Новак: Знам шта ме чека, Андерсон сервира као из топа!

Новак Ђоковић је одиграо још један одличан меч у "О2 арени". Победио је Марина Чилића са 7:6 (7), 6:2 и сада га чекају највећи изазови у завршници турнира.

Тенис 17.11.2018 | 11:15
Новак: Знам шта ме чека, Андерсон сервира као из топа!
Први од њих је суботње полуфинале од 21 час, са друге стране мреже имаће Јужноафриканца Кевина Андерсона у репризи овогодишњег финала Вимблдона.

Новак је тада славио са убедљивох 3:0 и како сада игра, није немогуће да настави невероватну серију без изгубљеног сета на турниру.

То ће свакако бити тешко остварити јер је и Андерсон на свом дебију на АТП тур финалу приказао одличне партије. 

"Кевин игра одличан тенис. То није само на овом такмичењу, него целе сезоне. Ово му је и дефинитивно најбоља сезона и наставио је да одличним играма и током ове недеље. Можда је изгубио тај меч од Федерера, али агресиван је и сервира одлично, тако да знам шта могу да очекујем", рекао је Ђоковић после победе над Чилићем. 

Против тенисера из Хрватске је забележио 17. победу у њиховом 19, окршају. Кључ је био тај-брејк првог сета. Цео почетни сет је био изједначен. 

"Знао сам пре почетка меча да сам се квалификовао заб полуфинале. Знао сам и против кога ћу играти у суботу увече. Било је лако играти после свега тога. Био сам у сличним ситуацијама и раније. И Марин и ја смо желели победу од првог поена, био је то веома неизвестан меч, одлучио је тај-брејк почетног сета", признао је Ђоковић. 

Подсетили су га да је у једном моменту у овом мечу имао чак 31 узастопни поен на свој сервис. 

"Не знам колико сам поена у низу освојио. Знам да сам два или три сервис гема добио са нулом. Шта знам, можда није толико битан сервис колико је први ударац после њега. Покушавам да при сервису више идем на прецизност него на брзину. Играо сам ове недеље против одличних сервера, не такмичим се са њима у брзини", закључио је први тенисер света. 

У првом полуфуиналу од 15 часова играће Роџер Федерер и Александер Зверев.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар