Десимиру торта за стоти рођендан

– Десмир Шимшић из Добруна ушао је у стоту годину живота. Хуманитарац Војкан Крстић из Београда потрудио се да му уљепша рођендан.

Република Српска 13.11.2018 | 08:53
Десимиру торта за стоти рођендан
Донио му је торту која симболизује његов посао у Фабрици боја и лакова „Терпентин“ у Добруну, гдје је највећи дио радног времена стругао пањеве са још једним радником ручном тестером кладаром припремајући комаде луча за дробилицу.



Торта је у облику пања од бора са тестером кладаром на њему, забоденом сјекиром, дрвеним клином и бројем 100.

Из пања расте печурка лисичарка.

Торта је дјело Сање Стојановић из Вишеграда .

Десимир се изненадио поклону и захвалио се дародаваоцу и екипи БН телевизије која је била суорганизатор догађаја и о томе снимила прилог.

Он је рекао да га је свашта у животу „стрефљавало“, да је био више од четири године у заробљеништву у Њемачкој, направио за живота кућу на родном Стоцу и Добруну и да је задовољан својим потомством.



„Умјереност у свему, јелу и раду, само чашица ракије ујутро, без цигара и непреспаваних ноћи и све без журбе и сркелта, то је рецепт за дуг живот,“ савјетује Шимшић.

Стогодишњак још увијек сваки дан шета око куће, памћење га добро служи и нема никаквих медицинских терапија.



„Кад се разболи одведемо га љекару који се зачуди да му је и притисак нормалан, шећер у нормали, организам још здрав па му умјесто лијекова само дају витамине за јачање, „ кажу његови укућани.

Војкан Крстић каже да је срећан што је видио и обрадовао стогодишњака из Добруна поклоном.

„Задивљујућа је његова енергија а сазнао сам да још цијепа потпалу за шпорет и слаже дрва. Цијеним људе који цијели живот раде и живе од свог рада. Уважавам и његову поруку младима да буду умјерени у свему, да се окану пушења и других порока. Његови најмилији кажу да је увијек па и сада јео само здраву хрануи обавезно уз сваки оброк пио чај од љековитих трава", рекао је Крстић.



БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бозиц

13.11.2018 08:20

Старино срецан ти родјендан

ОДГОВОРИТЕ
Name

историчар

13.11.2018 09:09

Сретан рођендан ђеде. Добро би било кад би родбина забиљежила дједова сјећања, нарочито период 1940-1948.

Name

Маx

13.11.2018 13:16

Браво деда! Сретан ти родјендан!

Name

17.11.1962.

14.11.2018 12:35

Задовољство је цути да деда има 100 година.ДЕДА,СРЕТАН РОДЈЕНДАН!

ОДГОВОРИТЕ