем Немцу и четвртом играчу АТП листе, четврта велика титула после Рима, Мадрида и канадског мастерса.

"Мој отац ме тренира већи део мог живота. Мислим да је он најбољи тренер су тенису. Неће да престане да плаче до следеће године, али то је у реду. Вероватно ни сада не разуме шта причам, али и то је ок. Хвала и Ивану Лендлу што се придружио тиму", рекао је Зверев, преносе британски медији.

Немац је истакао да је у односу на раније повећао мишићну масу.

"Мислим да су тренинзи за сада добри, надам се да ће остати тако. Нико не може то можда да примети, али набацио сам мишићну масу. Био сам раније мршавији него што сам сада. Можете ли да поверујете...", додаје Зверев.

Истиче заслуге Лендла у победи над Новаком у финалу Завршног мастерса.

"Наравно, он (Лендл) је анализирао меч јер сам играо са Ђоковићем пре неки дан. Рекао ми је које ствари да урадим другачије. Био сам агресивнији данас. Покушавао сам да раније ударацм лоптицу, такве ствари. Али мој отац ми је пружио основу. Он је тај који ме је научио тенису. Захвалан сам му на томе. Наравно, Иван је са својим искуством на и ван терена - невероватан. То ми је такође помогло да играм два слична, добра меча заредом сада. Ипак, све што радим на терену, дугујем оцу, који је са мном већ 21 годину. Тако је како је. Он ме је изградио и као особу каква сам данас. Зато он има више заслуга од свих осталих", рекао је Зверев.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар