"Вјечити" дерби без побједника!

Реми ватерполиста Звезде и Партизана.  Ватерполисти Партизана и Црвене звезде одиграли су нерешено 10:10 (3:2, 2:3, 3:2, 2:3) у утакмици петог кола Регионалне А1 лиге.  Чак девет изједначења на Бањици, драма у финишу и коначно реми.  Кључало на Бањици, дерби са 20 голова завршен без победника! Партизан и Црвена звезда одиграли 10:10.

Остали спортови 17.11.2018 | 10:45
"Вјечити" дерби без побједника!
Био је то први вечити дерби у сезони, а најефикаснији на мечу били су Кристијан Шулц и Милош Королија, који су постигли по три гола.

После петог кола, Партизан има једну победу, три пораза и један нерешен резултат и са четири бода је седми на табели, док Црвена звезда има скор од четири пораза и један реми и заузима последње место. 

У следећем, шестом колу, ватерполисти Црвене звезде угостиће екипу Пошк-а, док ће Партизан играти против хрватског Југа.

Ватерполисти Партизана освојили су четврти, а њихови ривали из Црвене звезде први бод у сезони 2018/19 Регионалне А1 лиге!

"Вечити" дерби, одигран на Бањици, који ће се бодовати и за првенство Србије, завршен је у петак увече резултатом 10:10 (3:2, 2:3, 3:2, 2:3).

Једино вођство од два гола (3:1) имали су црно-бели још у првој четвртини. Звезда је изједначила почетком друге деонице и од тог тренутка нико није успео да се значајније "одлепи".

Било је 4:3, па 4:5, 5:6 и 6:7, да би у базену и на трибинама "прокључало" у финишу треће четвртине, када је после фаула над снажним центром Борисом Поповићем досуђен петерац за Звезду.

Искључен је помоћни тренер Партизана, публика је почела да вређа судију, али је после ударца Душана Васића у пречку остало 7:7. На другој страни је Никола Радоњић секунд пре одласка на одмор савладао Александра Краља и после дужег времена донео црно-белима минималну предност.

Није дуго потрајала! Кристијан Шулц трећим голом и Стефан Илић преокренули су на 8:9, а Партизанов ветеран Милош Королија узвратио са два поготка за 10:9. Звезда је у наредном нападу искористила играча више, постигавши изједначујући погодак уз помоћ пречке, након чега су у последњих 70 секунди мреже остале нетакнуте.

Партизан је имао шест искључења више, али га је пораза спасао голман Матеја Влаховић, који је био нарочито расположен у другом полувремену. Влаховић је забележио чак 15 одбрана, готово дупло више од Краља (осам) на голу "вечитог" ривала.

Изабраници тренера Стефана Ћирића и Дејана Савића приредили су публици борбен и занимљив дерби, док о квалитету ватерпола који тренутно демонстрирају, вероватно најбоље говори њихов низак пласман на табели. Црно-бели су у прва четири кола савладали само сплитски ПОШК, а црвено-бели доживели све поразе.

Било је свега у ватерполо дербију на базену Бањица, али су Партизан и Црвена звезда на крају одиграли нерешено 10:10 у утакмици петог кола регионалне ватерполо лиге.

Уједно је ово био и дерби зачеља табеле, Звезда је освојила први бод у сезони, али је остала последња и ни после три и по године није успела да савлада Партизан, а и црно-бели су и даље у доњем делу табеле, с тим што су се сада попели на седмо место.

Партизан је боље почео утакмицу, али је Звезди недостајало и мало среће, јер су гости у прва два напада погодили оквир гола. Петар Томић је отворио серију, изједначио је Вељко Танкосић, а затим су Милош Королија и Александар Андрејевић донели убедљиву предност црно-белима. Ипак, расположени Кристијан Шулц није дао Партизану да се потпуно одлепи.

Душан Васић је донео Звезди изједначење на почетку друге четвртине, али је Партизан одговори преко Андреја Барача за 4:3. А онда је уследио период утакмице који је припао Звезди - Милош Максимовић и Борис Поповић донели су гостима резултатски преокрет. Али, Данило Аџић је у финишу првог полувремена вратио Партизан у игру.

И трећа четвртина била је веома узбудљива обележили су је преокрети. Тон Звездиној игри у овом периоду поново је давао Шулц, који је дао шести гол, али на другој страни имао је равноправног такмаца у Аџићу.

У овом кварталу ваља истаћи и веома добре роле голмана, Матеје Влаховића из Партизана и Александра Краља из Звезде. Гости су још једном повели преко Радовића, а онда је најпре изједначио Александар Радановић, па је Влаховић одбранио петерац, а вођство Партизану после дужег времена донео је Никола Радоњић.

Шулц је и у последњој деоници дао гол, трећи на мечу, а онда је уследила серија лођих напада на обе стране. А прекинуо ју је Стефан Илић поготком за вођство Звезде од 9:8 на два и по минута пре краја. Експресно је узвратио Партизан преко искусног Милоша Королије.

Исти играч је донео и ново вођство црно-белима, али је и Илић имао спреман одговор и минут и 11 секунди поравнао на 10:10. А онда опет драма, на 13 секунди пре краја у нападу Звезде, Танкосић је погодио пречку, а затим ни Королија није прецизан на другој страни.

По три гола дали су Королија и Шулц, док су се Аџић и Илић по два пута уписали у стрелце.

СТРЕЛЦИ: Королија 3, Аџић 2, Томић 1, Андрејевић 1, Бараћ 1, Радановић 1, Радоњић 1 - Шулц 3, Илић 2, Васић 1, Танкосић 1, Поповић 1, Максимовић 1, Радовић 1.

РЕЗУЛТАТИ 5. КОЛА:

Јадран Сплит - Младост Загреб 6:9
Партизан - Црвена звезда 10:10

субота

ПОШК - Приморац
Јадран Херцег Нови - Шабац
Морнар - Југ

ТАБЕЛА: Младост (+1) 15, Јадран С. (+1) 10, Морнар 9, Југ 7, Јадран ХН 6, Шабац 6, Партизан (+1) 4, Приморац 3, ПОШК 3, Звезда (+1) 1.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар