Ђоковић без титуле у Лондону!

Новак Ђоковић поражен је од немачког тенисера Александера Зверева са 2-0 у сетовима у финалу Завршног мастерса у Лондону.  Освета Зверева: Новак без титуле на АТП финалу! Александер Зверев нанео је први пораз Ђоковићу у Лондону и освојио први трофеј у каријери на завршном турниру сезоне.  Индиспонирани Новак препустио Лондон Звереву! Када је требало да заокружи невероватан турнир, али и 2018. годину наш тенисер је слабом игром завршио сезону у којој се са 22. вратио на прво место.

Тенис 18.11.2018 | 20:48
Ђоковић без титуле у Лондону!
Зверев је у О2 арени славио после једног часа и 20 минута резултатом 6:4, 6:3 и уписао своју највећу победу у каријери, освојивши највећи трофеј.

Зверев је постао најмлађи тенисер који је освојио Завршни мастерс још од управо Новака Ђоковића 2008. године, као и први Немац којем је то пошло од руке још од Бориса Бекера 1995. године.

Он је до титуле дошао након што је победио Роџера Федерера у полуфиналу и Новака Ђоковића у финалу, а да ни у једном од та два меча није изгубио сет. Тиме је постао тек чевтрти тенисер у историји који је освојио титулу на неком турниру овим путем, после Надала, Марија и Налбандиана. 

Зверев је одиграо добар меч, али се мора истаћи да је Новак био далеко, далеко испод свог нивоа. Томе у прилог иде и податак да је он остварио само седам винера уз чак 23 неизнуђене грешке. 

Србин после овог пораза остаје на пет освојених Завршних мастерса, један мање од Роџера Федерера. 

Ђоковић и Зверев су одлично почели меч и лако долазили до својих сервис гемова. Сашин сервис је радио одлично, док је Новак контролисао ритам поена на свој сервис без грешке. 

Прву озбиљнију шансу Зверев је имао на 4:4 у првом сету када је дошао до 15:30. Новак се из тог проблема извукао одличним бекхендом, али онда грешком поклонио брејк шансу ривалу. 

Потпуни колапс, право ниоткуда, Ђоковић је доживео грешком из форхенда и Немац је потом одсервирао за сет без икаквих проблема. 

Други сет је почео лоше за српског тенисера с обзиром да је већ у првом гему претрпео брејк, али је одмах успео да га врати и дође до новог изједначења. 

Ђоковић до тренутка када је изгубио сервис у првом сету није изгубио сервис на целом турниру, али му се у трећем гему друге деонице то десило трећи пут заредом. 

Несхватљив пад у игри био је изгледа последица умора, барем се тако могло закључити гледајући меч, а Зверев је повео са 6:4, 3:1 и тиме коначно потврдио брејк. 

Новак је играо све безвољније, али је успевао да смањи предност Зверева сваки пут. Ипак, брејка није било, а ни брејк лопти. Најбољу прилику имао је у шестом гему сета када је пропустио 0:30. 

Зверев је наставио да игра маестрално и на 5:3 је, приликом ритерна, дошао до првих меч лопти за највећи трофеј у каријери. Није искористио прву, али јесте другу и освоји Завршни мастерс у Лондону. 

Овим мечом завршена је АТП сезона за 2018. годину коју ће Новак Ђоковић завршити на првом месту, после једне веома турбулентне, али успешне године.

Новак Ђоковић направио је сјајну серију на завршном турниру сезоне у Лондону, али није успео да је оконча тријумфално.

После четири везане победе, српског аса у финалу је зауставио Александер Зверев - 6:4, 6:3.

Млади Немац тако је стигао до највећег трофеја у каријери и реванширао се Новаку за пораз претрпљен четири дана раније у групној фази такмичања.

Једноставно није могао више. Новак Ђоковић је доживео пораз на последњем мечу магичне 2018. у којој је успео да се извуче "из канала" и поново постане најбољи на свету.

Млади 21-годишњи Немац, Александер Зверев је потпуно заслужено подигао престижни пехар победом над најбољим тенсиером света који овај пут није био на свом нивоу, и то резултатом 6:4 и 6:3. Мора се признати да је више крив за овај порза слаби Ђоковић, пре свега сервис који га је просто вечерас "напустио".

Новаку је на самом отварању меча мало "зашкрипао" сервис, с којим се мучио дуго. То је и узрок првог брејка који је доживео ове седмице у Лондону, чиме је уједно изгубио и први сет на такмичењу. Његов противник притом није играо убитачно, већ је добро, веома солидно сервирао и стрпљиво чекао да Новак погреши. А овај је за разлику од претходних дана ипак био "погрешив", а чак није стигао нити до једне брејк прилике! Оно што је било добро у његовој игри су дугачки поени, али све остале је било прилично слабо за његов ниво. Колико је бледо први део финала одиграо говори и само четири винера и пет неизнуђених грешака. Такође је убацио и за њега веома слабих 62 посто првог сервиса. И ту се крио проблем.

Одмах на старту другог сета Новак је опет био у проблему и Зверев је дошао до брејка. Слабо је игра наш ас, мучио се са сервисом само дан након једне од најбољих представа у каријери када је тај сегмент игре у питању. Новак је одмах узвратио, дошао до две везане брејк лопте и узео прву. Био је то знак да се наш ас буди, али очигледно лажан пошто је онда и његов противик дошао до две везане брејк лопте искористивши први за враћање предности у другом сету. која је остала до краја.

Новак овим поеразом је нажалост опсyао без 1.500 поена и 2.712.000 долара колико је следовало непораженом шампиону. Овако, зарадио је 1.000 поена и 1.229.000 милиона $. Штета је заиста што је поразом завршио 2018, али је очигледно морало тако. У 2019. Новак Ђоковић улази као први рекет света и као највећи фаворит било где да се појави. Сда му следи одмор од неколико седмица, па повратак на терен и у теретану за нове изазове.

А Зверев је показао колики је таленат и да је заиста најдостојнији наследник "велике тројке".

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Легенда

18.11.2018 19:56

Остаће упамћен као неко ко је изгубио највише финала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

18.11.2018 20:06

И по томе али их је много и добио. По српском обицају си га одмах оплео.

Name

Ре

18.11.2018 20:14

Мозда је Дзумхур бољи?

Name

Ре

18.11.2018 20:16

Није оплео ни по чему,једини ти си оплео док немаш ништа паметно за написат.

Name

Те Легендо

18.11.2018 20:20

Колико си ти играо финала ??!! Мудрац ...

Name

Игор

18.11.2018 20:50

А по чему ћеш ти ЛЕГЕНДО остати упамћен? код мене по томе што си кретен и узимаш себи за право да коментаришеш једно НОВАКА ЂОКОВИЋА??? Кретену људски...

Name

Ух

18.11.2018 21:26

Овај игор веома познат чова,да нис радојчић лопове смрдљиви,

Name

Ре игор

18.11.2018 21:57

Нисам знао да се људи не смију критиковати злигоре паметни,напиши одакле си па врјеђај људе злигоре,новак је данас играо исто као и финале у паризу злигоре,неко прати тенис а ти иди па ниђи себ посао скини се са травке.

Name

Сиротиња из Патковаце

18.11.2018 20:42

Дали би он био у стању да ми да несто пара да исплатим кредит? Мозда ,али теска срца предподстављам

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.11.2018 21:36

Ко? Зверев? Новак? Зашто?

Name

Лаклади

18.11.2018 21:32

Овај може да изгуби од сваког и зато се на њега не кладим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хуманитарац

18.11.2018 21:50

Ноле је велики успјех постигао у својој каријери, сам има јос један успјех који немозе успјети а тоје дасе сад опрости од тениса.Јер њга сад ови млади има да млате као стару канту, он нема снаге за дуге турнире тоје се видјело и вецерас.

ОДГОВОРИТЕ