Са Маротом, стижу и појачања за „џ“ у Интер!

Нови директор ће наставити са старом праксом из Јувентуса.

Фудбал 18.11.2018 | 23:00
Са Маротом, стижу и појачања за „џ“ у Интер!
Ђузепе Марота је претходних година био један од најзаслужнијих за успон и доминацију Јувентуса у Италији, али је после неслагања са Ањелијевима, морао да напусти клуб. Чим се прочуло да одлази из Торина, бројни клубови су изразили жељу да га ангажују, али је Интер био најупорнији.

Италијански медији су уверени да је дговор између Интера и Мароте постигнут и очекује се само званична потврда. А са новим директором, у Интер стиже и његова политика. Маротин заштитини знак у Јувентусу су била довођења квалитетних играча без обештећења попут Пирла, Погбе, Љорентеа, Комана, Кедире, ДанијаАлвеса, Емреа Џана... Сви они су дошли као слободни играчи.

Марота већ има спремну листу играча којима истичу уговори наредног лета и који су потенцијална појачања Интера. На листи су играчи који ће бити слободни или који ће коштати испод своје реалне цене.

Маротина велика жеља у Јувентусу је био Антони Марсијал, а сада ће покушати да Француза доведе у Интер. Марсијалов уговор истиче наредног лета, али Манчестер Јунајтед има опцију да га аутоматски продужи за још годину дана. Што ће сигурно и учинити како га не би изгубио без обештећења. Међутим, како Марсијал не жели да потпише нови уговор, Јунајтед ће у том лсучају морати да га прода на лето како би узео бар неко обештећење пре него што и истекне и та додатна година уговора. Наравно, мораће да прода Француза испод стварне цене и биће у сличној ситуацији као Арсенал са Алексисом Санчезом. Марота ту види своју шансу и направиће напоре да доведе Марсијала.

Слична ситуација је са Јаном Вертонгеном, штопером Тотенхема. И њему попут Марсијала на лето истиче уговор, али и он има ту додатну опцију за годину дана коју ће клуб искористити. С обзиром да ће тада већ имати 32 година, цена му неће бити велика и Марота би могао да појача Интеров бедем са Вертонгеном. Поготово ако прода Шкринијара за велики новац о чему се шушка последњих дана.

А потпуно бесплатно би могла да дођу још три појачања: Ектор Ерера, Јасин Браими и Едурадо Салвио. Сви из Португалије. Браимију и Ерери у Порту истичу уговори на крају сезоне и не желе да их продуже.

Интер је и пре Маротиног доласка желео Ереру, а сада се тај интерес појачао и воде велику битку са Ромом за потпис Мексиканца. Браими је од стране агента понуђен Интеру, али у италијанском клубу су вишђе загрејани за опцију да на тој позициј идоведу Едуарда Салвија из Бенфике који ће такође бити слободан на крају сезоне.

Марота је мајстор преговарања и убеђивања тако да Интер може очекивати атрактивна појачања по „лоw-цост“ варијанти.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар