Најава - Лондон: Двобој ''топовњача''!

Два паклена сервера, Зверев и Изнер тражиче прилику данас од 15 часова у међусобном дуелу за улазак у полуфинале завршног мастерса сезоне, али ће потом морати да чекају и исход вечерашњег меча Ђоковића и Чилића.

Тенис 16.11.2018 | 12:15
Најава - Лондон: Двобој ''топовњача''!
Новак Ђоковић је очекивано већ обезбедио пласман у полуфинале након две убедљиве победе у групи на завршном мастерсу сезоне у Лондону, али преостала тројица, Марин Чилић, Александер Зверев и Џон Изнертраже своју прилику и даље, а овај петак им доноси последњу шансу да се нађу са Нолетом и Роџером Федерером међу четири најбоља.

Ситуација је много једноставнија у "Гуги Кертену" него што је јуче била у групи "Лејтон Хјуит", када се калкулисало буквално са сваким гемом, пошто се унапред зна да се Ноле пласирао, те остаје да се види да ли ће бити први или други, то јест да ли ће Србин ићи на друго или првопласираног Кевина Андерсона, односно Роџера Федерера у сутрашњем полуфиналу, али и ко ће са њим даље.

Расплет почиње у 15 часова дуелом Џона Изнера и Александера Зверева, два паклена сервера. Немац води са 4-1 у сусретима са горостасним Американцем, али у метрополи на Темзи није још показао врхунску игру, тако да је све могуће.

"Уморан сам, сезона нам је предугачка. Не осећам се добро последња два месеца, немам свежине...", жалио се момак из Хамбурга након отрежњујућег пораза од Београђанина.

Изнер само у једном случају, након два пораза у групи може да рачуна на полуфинале, то јест друго место у групи, а то је да савлада Немца у два сета, а Новак потом победи Чилића. Зверев ће се наћи међу четири најбоља, и то само као други у групи ако он и Ноле победе, или Новак победи, а он изгуби у три сета и ако победе и Чилић и он (тада је Ђоковић први). Било како било, код год да прође од овог пара иде сутра од 15 часована Федерера.

Да пдосетимо на крају да су тенисери додатно мотивисани да победе у Лондону пре свега зато што сваки успех у групи доноси по 203.000 долара и 200 АТП поена. Победа у полуфиналу "кошта" 620.000 долара и 400 поена, у финалу 1.280.000 и 500 АТП бодова, док непораженог шампиона, а то би сада могао да буде само Новак Ђоковић, очекује 2.712.000 $ и 1.500 поена.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар