Челси у трци са ФИФА-ом и суспензијом!

Ломи Дортмунд са 80. 000. 000 за Пулишића! Трансфер мора да буде бар договорен у јануару, иначе. . .

Фудбал 19.11.2018 | 13:45
Челси у трци са ФИФА-ом и суспензијом!
Фрка на Стамфорд Брижу после најава да би Челсију могло да буде одузето право довођења играча у наредне две године због незаконитог врбовања и довођења младих играча достигла је критичну тачку.

Свесни су директори клуба да Маурицио Сари не може кроз сезону само да зависи од форме Едена Азара и да су појачања неминовност, а како је летос пропуштена шанса да се направи још неки утицајнији трансфер, јасно је да ће нешто морати да се уради у јануару. Бар за следеће лето, јер у јулу можда неће бити законских могућности. ФИФА је већ покренула истрагу, а уколико се докаже да је Челси на недозвољене начине доводио играче млађе од 18 година, следи драконска казна.

Због тога су се на Бриџу озбиљно бацили у потеру за велики појачањем на крилу, а како Дејли Мејл тврди, Челси је на прагу да договори мегаломански трансфер Кристијана Пулишића! Дортмунд још оклева, али тешко да ће моћи да одоли понуди од 80.000.000 евра, понајвише јер Пулишићу уговор истиче лета 2020. године.

Челси је имао своје скауте у недавној победи Енглеске над САД, где се управо Пулишић једини истицао квалитетом у свом тиму.

Пулишић у последње време има доста проблема на Вестфалену, односно не успева да добије већи простор на терену после експлозије младог Џејдона Санча, кога Лусијен Фавр обожава. Рођени Американац је у клубу од 16. године, али константно одбија да седне за преговарачки сто и потпише нови уговор, упркос томе што му Дортмунд нуди добре услове. Он тражи боље.

Од раније је познато да се за Пулишића интересују Ливерпул и Тотенхем, али нико од наведених још није показао озбиљнију намеру да га купи. Оно што је најбитније у целој причи, истиче се, јесте да Пулишић није замена ни за кога, већ појачање за цео тим. Односно, његов евентуални долазак не би био условљен одласком Едена Азара у Реал Мадрид.

Пулишић би могао да буде велико појачање за Челси, поготово за систем Мауриција Сарија, јер се у његову тренерску филозофију савршено уклапа. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар