Слободу говора не можете угушити

Самохране мајке, које су премјештене на радна мјеста удаљена и до 130 километара због јавног изношења својих увјерења и то у слободно вријеме, дигле су свој глас. Кажу да за такво нешто не постоје конкретни разлози и да ће борбу за своја права наставити док се не открије права истина.

Република Српска 12.11.2018 | 20:00
Слободу говора не можете угушити
Списак самохраних мајки које су без јасног образложења премјештене на друго радно мјесто километрима удаљено од мјеста становања, све је већи. На том списку је и Владинка Томичић која је од свог послодавца, МУП-а Српске, након 14 година рада у Бањалуци,добила рјешење о премјештању у полицијску управу Приједор. Као разлог наведено је очекивано повећање обима посла. 

"Ово рјешење које ја држим је накарадно и незаконито ко год га је урадио врли правници или ко год је незаконито. Никад се није десио случај да у Управи за правне и кадровске послове без сагласности државног службеника неко буде премјештен. Ово је први случај да смо ја и колегица Драгана Кљајић премјештене на овакав начин”, каже Миладинка Томичић, самохрана мајка.

Томичићева сумња да је прави разлог њеног премјештања то што је активан члан групе Правда за Давида јер је објавила слику са великог скупа који је одржан 5 октобра. Наводе да је незаконит потез, јер сваки радник у своје слободно вријеме може да ради шта хоће.

"Има много оваквих случајева само што немају људи храбрости и боје се да ће остати без посла. Ја се не бојим ако одбор државне управе не усвоји моју жалбу, ја још вјерујем суду и да ће суд донијети исправну одлуку. Ја сам доживјела јак стрес пијем лијекове за притисак и од 17. октобра сам под седативима", каже Томичићева и додаје да због тога трпи и њена породица.

Подршку самохраним мајкама дали су и бањалучки одборници у градској скупштини Драшко Станивуковић и Мирна Савић Бањац. Кажу да оваквих случајева има око 15 и да су сви добили премјештаје без конкретног објашњења. Истичу да им није намјера да се праве протести и галама већ да се позове на моралну одговорност.

"Ми сматрамо да у слободно вријеме сваки човјек мора и треба да буде слободан да у овој земљи буду слободни људи а поготово у слободно вријеме. Ниједан посао није вриједан суза једне мајке и панике дјеце тих мајки и родитеља а данас смо дошли у ту ситуацију”, каже Драшко Станивуковић, одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалуке.

 “Неприхватљиво је и не желим да пристанем на то да живим у друштву да се било ко ко мимо свог радног времена испољава неке своје ставове који не одговарају ставовима већине и испољава их на мирни начин и не угрожава права других. Није прихватљиво да пристанемо на то да нам се то основно људско право ускраћује”, сматра Мирна Савић Бањац, одборник НДП у Скупштини града.

Окупљање у знак подршке незаконитим премјештањима одржано је у близини зграде Владе. Због тога су полицијски службеници експресно легитимисали све присутне јер, како су рекли, скуп није био пријављен.



БН ТВ

Коментари / 53

Оставите коментар
Name

Е

12.11.2018 19:08

Па неће да може и јаре и паре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фебо

12.11.2018 20:01

Па неће да може и да радиш у полицији и да онда пљујеш по њој...Ипак је то институција...иди ти на протесте,али нема фејсбучења...зато и јеси на леду и требала би чак и без посла остати јер урушаваш углед полиције. Замисли да радиш у Мерцедесу и на фејсбуку објављујеш како он не ваља,да је бољи БМW ! ? Сутра не би морала да дођеш на посао...Тако ти је то. Боље иди сучи питу...Ман' се политике...

Name

Мијо

12.11.2018 20:59

У Бањалуци има премало мускараца. То је постало фрустрирајуце...

Name

Мицко

12.11.2018 21:10

Хоце да мозе,јер је то МОДЕРНО у урбаној средини да пљујес по институцији која те храни.Е то је демократски али само овдје и нигдје висе.На западу би били отпустени без права залбе и за много мању ситницу.

Name

Пицоусти из Јајинаца

12.11.2018 21:44

Мицко велики познавалац и поштовалац Запада. Поздрав за Мицка.

Name

Мило

12.11.2018 22:02

Свуда на свијету морас бити лојалан послодавцу! Тацка.

Name

Ре Мијо и Мило

13.11.2018 07:32

Није да има мало мускараца него неце она неког као сто си ти, хоце неког паметног и просвеценог. Узми устав и закон о раду и види да зена на ово има право, образуј се мало па нецес бити тако затуцан у 2018. години. Ста нападате овог Станивуковица, нападате све који су нормални. Сву сте дјецу паметну остјерали својим примитивизмом и отимацином.

Name

Ја

13.11.2018 08:28

Мирна Савиц је одлицна, млада, културна и принципиелна особа. Мирна, само напријед, такве требамо у Републици Српској. Драго ми је да смо кроз сву ову несрецу открили овако дивне људе.

Name

за пљуваче

13.11.2018 08:59

Е па особа која одлучи да ради у полицији треба да има карактер и да поступа праведно, поштено, а то значи да мора изразити своје не задовољство уколико сматра да та иста полиција гријеши, чини некоме зло. Овдје се правите луди и затварате очи над убиством Давида Драгичевића и пишете о пљувању по послодавцу. Злочин заслужује казну и готово! Полиција није справела правду, главни у власти лажу, краду, заташкавају! Ма то полиција, то је срамота од полиције! Подршка за све оне који су одлучили да се њихов глас чује за Истину и Правду ❤️

Name

Ре за пљуваце

13.11.2018 09:48

Да да питај Нобила?

Name

Данас

13.11.2018 13:38

Мирна, скупи ове зене и одмах код Инцка и у ОХР. Мора се над њим изврсити притисак. Он је задузен за надгледање спроводјења Дејтонског споразума и свих права која су са њим градјанима загарантована. Као градјане ове земље мора да вас прими и саслуса. Такодје јавите се свим невладиним организацијама. Сретно!

Name

те за пљуваче

13.11.2018 16:25

Па како је праведна и поштена кад иде на скупове који нису законски пријављени ? То се другачије назива. Дај иједну земљу у свијету гдје се може тако данима,мјесецима нарушавати јавни ред и мир? Па Кенеди је убијен прије 55 година и кривци нису откривени па американци не протествују због тога ! ! !

Name

Масан

13.11.2018 17:14

Није откривено јер тада није истразивао Васковиц.

Name

Бекy

13.11.2018 21:24

Ха, ха, ха....неки паметњаковиц реце"нарусава углед муп-а" па бих га само приупитала на који углед тацно мисли??? Онај који би требало да буде(дрзавна институција од повјерења која стити своје градјане на првом мјесту) или онај који заправо јесте(институција коју градјани плацају а стити криминалце)???!!! Зена има право у своје слободно вријеме да ради ста хоце а не ста главни баја мисли да треба!!!

Name

Не подваљуј дијете јос си зелен

12.11.2018 19:22

Није овдје у питању никаква слобода говора вец јавно лупетање које има за циљ привлацење пазње и прикупљање поена. Управо то је цисто вербално насиље над другим које никоме није донијело добро и зато треба га сузбијати. Лако је овом момку то радити јер он не мора мислити хоце ли сутра имати да плати струју и воду, хоце ли имати за хљеб и остало. Он тога има у изобиљу и он се у сустини оваквим понасањем спрда са народом. Они који су наивни то јос не примјецују али брзо це то изаци на видјело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре неподваљуј дјете

12.11.2018 19:42

Слусај сине обриси слине небуди алав јос си балав.Ови премјестаји су узрок диктатуре ове власти.Људи су премјестени или остали без посла или над њима се врси тортура уцјене само зато сто изразавају свој став.И сто су присуствовали ПЗД.Људии су спијунирани працени прислускивани ..Лицно је Лукац донио списак људи који су били на функцијама на полозају који су ттебали под хитно и без образлозења да останубез посла или пребаценина другараднамјеста.С тим списком је упознати предЦедник .Који је то одобрио.Тако да ово све висе лици на диктатуру и Кореју.А иза паравана крију политицари невидјеникриминал бахатост недемократију.Накоју се као позивају.Корупција у сваком сегменту власти.

Name

За ре не подваљуј...

13.11.2018 04:44

На цему си ти, брате? Ста си хтио реци? Криза?

Name

Вјеруј

13.11.2018 09:39

Зато ми данас дјецу не смијемо пустити ни на излете, екскурзије, а ви који их пустите напуните им џепове са телефонима, па их стално зивкате да чујете гдје су и шта су. Фуј, срам вас било, какав немир сте унијели у наше животе и понизи ли нас. Убијете туђе дијете и наставите као фол није ништа било! То су гадости и грехоте, а ви их подржавате.

Name

зоки

15.11.2018 10:28

ако радис у мерцедесу и сазнас за греску у мотору која је усмртила неколико људи твоја је јебена ЉУДСКА дузност да изадјес у јавност и упозорис остале.... зато нам и јесте овако јер су се неморални и тупи,поглупи људи продали за посао .... а они који немају посао ваљда су плацени да пису тупе коментаре по друственим мрезама....... тупавци .... ТУПИ !!!!

Name

Глас народа

12.11.2018 19:23

Просла су титина вермена,ваљда је јасно свима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да прошло је

13.11.2018 09:02

Какве везе имају то вријеме с овим?! Сви сте жељели да прођу, ратовало се због тога.

Name

господјо

12.11.2018 19:26

оцигледно да сте ви залутали у тој слузби. У МУП- радити а не познавати статут и рад и систематизацију је срамота. Ти си узела некоме назалост мјесто и треба те удаљити са тог радног мјеста. И да знас да лица која сау засновала радни однос у МУП-у не могу радити ста хоце у своје слободно врјеме, такви и брукају униформу заједно са овим циркусантима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре господјо

13.11.2018 05:32

Господја мозе да ради у своје слободно вријеме све што није против закона. Она и није ништа радила незаконито, ишла је на скупове и објавила слику са скупа. МУП прогања људе из ПЗП јер се боре да се надју убице, а убице и налогодавци су управо у Муп-у . То сто ради МУП је противзаконито и само реци ми као Сјеверна Кореја и РС то раде. Има у Муп-у и поштених људи који знају мислити главом. Овој господјо треба дати орден за храброст, а ви Лукацеви ботови и на вас ће доћи ред, а и на вашу дјецу.✊✊✊✊

Name

Знај

13.11.2018 09:09

Лица која се запосле у МУПу не би требала гледати и трпити када се чини зло. То је оно што ова госпођа препознала, зна и зато је дошла на трг да подржи и да подршку у преношењу истине која се жељела сакрити од "њених радних колега и надређених". Ти можеш писати хиљаде и хиљаде ријечи, али убиство Давида није остало заташкано, а имена његових заташкивача се вуку по блату, џаба људима пријетите и дајете премештаје, отказе кад се зна зашто то чините.

Name

Ре знај

13.11.2018 09:29

Аха сад треба и најугледније адвокате мало вуци по блату, јер нису потврдили небулозе...

Name

за РЕ знај

13.11.2018 10:31

Свако се сам увуче под оно што жели, тако и ти!

Name

Ја

12.11.2018 19:28

Милораде говедо једно покварено.Каква це ти крај бити смраду један усрани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микиц

12.11.2018 21:39

Е сад Милорад крив сто су оне самохране, усамљене и загориле.

Name

Познавалац прилика

13.11.2018 09:39

Микиц, ти и такви сте загорили у глави. А ове храбре, достојанствене људе, кад прође ово зло треба ставити на најодговорнија мјеста у друштву, па ћемо ићи напријед, а не у катастрофу као сад.

Name

зоки

15.11.2018 10:34

Свако залута негдје...ево и ви сте залутали у осудјивању и просудјивању..... дајем главу да сте поносна православка која постује своју вјеру ..... лицемјерки које кафенису крстеци се трацевима и осудјујуци друге а при томе не питајуци се засто у једној малој ,јебено малој дрзавици имамо на сваком цоску дроге.... ста то ради МУП?? ИЛИ не ради...... е мозгу ниси свацији ....

Name

Говора Слобода

12.11.2018 19:33

Слобода говора је гарантована УСТАВОМ,све док вас нико не слуса,а ако вас све висе и висе људи поцне слусати,е,тек онда сте најебали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аха

13.11.2018 09:37

Мислио и Бецковиц да се смије говорити, па прц.

Name

Гога

12.11.2018 20:29

Замисли ради у МУПу и пљује против полиције па ја бих је наглавацке избацио са посла и види се на њима да нису уредне са главом срам да их буде , нек их сад овај балавац вуца за собом нек им он дијецу цува ионако ниста паметно не ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

♥️ није камен

13.11.2018 09:12

Ха, ха, јест вас боли кад неко пусти глас о томе шта се чини. Срам вас било, све зна, а ова жена и остали имају толико морала у себи да знају на чијој страни се буде!

Name

МГРАД

12.11.2018 20:31

Имам осјецај да се овај богати клинац Станивуковиц спрда са овом сиротињом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

12.11.2018 20:59

Станивуковиц све што ради има аргументе и доказе,ништа не измишља говори онако како јесте,а истина боли а јос висе боли сто га народ подрзава сто је и доказао на изборима,и нека га и дај Боже још млађих људи 25 год гледамо исте фаце досадили су свима

Name

Никако

12.11.2018 21:14

Ма јок,то је прво радно мјесто,Има добар посао у јос бољој фирми.Сто поквари народ це платити

Name

Ре

12.11.2018 21:41

Види мали да је мука додијала. А мозе од њих доста науцити. Казу да воли старије коке.

Name

Ја

12.11.2018 21:47

И ја бих као Драско понудио сваку врсту помоци. И тамо гдје их највисе пеце.

Name

Несо Република Српска

12.11.2018 22:52

Ем је гадна ем је психоза,јадна дјеца њена!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

13.11.2018 09:21

Јадна су сва наша дјеца и ми с њима када не смију ни по хљеб изаћи кад нам град није сигуран и згазе те зликовци.

Name

Ре Да

13.11.2018 09:45

Е јест гадно, посебно кад их око три сата ноцу саљес по хљеб.

Name

теби ре Да

13.11.2018 10:34

Теби је очигледно гадно.

Name

Бакица

13.11.2018 02:25

Па далије могуце да пљујес по институцији у којој радис треба покренути кривицну пријаву против тебе и свих око тебе који су блатили институције РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјеруј

13.11.2018 09:18

Истина боли, зар не? Ко си ти да ми одузмеш моје право гласа, моје битисање и постојање, ко си ти да ми кажеш да не смијем рећи шта мислим?! Убијеш некога и мислиш наставити са својим животом као да није ништа било. То није природно, није нормално. Да је више оваквих жена и мушкараца у МУПу свијет би био бољи и љепши.

Name

Ре

13.11.2018 09:44

Теби бас пуно одузели, туга.

Name

ре Ре

13.11.2018 10:37

Сваком лонцу поклопац. Срећ ти напредујеш.

Name

зоки

15.11.2018 10:49

Сигурно си велики православац,поносан на србство,Бога славис,славу славис али то не смета да пљујес по људским дусама,да их осудјујес и да си тупаво бахат ..... тупост,болест садасњице.....

Name

Рс

13.11.2018 06:18

Овај Драско увјек недје неке Бедуине са којим мозе манипулисати па на овој се зени види из авиона да је психицки болесник, и сад се он насао да је спасава вец постоји клетва у БЛ казе да бог да ти Драско Станивуковиц помагао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ријалити

13.11.2018 06:39

Јест народ зељан пазње И телевизора. Зена ради у полицији И иде на скупове на којима се свакодневно говори да су министар И директор полиције убице И сатане. Требало ју је у Власеницу премјестити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тешко нама

13.11.2018 07:17

ФАШИЗАМ, КРИМИНАЛ И БЕЗАКОЊЕ! ЈЕДНА ОД НАЈГОРИХ ТАЧАКА НА ПЛАНЕТИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xнxx

13.11.2018 11:24

Ти би радила у полицији примала плату, а у слободно вријеме пљувала по полицији, е не може. Питај Станивуковића он пљује и напада све осим Мтел од којег живи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

13.11.2018 12:52

Јадна је земља гдје је забрањена слобода говора и износење свога мисљења

ОДГОВОРИТЕ