Браћа Станишић: ''Живот је борба''

Браћа Родољуб и Драгољуб Станишић из Власенице, који су лица са инвалидитетом, добили су прилику да раде и зарађују за живот. Захваљујући подршци општинског руководства и УНДП-а ангажовани су на наплати паркинга, преноси Глас Америке.

Република Српска 11.11.2018 | 21:55
Браћа Станишић: ''Живот је борба''
Два брата, Родољуб и Драгољуб Станишић, рођени су са ријетким деформитетом руку и ногу, због чега се крећу уз помоћ инвалидских колица. Упркос тој чињеници, увијек су се трудили да не зависе од других. Општина им је и до сада помагала, а сада су њих двојица, кроз пројекат запослења особа са инвалидитетом, покренули сопствени "Паркинг сервис".

''Ријешили смо тај статус запослења, што је за лица са инвалидитетом јако битно. Мој брат и ја смо јако видљиве особе, јер смо хиперактивни. Нисмо неки од људи који су у стању да сједе кући и да чекају да им неко нешто донесе или да, па да њима тако буде добро. Ми смо увијек гледали да се боримо кроз живот, јер у суштини живот и јесте борба. Нама није проблем ништа радити, оно што можемо'', истиче Родољуб Станишић.

''Чекали смо и били стрпљиви и хвала Богу дочекали и радимо'', каже Драгољуб.

Два брата својим позитивним ставом и радом разбијају предрасуде. Родољуб је осам година тренирао кошарку, а сада је тренер аикидо самоодбране, док је Драгољуб пронашао други хоби – музику.

''Љубав према борилачким вјештинама датира од моје пете године. Припадам оној генерацији којој је идол био Брус Ли. Када сам први пут гледао његов филм, рекао сам да овај човјек може да буде покретач свега. Путем филма см заволио борилачке вјештине, али нисам знао да могу и да их тренирам'', каже Родољуб Станишић.

''Мој хоби је пјевање и музика. Пјевао сам на разним весељима и у локалима. Кад год имам прилику то радим. Мало пјевам. Свако има своје поље интересовања. Ако неко већ има неку жељу да нешто ради, нека се само фокусира. Треба времена и треба стрпљења. Не може све преко ноћи. Али ће ићи временом'', каже Драгољуб Станишић.

Ова два брата позната су суграђанима као вриједни и добри људи. Грађани Власенице истакли су да се ради о позитивним, васпитаним и добрим момцима.

''Драго ми је што су нашли посао. Они су стварно дивни момци''.

''Момци су одлични. Раде свој посао и оно што могу да раде. Чуо сам и да су спортисти. Све најљепше. Ријеткост је да се неко тако бори за живот''.

''Јако су позитивни, добри момци. Омиљени су код цијелог становништва. Поготово их млађи обожавају. Све у свему, позитивни су''.

Иако је живот пред ова два брата поставио велики изазов, без сумње су показали да се кроз позитиван став, идеју и рад све може премостити, наводи се у прилогу продукције ''Пријатељи Сребренице'', који је објавио ''Глас Америке''.



БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Татјана

11.11.2018 21:29

Момци свака вам част,дивни сте обадвојица!Много среће вам желим од ❤

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

11.11.2018 22:23

Предобри момци, желим им сву срећу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татјана

11.11.2018 22:51

Момци свака вам част! Много среће вам желим од ❤

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

12.11.2018 07:30

Обзиром какви смо,овај податак да су омиљени код младје популације,наводи ме на сумњу да се та младја популација с њима друзи ради спрдње,јер су другацији од њих..незнам,волио бих да грјесим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лилиен

12.11.2018 21:43

Гријешиш итекако

Name

Ненад Станишић

12.11.2018 17:25

Не што су ми браћа али знајући их од малих ногу били су И остали борци увијек позитивни И радни у својим границама могућности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дј Ба

14.11.2018 19:04

Рора и Драгче легенде! Толико позитиве,енергије, свестраности, ретко се среце!

ОДГОВОРИТЕ