Турска Груевском обећала азил?

Бивши македонски премијер Никола Груевски и даље је у Албанији, одакле ће отпутовати за Турску, која му је обећала азил.

Регион 16.11.2018 | 19:07
Турска Груевском обећала азил?
То је најновија од бројних спекулација о томе гдје се налази бивши лидер и сада појединачно најутицајније, иако опозиционе, странке ВМРО-ДПМНЕ.

Спекулације и "информације" не престају од понедјељка, када је Груевски на Фацебооку објавио да је у Будимпешти, те да је од мађарских власти затражио политички азил, што су потврдиле и власти те земље.

Како се, међутим, од тада није појавио у јавности, почела су нагађања о томе гдје се заправо налази бивши македонски премијер, како је изашао из земље, с обзиром на то да су му јула прошле године одузети лични и дипломатски пасош, а из тога се извлаче и закључци ко му је помогао.

Груевски је иначе на Фацебоок објаснио да је Македонију напустио зато што је посљедњих седмица добијао пријетње смрћу.

Од тада је "случај Груевски" медијски хит у Македонији, земљама региона и свјетских медија, а које од наводних сазнања о његовом тренутном боравку је тачно - засад није познато.

Да је и даље у Албанији, на подручју Влора - Саранда и да ће вечерас отпутовати за Турску, јавила је јутрос македонска телевизија "24неwс", а пренио портал "АБЦнеwс.ал". 

Као још једна могућа дестинација Груевског помиње се и Грузија. 

Што се тиче Будимпеште, гдје се сам Груевски "лоцирао", канцеларија мађарског премијера Виктора Орбана потврдила је у четвртак да је он поднио захтјев за азил мађарској канцеларији за имиграције, тражећи избјеглички статус.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Валтер

17.11.2018 07:53

Логицан избор Турска. У једном периоду и садасњи Пред.Турске је био у Македонији у Скопљу и који говори македонски језик.И то је услуга за услугу.Пријатељство.

ОДГОВОРИТЕ