Од нове владе само конкретно

Протести пацијената, незадовољни медицински радници, повећања плата и пензија, поштовање меморандума за растерећење привреде и уговора, измјене законских рјешења и – свакако број један – одлазак младих. Све су то обавезе будуће Владе Српске.

Република Српска 18.11.2018 | 19:34
Од нове владе само конкретно
Будилник за рад све извјеснијем предсједнику Владе Радовану Вишковићу већ је почео да звони, а док се дијеле фотеље аналитичари и грађани чекују конкретна рјешења.

"Неопходне су мјере за спречавање одласка људи. Али не само оне декларативне и да се представници власти не правдају да је то тренд у региону", рекла је економски аналитичар Јелена Тривић.

Послодавци и синдикалци су припремили другачије захтјеве, али са истим циљем, унапређење положаја радника и повећање радних мјеста.

"Радна група већ је почела с радом. Направљена је пауза због свих ових избора и промјене у власти и министарствима. Ми очекујемо да се на дневни ред одмах стави питање измјена и допуна Закона о раду", поручио је генерални секретар Савеза синдиката РС Горан Станковић.

"Наш главни циљ јесте повећање радних мјеста и плата растерећењем привреде", каже Саша Аћић из Уније удружења послодаваца РС.

Своје захтјеве имају и студенти Универзитета у Бањалуци. Проблем незавршених и неусељивих студенстких домова није једини.

"Ми имамо предавања на 10 локација. Вријеме је да се коначно ријеши питање зграде Медицинског факултета у Бањалуци", каже Маријана Максимовић, студент фармације у Бањалуци. 

"Хоћемо конкретна рјешења за нас који студирамо овдје и који хоћемо да останемо овдје", поручује Иван Бегић, студент грађевинарства у Бањалуци.

Старији грађани Републике Српске памте времена реда и дисциплине. Поручују да је доста било политике, те да се на дневни ред коначно морају ставити грађани и њихове потребе.

Различите групације друштва сагласне су у једном, а то је да је приоритет различитим мјерама спријечити одлазак младих.

Жељка Цвијановић, бивши предсједник Владе Републике Српске, ако је судити према њеним досадашњим изјавама, задовољна је функционисањем извршне власти у претходним годинама. Спремила је буџет за наредну годину, а сва овлаћтења је предала потпредсједнику Владе, Сребренки Голић.



(БН телевизија)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

поп

18.11.2018 19:58

Од нове владе оцекујем да убрзају добивање Њемацке визе.да се сто прије иселимо и оставимо лопове и папке да зиве у благостању

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!! Н

18.11.2018 20:07

Такккооо јеееее!!! Сви бијезиомо из тајкунске Републике, нека у њој остану само "лесинари" који је униставају!!!

Name

Омладинац_РС

18.11.2018 20:56

За републик спремни!

Name

Полицајац РС

19.11.2018 05:18

Такође чекам визу и правац Деутсцхланд

Name

А

18.11.2018 20:08

Од нове Владе нема вајде

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрак свиће

18.11.2018 21:55

Нова влада је иста као и претходне све владе у РС јер њом ће дириговати као и до сада диктатор по старом рецепту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустриа

19.11.2018 05:19

Ста оцекујете стаце вам дати кад распродају дрзаву и сав капитал ставља млиокрад и преосвестена бисерка даби имали плате креде од ммф нема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајње је вријеме

19.11.2018 06:25

Да се корупција дефинитивно озваничи као легалан и легитиман облик привређивања. Пљачка да се настави без застоја.

ОДГОВОРИТЕ