Ма, какав Модрић? Роби је најбољи у историји Хрватске!

Енглески "Дејли мејл" је уочи недјељне утакмице са Хрватском као најбољег хрватског фудбалера свих времена апострофирао селектора Босне и Херцеговине Роберта Просинечког.

Фудбал 18.11.2018 | 08:45
Ма, какав Модрић? Роби је најбољи у историји Хрватске!
Лондонски лист је велики простор посветио обожаваном и никада прежаљеном Роберту Просинечком, који је у само једној сезони на прелазу с 2001. на 2002. годину у Портсмуту стекао божански статус. Енглески медији и дан-данас сврставају га међу 11 најбољих играча свих времена овог клуба, пренио је загребачки портал "Индекс".

У тексту под називом "Који Лука? Роберт Просинечки, а не Модрић, још увијек је краљ хрватског фудбала" је направљено поређење селектора БиХ са асом Реала и кандидатом за Златну лопту.

Лист се присјетио величанствене Робијеве каријере у којој је играчко име и величину стекао и изградио играјући за великане попут Динама, Црвене звезде, Реал Мадрида и Барселоне. Подсјећа како је с Црвеном звездом као 22-годишњак покорио Европу, као и што је с хрватском репрезентацијом прије 20 година освојио сензационалну бронзу на Свјетском првенству у Француској.

"Ипак, у Хрватској постоји расправа. Ко је највећи хрватски фудбалер свих времена - Просинечки или Модрић?", запитао се "Дејли мејл" и почео са опширном аргументацијом, темељеној на чињеницама, зашто фаворизује актуелног селектора "змајева".

Ипак, најприје је донио Робијеву изјаву да расправа о најбољем није утемељена.

"Не постоји угао гледања из којег Лука Модрић не заслужује улогу најбољег хрватског играча у историји. Чак и ако трофеје оставимо по страни, стил којим игра и доминира у Реалу је импресиван", рекао је Просинечки енглеском листу.

Роберт Просинечки, како је истакао лондонски лист, барем се може утјешити с чињеницом да је Луки Модрићу љетос послужио као инспирација приликом освајања сребра на Мундијалу у Русији.

Подсјећајући на његове склоности цигаретама и алкохолу, "Дејли Мејл" је закључио колико је Роберт Просинечки заправо био гламурозан.

"Био је везиста типа Зинедина Зидана. Његова игра обиловала је пируетама, 'кројфовским' покретима и ароганцијом. Његова жеља да буде лукавији од противника граничила се са садизмом", пише лондонски дневник и истом стилу даље наводи:

"Изводио је слободне ударце попут Дејвида Бекама, а имао је снажан ударац и знао је постићи гол из великих удаљености. Бивши хрватски селектор Мирослав Ћиро Блажевић још увијек се каје што га је оставио на клупи у полуфиналу с Француском. Фудбалска историја можда би се другачије писала да је био на терену".

"Да нисам пио, био бих најбољи свјетски фудбалер", у епилогу текста подсјетио је "Дејли Мејл" давну констатацију Роберта Просинечког.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар